Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #7 | Zomer 2022

Naar deze boeken kijk ik uit

Weer terug van weggeweest, de rubriek ‘Naar deze boeken kijk ik uit‘! Drie keer per jaar kondigen uitgeverijen aan welke boeken ze gaan uitgeven. Voorjaar, zomer en winter. Elke keer spit ik alle catalogussen door en vertel ik jullie naar welke boeken ik het meest uitkijk. Lees je mee?

Sterren

April 2022

Toen winter zomer werd - Emily Henry

Toen winter zomer werd – Emily Henry

Verschijnt: 21 april 2022
Uitgeverij: The House of Books
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Twee personen die elkaars boek schrijven + romantiek = yes, please!

Flaptekst | January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken. Ze zijn allebei blut. Ze hebben een gigantisch writer’s block. En ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is. Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek schrijven, met het risico dat als ze in elkaars huid kruipen hun leven voorgoed verandert. Maar er wordt niemand verliefd. Beloofd.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

Juni 2022

Lady Kitty's fortuinlijke zoektocht - Sophie Irwin

Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht – Sophie Irwin

Verschijnt: juni 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: I love Bridgerton, dus ik sta open voor meer van dat soort boeken.

Flaptekst | Het trouwseizoen gaat beginnen – en Kitty Talbot heeft geen minuut te verliezen om een rijke man aan de haak te slaan.

Engeland, 1818. Als Kitty Talbot drie maanden voor haar bruiloft aan de kant wordt gezet, ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Zonder een fortuin om de schulden van haar overleden, gokverslaafde vader af te betalen, zullen Kitty en haar zusjes financieel geruïneerd zijn.

Maar Kitty is strijdlustig, dus binnen twee weken verlaat ze het platteland en is ze op weg naar misschien wel het gevaarlijkste slagveld van Engeland, de Londense society. Het doel is simpel: vind binnen drie maanden een zeer vermogende vrijgezel die de Talbots kan redden van de armoede.

Hoewel Kitty bepaald niet getalenteerd of verfijnd is, is ze vastberaden om voor haar zussen een fortuin binnen te halen. Ze is genadeloos en manipulatief, en weet dat ze risico zal moeten nemen. Wie ze echter niet voorzien heeft, is Lord Radcliffe. Hij is de oudere broer van de fantastisch rijke Archibald de Lacy en ziet Kitty voor wat ze is: een zelfzuchtige fortuinzoeker. Hij wil haar plannen koste wat het kost in de war schoppen. Maar langzaam komt hij erachter dat Kitty misschien wel minder onuitstaanbaar is dan hij dacht.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De man van rook - J.M. Miro

De man van rook – J.M. Miro

Verschijnt: juni 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: limited edition hardcover, ebook
Aantal pagina’s: 560

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Geen idee of dit boek wat voor mij is, maar ik moet gewoon elke limited edition van Boekerij hebben.

Flaptekst | Engeland, 1882. Op de huid van de zestienjarige Charlie Ovid is geen litteken te bekennen, ondanks zijn traumatische jeugd in Mississippi. Zijn lichaam geneest zichzelf razendsnel, of hij dat nu wil of niet. Marlowe, die te vondeling is gelegd in een goederenwagon, stoot een sinister blauw licht uit. Hij kan ervoor kiezen mensen te helen of te verwonden. Wanneer detective Alice Quicke de opdracht krijgt om deze twee kinderen in veiligheid te brengen, uit naam van het instituut waarvoor ze werkt, beginnen ze alle drie aan een ongelofelijk avontuur waarbij ze het rijk van de levenden en de doden ontdekken.

Eenmaal op reis stuit het drietal op een dreiging: Jacob Marber, een man gemaakt van rook, die de kinderen koste wat het kost in handen wil krijgen voor zijn eigen sinistere doeleinden. Er volgt een klopjacht vol wonder en verraad, via de gasverlichte straten van Londen en het Meiji-tijdperk in Tokio, die eindigt bij het instituut Cairndale, een naargeestig landgoed buiten Edinburgh. Hier voegen Charlie en Marlowe zich bij andere kinderen met bijzondere gaven. Daar dreigt het rijk van de doden samen te smelten met dat van de levenden en al snel blijkt dat Jacob hen ook hier kan bereiken.

Zonder de hulp van Alice is het aan Marlowe, Charlie en de andere kinderen om de geschiedenis van het instituut te ontrafelen, hun talenten te ontdekken en er eens en voor altijd achter te komen wat de aard is van het kwaad dat hen achtervolgt.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De betoverende antiekzaak - Manuela Inusa

De betoverende antiekzaak – Manuela Inusa

Verschijnt: juni 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, ebook
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: So many books, so little time, dus de andere delen heb ik nog niet gelezen. Maar ze blijven mij trekken.

Flaptekst | Deel 3 van de Valerie Lane-serie. In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we hen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk.

Ruby restaureert snuisterijen van over de hele wereld en verkoopt ze in de kleine antiekwinkel die ze jaren geleden heeft overgenomen van haar moeder. Hoewel Ruby graag in het verleden hangt, moet ze toegeven dat ze nog een andere droom heeft: haar eigen boekhandel openen. Maar kan ze Valerie Lane en haar vriendinnen zomaar gedag zeggen?

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Eens in je leven - Marijke Vos

Eens in je leven – Marijke Vos

Verschijnt: juni 2022
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Afgelopen jaar las ik voor het eerst een boek van Marijke Vos, en vond het heerlijk. Deze komt dus absoluut op mijn lijstje.

Flaptekst | Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en leidt nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een halfjaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde. Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zoveel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen…

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Uit onverwachte hoek - Tamara Haagmans

Uit onverwachte hoek – Tamara Haagmans

Verschijnt: juni 2022
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, luisterboek
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Inmiddels twee boeken gelezen van Tamara en hoewel ze mij niet hebben weggeblazen, blijf ik nieuwsgierig naar haar volgende boeken.

Flaptekst | In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken.

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Herinneringen aan hem - Colleen Hoover

Herinneringen aan hem – Colleen Hoover

Verschijnt: 1 juni 2022
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Het is Colleen Hoover. Punt.

Flaptekst | Na vijf jaar in de gevangenis vanwege een tragische fout keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. De enige link met haar verleden is Ledger Ward. De twee krijgen een band, maar als iemand daar ooit achter zou komen, zouden ze het vertrouwen van hun vrienden en familie op het spel zetten. Hoe meer hun relatie zich ontwikkelt, hoe groter het risico wordt.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Kroon van gouden beenderen - Jennifer L. Armentrout

Kroon van gouden beenderen – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 14 juni 2022
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: limited edition paperback, ebook
Aantal pagina’s: 672

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Jaaaa! Dit boek heb ik al gelezen in het Engels en kan niet wachten tot in de Nederlandse limited edition in handen heb. LOVE deze serie!

Flaptekst | Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantia, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.

‘Kroon van gouden beenderen’ is het derde deel van de bloedstollende Blood & Ash-hitserie van Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen in de serie ‘Uit bloed en as’ en ‘Rijk van vlees en vuur’.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De liefdeshypothese - Ali Hazelwood

De liefdeshypothese – Ali Hazelwood

Verschijnt: 15 juni 2022
Uitgeverij: The House of Books
Verkrijgbaar als: paperback, ebook
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek zie ik OVERAL voorbij komen. Need it, now!

Flaptekst | Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

Juli 2022

Bestemming Parijs - Mirjam Mieserius

Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius

Verschijnt: juli 2022
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, luisterboek
Aantal pagina’s: 356

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Parijs, romantiek, vriendschap. Yes, yes, yes.

Flaptekst | In Bestemming Parijs van Mirjam Mieserius komt voor de 31-jarige boekenwurm Chloe een langgekoesterde droom uit. Ze vertrekt in haar eentje naar Parijs, zonder haar verloofde Peter, om in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Haar zorgvuldig uitgestippelde reis valt in duigen als ze de Franse schrijver en bouquiniste Guillaume ontmoet en hij haar zijn wereld laat zien. Maar dan staat Peter voor haar neus met een verrassing en komt Chloe voor een moeilijke keuze te staan… Gelukkig krijgt ze onvoorwaardelijke steun van haar nieuwverworven vriendinnen. Sofia, een New Yorkse met een liefde voor bakken, runt een delicatessenwinkel in Montmartre, maar worstelt met haar verleden waardoor het heden op losse schroeven komt te staan; en de bloedmooie Lizzy, die San Francisco achter zich heeft gelaten om in Parijs een wereldberoemde muze te worden, wat nog niet zo gemakkelijk blijkt. Met Parijs als decor beginnen de vrouwen aan hun zoektocht naar liefde, vriendschap en durven zijn wie je werkelijk bent.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Haar rots in de branding - Julia Quinn

Haar rots in de branding – Julia Quinn

Verschijnt: juli 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Quinns Bridgerton boeken heb ik verslonden, en deel één en twee van de Rokesby’s liggen klaar. Straks snel door naar deel drie.

Flaptekst | Deel 3 van de Rokesby-serie. De onafhankelijke en avontuurlijke Poppy Bridgerton wil alleen trouwen met een minnaar met dezelfde interesses en een even scherp intellect als zij. Helaas komt niemand die dit jaar naar haar hand dingt in aanmerking. Tijdens een bezoek aan de kust van Dorset is Poppy aangenaam verrast als ze een schuilplaats voor smokkelaars ontdekt. Maar haar vreugde verandert in ontzetting als twee piraten haar ontvoeren en haar aan boord van een schip vastgebonden en gekneveld op het bed van de kapitein achterlaten.

Kapitein en Lord Andrew James Rokesby staat bekend als een nobele schurk en roekeloze kaper die essentiële goederen en documenten vervoert voor de Britse regering. Hij is stomverbaasd als hij een vrouw in zijn hut aantreft. Als hij hoort dat de vrouw in kwestie een Bridgerton is, weet hij dat hij met haar zal moeten trouwen om een schandaal te voorkomen, ook al lijkt Poppy geen idee te hebben van zijn aristocratische afkomst. Op volle zee maakt hun woordenstrijd al snel plaats voor een bedwelmende passie, maar dan wordt het geheim van Andrew onthuld. Zal zijn liefdesverklaring genoeg zijn om haar hart te veroveren?

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Wat als het wel werkt - Roni Loren

Wat als het wel werkt – Roni Loren

Verschijnt: 7 juli 2022
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Recent heb ik het eerste deel in de Say Everything-serie gelezen en die vond ik erg goed. Ik kan dan ook niet wachten op het los te lezen deel twee.

Flaptekst | De wereld is eng. Tenminste voor horrorschrijfster en true crime podcaster Andi Lockley, die aan een angststoornis leidt en niet openstaat voor de liefde. Ex-brandweerman Hill Dawson is tijdens een reddingsoperatie zijn been verloren en weet sindsdien niet meer wat hij wil met zijn leven. Het helpt niet dat hij wordt afgeleid door zijn knappe buurvrouw Andi. Dan wordt er ingebroken bij Andi, en komt hij in actie. Langzaam ontstaat er iets tussen hen, maar kan Andi haar angst aan de kant zetten? ‘Wat als het wel werkt?’ is het tweede deel van de meeslepende Say Everything-serie van Roni Loren. Eerder verscheen in de serie ‘Wat als jij het bent?’.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Vallen en opstaan - Sarah Turner

Vallen en opstaan – Sarah Turner

Verschijnt: 12 juli 2022
Uitgeverij: A.W. Bruna
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, luisterboek
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De cover zou ik niet snel hebben gekozen, maar de flaptekst vind ik zo interessant. Ik vermoed een serieus thema vermengd met humor en een vleugje romantiek.

Flaptekst | Beth houdt nooit lang iets vol. Ze heeft meer baantjes en relaties versleten dan ze durft te tellen en ze slaapt nog altijd in haar oude kamertje, bij haar ouders dus. Ze heeft het echt wel geprobeerd, maar behalve haar vaste pubavond op vrijdag wil het gewoon niet lukken met die vastigheid.

Dan, op een doodgewone ochtend, verandert alles. Totaal onverwacht krijgt Beth de kinderen van haar zus onder haar hoede: tiener Polly en peuter Ted. Zo begint een nieuw bestaan met verhaaltjes voor het slapengaan, ouderavonden en olifantenknuffels.

Maar zonder ooit eerder voor iemand verantwoordelijk te zijn geweest, vraagt Beth zich af: wat als ik deze taak niet aankan? Met hulp van haar beste vriend Jory en haar aandoenlijke, eenzame buurman Albert ontdekt Beth dat ze deze keer zal slagen, ook al is het met keihard vallen en opstaan.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Blossom Books

Geloof me – Tahereh Mafi

Verschijnt: 13 juli 2022
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover, ebook
Aantal pagina’s: 208

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hoewel de serie inmiddels genoeg is uitgemolken, wil ik hem wel compleet hebben.

Flaptekst | Wie dacht dat met Verbeeld me een einde kwam aan de Touching Juliette-serie, had het mis! Bestsellerauteur Tahereh Mafi trakteert haar fans op een laatste, adembenemende novelle. Juliette en Warner hebben de strijd tegen Het Herstel gewonnen en proberen hun wereld weer op te bouwen en in evenwicht te brengen. Bovendien hebben ze zich verloofd en lijkt een toekomst samen binnen handbereik. Is het hen dan eindelijk gegund om nog lang en gelukkig te leven?

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Zwaartekracht - Olivia Lewis

Zwaartekracht – Olivia Lewis

Verschijnt: 26 juli 2022
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: paperback, ebook
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Er staat in de omschrijving van de catalogus dat dit voor fans van De Royals is, en ik HOU van die serie. Wel twijfel ik of dit boek echt iets voor mij is, gezien er ook gesproken wordt over een ‘erotisch boek’. En waar ik seks in boeken niet erg vind, bevalt echte erotica mij normaal gesproken niet. Dus ik ben benieuwd!

Flaptekst | De zestienjarige Ivy Seegers heeft behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen en wil gewoon rust. Maar wanneer ze Jake Valen ontmoet, verandert haar leven compleet. Ivy voelt zich enorm tot hem aangetrokken en de onaangepaste, vrijgevochten Jake ervaart hetzelfde. Maar nog diezelfde avond wordt hij opgepakt en verdwijnt hij voor twee jaar achter de tralies…

Ivy is achttien wanneer Jake weer vrijkomt. Ze heeft twee lange jaren op hem gewacht, maar overleeft hun prille liefde Jakes verlangen naar vrijheid?

Uiteindelijk staat Ivy voor groot dilemma waarbij alleen zij kan de juiste keuze maken…

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

Augustus 2022

De verrader van Evalon - Lynette Noni

De verrader van Evalon – Lynette Noni

Verschijnt: augustus 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: limited edition hardcover, ebook
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Mijn leesclub en ik zijn echt fan van deze serie. We kunnen dan ook echt niet wachten op deel drie!

Flaptekst | Deel 3 van de Genezer-serie. Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde – wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk van Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen.

Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Het appartement - Lucy Foley

Het appartement – Lucy Foley

Verschijnt: augustus 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Een tijdje geleden keek ik een serie op Disney+ die mij hieraan doet denken. Af en toe de romantische boeken even onderbreken met een thriller is hartstikke leuk.

Flaptekst | Voetstappen op de gang, in de richting van zijn voordeur. Ze houden halt.

Er is daar iemand, vlak voor de deur. Hij wacht tot er wordt geklopt.

Stilte. Een zware stilte, als een ingehouden adem. Dan is er een nieuw geluid. Metaal op metaal, het schrapen van een sleutel. Iemand opent zijn deur van buitenaf! ‘Wat doe je hier?’ vraagt hij. Kalm, redelijk. Hij heeft niets te verbergen. Althans, nóg niet. ‘En waarom –’ Hij ziet wat de indringer vasthoudt.

Dan komt de angst.

Jess is toe aan een frisse start. Haar halfbroer Ben zei dat ze altijd welkom was bij hem in Parijs. Maar als ze aanbelt bij een prachtig appartement – zou Ben zich dit echt kunnen veroorloven? – is hij niet thuis. En hij komt ook niet thuis. Hoe langer Ben zoek blijft, des te meer zorgen Jess zich maakt. Kan er iets met hem zijn gebeurd? Bens buren zijn een kleurrijk en niet bepaald vriendelijk gezelschap, maar ze zijn haar enige aanknopingspunt. Jess besluit hen te ondervragen, en ontdekt zo welke duistere geheimen er verborgen liggen achter de prachtige façade van de Rue des Amants.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Het wonderbaarlijke wolparadijs - Manuela Inusa

Het wonderbaarlijke wolparadijs – Manuela Inusa

Verschijnt: augustus 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback, ebook
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: books, so little time, dus de andere delen heb ik nog niet gelezen. Maar ze blijven mij trekken.

Flaptekst | Deel 4 van de Valerie Lane-serie. In het pittoreske hart van Oxford ligt een klein straatje: Valerie Lane. Hier runnen vijf vriendinnen elk een eigen winkel. In zes boeken volgen we hen terwijl zij lief en leed delen en op zoek gaan naar die dingen die je in geen enkele winkel kunt kopen: liefde en geluk.

Susan brengt het liefst al haar tijd door in haar kleine wolwinkel. Tussen de verkopen door breit en haakt ze prachtige dingen die ze in haar winkel verkoopt. Haar vriendinnen komen af en toe langs en ze weten dat Susan altijd voor hen klaarstaat. Dat kunnen ze maar al te goed gebruiken tijdens deze koudste winter die Valerie Lane ooit heeft gekend.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
In jouw armen - Kelly Moran

In jouw armen – Kelly Moran

Verschijnt: 3 augustus 2022
Uitgeverij: A.W. Bruna
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, luisterboek
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek had voor mijn gevoel zo uitgegeven kunnen worden bij Zomer & Keuning als ik de flaptekst zo lees. Gezien ik die boeken altijd zonder uitleg lees en ervan houd, ben ik ook erg nieuwsgierig naar deze.

Flaptekst | Een eindeloze hemel, besneeuwde bergtoppen die glinsteren in de zon, wilde bloemenweides. Dit is wat Nate Roldan verwacht te zien als hij aankomt bij de Wildflower Ranch. Tegelijk weet hij zeker dat hij hier niet thuishoort. Met zijn motor en tatoeages is hij als een lelijke olievlek op deze prachtige, vredige plek. Maar dat lijkt Olivia Cattenach niet te deren. Nate is hier voor haar. Hij heeft Olivia’s broer voor hij stierf beloofd voor haar te zorgen. En Nate wil deze belofte nakomen. Ook al kost het hem zijn hart…

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Vrij Uitzicht - Anna E. Collins

Vrij Uitzicht – Anna E. Collins

Verschijnt: 16 augustus 2022
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: paperback, ebook
Aantal pagina’s: 272

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: O, man. Dit klinkt héérlijk en hilarisch!

Flaptekst | Dani Porter wil wraak. Niet alleen is haar (nu dus éx-) verloofde een maand voor hun bruiloft vreemdgegaan, maar het was nota bene met de makelaar die hun het huis-met-uitzicht had verkocht waar ze samen oud in zouden worden. Dani’s oplossing: het stukje grond naast dat huis kopen en er een klein, onooglijk, maar vooral hóóg wraakhuis op laten bouwen. Wég uitzicht… Samen met architect Wyatt, haar irritante en arrogante collega, gaat Dani met het ontwerp aan de slag. Maar gaandeweg begint het project minder om wraak op haar ex te draaien, en meer om de intrigerende Wyatt, die onder al dat chagrijn onvermoede kanten blijkt te hebben…

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

September 2022

IJzer - Holly Black

IJzer – Holly Black

Verschijnt: september 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: limited edition hardcover, ebook
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deel één vond ik eigenlijk niet zo goed, maar deel twee heb ik al in huis, dus dan wil ik de limited edition-serie ook compleet hebben.

Flaptekst | Het slotdeel uit de betoverende Faerie-trilogie, verschijnt in limited edition.

Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

In het rijk van de Faeries is het moment van Roibens kroning aangebroken. Kaye is van één ding zeker – haar liefde voor deze koning. Maar als ze, dronken van de Faeriewijn, hem haar liefde verklaart, stuurt hij haar op een onmogelijke queeste. Ze zal hem nooit meer kunnen zien of spreken, tenzij ze datgene kan vinden wat absoluut niet bestaat: een Faerie die een leugen kan vertellen.

Verslagen besluit Kaye naar huis te gaan en de waarheid aan haar moeder te vertellen – dat ze een wisselkind is dat jaren geleden is omgeruild voor Ellens menselijke dochter. Woedend stuurt haar moeder Kaye terug naar de Fairiewereld om het mensenkind te vinden waarmee zij is verwisseld. Maar aan het hof van de Faeries gonst het van de intriges en leugens, en al snel is Kaye wederom een pion in een veel groter complot.

Kan een enkele pixie het, in een machtsspel van listen en wapens, opnemen tegen een koninkrijk?

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De koperen koning - S.A Chakraborty

De koperen koning – S.A Chakraborty

Verschijnt: september 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: limited edition harcover, ebook
Aantal pagina’s: 576

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek heb ik ook al gelezen in het Engels, en ik wil de limited edition-serie graag compleet hebben.

Flaptekst | Deel 2 van de Daêvabad-serie, uitgeroepen tot beste fantasyboek van het jaar, verschijnt in limited edition.

Na de verwoestende slag moet Nahri een nieuw pad voor zichzelf banen, zonder de bescherming van de djinn die haar hart stal, of de prins die ze als haar vriend beschouwde. En dat onder het toeziend oog van een koning wiens troon eens aan haar familie toebehoorde. Eén misstap en haar volk is verdoemd.

Prins Ali is verbannen omdat hij zijn vader durfde te trotseren. Opgejaagd door huurlingen, verdwaald tussen de onvergeeflijke koperen zandbanken van zijn voorouderlijke land, moet hij vertrouwen op de angstaanjagende vaardigheden die de marid, onvoorspelbare water-wezens, hem hebben gegeven. Hierdoor dreigt hij een verschrikkelijk geheim te onthullen, dat zijn familie lang verborgen heeft weten te houden.

Terwijl er een nieuwe eeuw nadert en de djinns zich verzamelen binnen de hoge bronzen muren van Daêvabad, broeit er in het verlaten noorden een onvoorziene dreiging. Een kracht die een storm van vuur naar de stadspoorten zal brengen, en een krijger die zijn gelijke niet kent.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De  Spaanse liefdesleugen - Elena Armas

De Spaanse liefdesleugen – Elena Armas

Verschijnt: 6 september 2022
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 480

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek zie ik OVERAL voorbij komen. Need it, now!

Flaptekst | Eindelijk! Catalina, de hoofdpersoon in ‘De Spaanse liefdesleugen’, heeft een Amerikaanse vriend en neemt hem mee naar de bruiloft van haar zus. Althans, dat denkt haar familie. Vier weken is echter niet veel tijd om een vriend te vinden en hem ervan te overtuigen de Atlantische Oceaan over te steken naar Spanje. Gelukkig biedt de bloedirritante en arrogante Aaron Blackford zich aan als date, tot ongenoegen van Catalina. Helaas heeft ze niet heel veel andere opties… Kan ze haar leugen volhouden met deze man aan haar zijde? ‘De Spaanse liefdesleugen’ is de hilarische TikTok-hit van Elena Armas.

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Een zee van leugens - E. Lockheart

Een zee van leugens – E. Lockhart

Verschijnt: 27 september 2022
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: paperback, ebook
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Wij leugenaars staat nog steeds in mijn kast te wachten en nog altijd ben ik mega nieuwsgierig ernaar. Hopelijk lees ik hem binnenkort eens echt, en kan ik deze daarna ook oppakken.

Flaptekst | Een zee van leugens speelt zich af in de tijd dat de moeders uit Wij leugnaars zelf tieners zijn en hun vakantie doorbrengen met vrienden op het privé-eiland van de familie Sinclair.

Wat een zorgeloze zomer vol plezier, liefde en lol had moeten worden, mondt uit in een tragedie. Wie bezwijkt er onder de druk en wie houdt zich aan de ongeschreven regel van de Sinclairs: geheimen blijven binnen de familie, koste van kost?

Pre-order het boek hier | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van zomer 2022 kijk jij uit?

Deze post is al 1072 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Naar deze boeken kijk ik uit #7 | Zomer 2022