Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Mijn fancasting voor de Touching Juliette-serie

Touching Juliette-serie Fancasting

In februari/maart deed ik mee met de Tahereh Mafi Readalong die was georganiseerd door diens Nederlandse uitgever: Blossom Books. In 2016 begon ik aan de Touching Juliette-serie, en ik was instant verliefd. Wauw, wat een prachtige boeken. Samen met de Hof van Doorns en Rozen-serie en De Selectie-serie behoort de Touching Juliette-serie tot de enkele series die ik echt nog eens wil herlezen. Of naja, dat heb ik dan dus ook inmiddels gedaan tijdens de readalong. Tijdens de readalong kregen we van Blossom Books ook opdrachten. Waar ik fanatiek aan mee heb gedaan. Eén van die opdrachten was het maken van een fancasting, en het leek mij wel leuk die ook hier te delen.

Deze personages heb ik gekozen

Natuurlijk kun je bij elk personage een passende acteur zoeken, maar gezien de hoeveelheid personages vond ik dat net iets teveel werk. Daarom ben ik gegaan voor de – in mijn ogen – vijf belangrijkste / leukste personages: Juliette, Warner, Adam, James en Kenji.

Shatter Me Series

Zo ging ik te werk

Hoe ik te werk ben gegaan? Google. Ik zocht op afbeeldingen van acteurs die aan de juiste uiterlijke kenmerken voldoen. Uiteindelijk kloppen ze niet helemaal, maar hé, er zijn genoeg acteurs die hun haar verven voor een rol of contactlenzen dragen.

Een grappig feitje

Grappig om nog wel even te vermelden is dat ik de haarkleur van Adam en Warner in mijn hoofd heb omgedraaid toen ik de boeken voor het eerst las. Tijdens het herlezen viel me opeens op dat Warner degene is met blond haar, haha. Zo zie je maar wat voor fratsen je hersenen soms uithalen. Ik hou nou eenmaal van donker haar bij mannen, en toen Warner mijn favoriet werd heb ik hem in mijn hoofd automatisch donker haar gegeven, haha.

De casting

Fancasting voor de Touching Juliette-serie
v.l.n.r. Kenji, Warner, Juliette, Adam, James

Juliette

Juliette was gek genoeg het makkelijkste personage om te casten. Er zijn best wel veel meiden die bepaalde uiterlijke kenmerken hebben die in mijn ogen goed passen bij haar personage. Emily Rudd kwam voorbij, Kaya Scodelario, Camila Queiroz, en er was ook een plaatje van Rachel Nichols in Continuum waarbij ze een pak aanheeft dat mij heel erg aan het pak van Juliette doet denken (maar dan in een andere kleur). Uiteindelijk ben ik gegaan voor Jessica De Gouw – haar voornaam heeft er niks mee te maken, I swear. Omdat ik haar ook leuk vind passen bij de andere acteurs die ik hierna uitkoos.

Kenji

Voor Kenji was ik snel klaar. Ik kon eigenlijk niet echt een acteur vinden, totdat Harry Shum Jr. in mij opkwam zoals in Glee. Ik denk dat hij Kenji heel leuk zou kunnen spelen. Ook al zie ik Kenji qua gezicht net iets anders voor mij; iets smaller denk ik.

James

Adam en Warner vond ik lastiger, en James zelfs nog lastiger, want vind maar eens kindacteurs die goed bij zijn omschrijving passen. Die kon ik niet echt vinden, maar ik herinnerde mij Pierce Gagnon die de schattige Logan had gespeeld in One Tree Hill. Ik denk dat hij qua leeftijd mogelijk wel overeenkomt met James.

Adam

Voor Adam Kent ben ik lang op zoek geweest, totdat ik de meest logische keus – vanuit mijn oogpunt uiteraard – opeens voorbij zag komen: Dylan O’Brien. Ik heb hem liever in de rol van Warner, for obvious reasons, maar ik denk niet dat blond hem staat, dus vooruit: Adam.

Warner

Voor Warner ben ik gegaan voor Luke Mitchel; van wie ik fan ben geworden tijdens het kijken van The Tomorrow People. Geef hem groene ogen en dan denk ik dat zijn gezicht in elk geval wel voor Warner door kan gaan. Ik heb ook veel andere fancastings voorbij zien komen waarbij Hunter Parrish genoemd wordt, maar ik zie in hem gewoon geen Warner. Voor mij komt Luke Mitchel dichtbij.

Wie zouden jullie casten?

Deze post is al 1733 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Mijn fancasting voor de Touching Juliette-serie

 1. Ik hou van fancastings, kun je lekker mee losgaan haha. Ik zou Shailene Woodley wel als Juliette zien, Joseph Morgan zou volgens mij een toffe Werner zijn en ik denk voor Adam… hmm. Theo James? Ja, Theo James 😀

  • Ik denk niet dat ik Joseph Morgan als Warner zou kunnen zien, daarvoor is hij voor mij teveel nog Klaus, haha.

   Theo James, ja, die zou ik ook wel graag weer in een film willen zien! <3

 2. Ik zie Adam heeel anders voor me dan Dylan haha. Veel breder een minder ‘schattig’ gezicht. De Juliette en Warner die jij uitkoos vind ik dan wel weer helemaal kloppen. Leuk artikel!

  • Dankjewel! 😀

   Haha ja, ik zie Adam eigenlijk ook voor me met een smaller gezicht hoor. Maar kon niet echt een perfecte match qua uiterlijk vinden; ik denk echter dat Dylan het complexe karakter wel heel goed kan spelen.