Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Mijn boeken in cijfers

Hiep hoi! Mijn eerste artikel van 2016. Uiteraard vooruit gepland gezien ik nog thuis lig, maar alles gaat enorm goed en voor morgen staat in elk geval een overzicht van mijn maand december op de planning. Maar eerst tijd voor een ander – en misschien wel leuker – overzicht! Geïnspireerd door het artikel van Madelon van The Book Diaries ging ik aan de slag met het catalogiseren van mijn boeken. Met de hulp van mijn vriend (ik riep, hij typte) heb ik alle fysieke boeken (met uitzondering van boeken die ik bijvoorbeeld op de basisschool las, maar inclusief boeken die ik als tiener las, bijv. Kate Cann) in een Excel bestand gezet. Hierna ben ik met formules bezig geweest en heb ik leuke cijfers weten te achterhalen. Al deze leuke cijfers heb ik in een infographic gezet en ik ben er best trots op, al zeg ik het zelf.

Hierbij presenteer ik: Mijn boeken in cijfers!

Infographic van Mijn boeken

Vinden jullie dit soort feitjes ook zo leuk?

Deze post is al 2140 keer gelezen


Geef een reactie

23 responses to “Mijn boeken in cijfers

  1. Wat een leuke infographic! En is het heel erg dat ik stiekem blij ben dat ik iemand heb gevonden die meer ongelezen boeken in de kast heeft staan dan ik? (A) bij mij staat de teller momenteel op 89..

  2. Leuk hè, al die feitjes en dingetjes! Heerlijk om zo te knutselen met je gegevens 😀
    Had je gezien dat ik laatst nog een andere infographic had gemaakt?

  3. Mooi gedaan. Ik ben helemaal gek van dit soort feitjes en sta dan ook regelmatig voor de kast om zo’n samenvatting te maken. De boeken die ik kocht op één jaar tijd, een overzicht van alle boeken, een lijstje met favorieten, … <3 it