Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #8 | Najaar 2022

Naar deze boeken kijk ik uit

Drie keer per jaar kondigen uitgeverijen aan welke boeken ze gaan uitgeven. Voorjaar, zomer en winter. Elke keer spit ik alle catalogussen door en vertel ik jullie naar welke boeken ik het meest uitkijk. Eigenlijk had ik deze post al eerder willen plaatsen. Echter zijn we in augustus verhuisd en hebben we vier weken non-stop geklust, dus is het er eerder helaas niet van gekomen. Inmiddels heb ik hem alsnog afgemaakt, want jongens, wat kijk ik uit naar het najaar! Lees je mee?

Sterren

September

Drie dates - Beth O'Leary

Drie dates – Beth O’Leary

Verschijnt: 27 september 2022
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: Paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Wat is er met Joseph Carter gebeurt?! Ik wil het weten haha.

Flaptekst | 8.52 uur. Siobhan kijkt uit naar haar ontbijtdate met Joseph. Ze was verrast toen hij het voorstelde, ontbijten op Valentijnsdag betekent toch wel iets… Maar waar is hij dan?

14.43 uur. Miranda hoopt dat haar Valentijnslunch met Carter een teken is dat na vijf maanden hun relatie serieuzer wordt. Maar waarom is hij niet komen opdagen?

18.30 uur. Joseph Carter had Jane beloofd haar nepdate te zijn op een verlovingsfeest op Valentijnsdag. Ze kennen elkaar nog niet lang, maar hun vriendschap lijkt voorzichtig méér te worden dan dat. Tot hij haar laat zitten…

Joseph Carter zou ideaal relatiemateriaal kunnen zijn. Tenminste, als hij ooit komt opdagen…

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Verity - Colleen Hoover

Verity – Colleen Hoover

Verschijnt: 28 september 2022
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: Gebonden met stofomslag, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb dit boek al in de andere editie, maar dat extra hoofdstuk maakt nieuwsgierig!

Flaptekst | De spannende NA-thriller Verity van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? Verity is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De kluts kwijt - Vannessa Thuyns

De kluts kwijt – Vannessa Thuyns

Verschijnt: 28 september 2022
Uitgeverij: VBK Lab
Verkrijgbaar als: Paperback, ebook, audioboek
Aantal pagina’s: 249

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb nog niks van haar gelezen, maar de cover en flaptekst trekken enorm aan.

Flaptekst | Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex en restauranteigenaar Terence. Als zij zich voordoet als culinair journalist en een diepgaand artikel weet te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Piece of cake toch? Alleen moet de stugge chef-kok Jonas van Deurzen niets hebben van journalisten en heeft Naomi allesbehalve verstand van koken. Toch zet ze alles op alles om Jonas’ vertrouwen te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel moet worden ingeleverd. Maar wat als Jonas’ verleden te heftig is om te delen met de buitenwereld en Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan gewoon aardig vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen…

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld (gesigneerd!) | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Vluchtgedrag - Mienke Feijen

Vluchtgedrag – Mienke Fijen

Verschijnt: 30 september 2022
Uitgeverij: Hartklopper
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 280

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb voor dit boek mogen proeflezen, en wist meteen: dit is een auteur om in de gaten te houden!

Flaptekst | Een broedercode mag nooit verbroken worden. Maar wat doe je als de liefde van je leven op het spel staat? In deze innerlijke strijd krijgt Vik, zonder dat hij het weet, hulp uit zeer onverwachte hoek.

Een broedercode mag nooit verbroken worden. Maar wat doe je als de liefde van je leven op het spel staat? Vik heeft van zijn moeder Annabelle te horen gekregen dat hij een Noorse vader heeft. Nieuwsgierig geworden naar zijn roots, vat hij samen met zijn beste vriend Job het plan op om per camper een roadtrip te maken en zijn tweede vaderland te ontdekken. De reis is de ultieme gelegenheid om hun verwaterde vriendschap nieuw leven in te blazen. Wanneer Vik ontdekt dat Job niet alleen naar Noorwegen is gekomen, maar de enige persoon heeft meegenomen die hij het liefst wilde ontvluchten, komt de vriendschap tussen de twee mannen nog verder onder druk te staan. Lukt het Vik om zijn gevoelens opzij te zetten en trouw te blijven aan de erecode die hij jaren geleden sloot met Job? Zelfs als hij daardoor de ware moet laten gaan? Wanneer te midden van watervallen, kliffen, fjorden en gletsjers de reis een dramatische wending krijgt, heeft dat desastreuze gevolgen. Is er, ondanks het gemis en het verdriet nog ruimte voor een tweede kans of lijkt vluchten de enige uitweg? ‘Vluchtgedrag’ borduurt voort op ‘Naar de Noorderzon’, de succesvolle debuutroman van Mienke Fijen.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads

Sterren

Oktober

Wees Lucie - Astrid Boonstoppel

Wees Lucie – Astrid Boonstoppel

Verschijnt: 3 oktober 2022
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: paperback en e-book.
Aantal pagina’s: 160

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Astrid Boonstoppel is een leuke schrijfster van Nederlandse bodem die goed kan schrijven. Ik ben heel benieuwd naar deze shortie.

Flaptekst | Wees Lucie is een prachtig verhaal over de bijzondere band tussen Lucie en haar moeder, die er over een veel te korte tijd niet meer zal zijn. Lucie vertelt haar moeder hoe zij het afgelopen jaar heeft beleefd.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De rest is confetti - Lotte Petersen

De rest is confetti – Lotte Petersen

Verschijnt: 12 oktober 2022
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De vrolijke cover en het feit dat confetti onderdeel is van de titel trok mij meteen aan, haha.

Flaptekst | Journaliste Lola de Winter droomt van een carrière vol spetterende scoops en baanbrekende interviews. Maar bij de dorpskrant waarvoor ze al jaren werkt, komt ze niet verder dan artikelen over rommelmarkten, gerenoveerde parkbankjes en hondentoiletten. Tot één ontmoeting alles verandert…

Abel van Engelen groeide op in dezelfde buurt, maar heeft het in tegenstelling tot Lola helemaal gemaakt. Hij is een van de beroemdste en meest geliefde cabaretiers van het land. Abel doet Lola een opmerkelijk voorstel: ze krijgt van hem een grote primeur, die haar ongetwijfeld een promotie zal opleveren, maar in ruil daarvoor zal ze hem eerst moeten helpen bij het opsporen van iemand uit zijn verleden. Hoever moet Lola gaan voor haar droombaan? En… voor de liefde?

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Het Negende Huis - Leigh Bardugo

Het negende huis – Leigh Bardugo

Verschijnt: 18 oktober 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Limited edition hardcover, e-book
Aantal pagina’s: 496

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek heb ik al gelezen. Maar ik heb mijn oude editie verkocht en wil héél graag deze prachtige limited edition.

Flaptekst | Alex Stern kon altijd al geesten zien, maar dat die gave haar ooit nog eens van pas zou komen, had ze niet kunnen bedenken. Als ze na een jeugd vol angst een studiebeurs krijgt om aan de prestigieuze Yale University te studeren, kan ze haar oren niet geloven. Waarom wordt uitgerekend zíj uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave.

Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduw, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, is er een negende genootschap: het Negende Huis. Zij houden de geesten op afstand en de levenden veilig.

Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt het Negende Huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke betrokkenheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe groter het gevaar wordt. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van het Negende Huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Vanaf Nu It starts with us - Colleen Hoover

It starts with us / Vanaf Nu – Colleen Hoover

Verschijnt: 18 oktober 2022
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, ebook, audio
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Nooit Meer is één van de beste boeken van Colleen Hoover ooit. Een vervolg had niet gehoeven en maakt het dus wel even spannend. Maar ik lees het sowieso.

Flaptekst | Voor het verhaal van TikTok-hit It ends with us begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond. Het eerste deel werd een gigantisch succes, mede door de massale reacties van fans op TikTok. Colleen Hoover geeft de fans nu het aangrijpende verhaal van fan-favorite Atlas. Een must-read voor alle Hoover- en It ends with us-fans!

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Een gewone jongen - Louise Beech

Een gewone jongen – Louise Beech

Verschijnt: 18 oktober 2022
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: Paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Verhalen met autistische personages vind ik erg interessant, en geven verhalen vaak een extra diepere laag.

Flaptekst | Sebastian James Murphy is twintig jaar, zes maanden en twee dagen oud. Hij houdt van zwemmen, gebakken eieren en Billy Ocean. Sebastian heeft autisme en is net als elke jongen vervuld van dromen en verlangens. Veronica wil dat haar zoon Sebastian gelukkig is, en dat de wereld hem accepteert zoals hij is. Ze overweegt om een professional in te huren om hem te geven waar hij zo wanhopig naar verlangt.

Violetta is een escortdame die de nacht doorkomt door te denken aan het geld dat ze met haar werk verdient. Geld voor haar opleiding verpleegkunde. Voor het verpleeghuis waar haar vader ligt. Voor een uitweg. Maar soms is geld alleen niet reden genoeg…

Wanneer deze drie levens elkaar raken, verandert alles.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Op staande voet - Vi Keeland

Op staande voet – Vi Keeland

Verschijnt: 20 oktober 2022
Uitgeverij: Love Books
Verkrijgbaar als: Paperback en e-book
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Vi Keeland trekt mij de ene keer meer dan de andere, maar ik wil nog graag eens meer van haar lezen.

Flaptekst | Ireland St. James heeft keihard gewerkt om haar droombaan als tv-verslaggever te veroveren, en haar carrière loopt op rolletjes. Tot haar vervelende baas een privévakantievideo van Ireland gebruikt om haar op staande voet te ontslaan wegens ‘ongepast gedrag’. Om haar woede van zich af te schrijven, stuurt ze een onbesuisde e-mail naar de baas van de baas van haar baas: Grant Lexington, CEO van het miljardenbedrijf.

Het is lang geleden dat iemand Grant zo ongefilterd de waarheid durfde te vertellen. Hij is gelijk gefascineerd door de brutale blondine en besluit dat hij haar wil helpen. Maar het blijft niet bij één goede daad, en al snel vervagen de grenzen tussen werk en privé…

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Langste. Kerst. Ooit - Lisette Jonkman

Langste. Kerst. Ooit – Lisette Jonkman

Verschijnt: 25 oktober 2022
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: Paperback en e-book
Aantal pagina’s: 302

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Waarom niet is een betere vraag.

Flaptekst | Nederlandse feelgoodauteur Lisette Jonkman is terug met de hilarische kerstroman Langste. Kerst. Ooit. Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles. Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld (gesigneerd!) | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Een onverwachte wending - Lauren Kate

Een onverwachte wending – Lauren Kate

Verschijnt: 26 oktober 2022
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 264

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Een YA-Fantasy auteur die een feelgood roman schrijft, én een leuk plot, heel benieuwd naar!

Flaptekst | Lanie heeft een succesvolle carrière als romanceredacteur én is verloofd met de man die alle 99 vakjes van haar zorgvuldig samengestelde wensenlijst afvinkt. Ze heeft het gewoon goed voor elkaar. En dan mag ze ook nog samenwerken met de wereldberoemde auteur Noa Callaway. De romans van Noa vormen Lanies grootste inspiratiebron in de liefde en het leven. Lanies enige taak is Noa’s writer’s block te verhelpen om zo de promotie te krijgen waar ze altijd van gedroomd heeft. Simpel, toch? Maar niemand heeft ooit de mysterieuze Noa Callaway gezien. En hun ontmoeting zet Lanies wereld volledig op z’n kop. Ineens twijfelt ze aan alles waar ze in geloofde. Pas wanneer Lanie eindelijk haar 99-wensenlijstje – haar enige houvast in alles – helemaal kan loslaten, ontdekt ze dat liefde in welke vorm dan ook kan passen.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Het begint met de geur van sneeuw - Kelly Moran

Het begint met de geur van sneeuw – Kelly Moran

Verschijnt: 26 oktober 2022
Uitgeverij: A.W. Bruna
Verkrijgbaar als: Paperback, e-book en luisterboek
Aantal pagina’s: 144

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Haar boeken trekken mij gewoon enorm aan. Tijd om deel één eindelijk eens op te pakken zodat ik daarna verder kan met de rest van de serie.

Flaptekst | De Dragonders. Zo noemen de inwoners van Redwood, een pittoresk stadje in de bergen van Oregon, de burgemeester en haar twee zussen. En eerlijk is eerlijk: deze bijnaam is niet onverdiend. Marie heeft de gewoonte om zich flink te bemoeien met de levens – en in het bijzonder de liefdeslevens – van haar stadsgenoten. Al mag niemand klagen, want als koppelaarster heeft ze een onberispelijke staat van dienst. Maar wanneer haar jeugdliefde Preston Masterson terugkeert naar Redwood om het oude Freemont-landgoed om te toveren tot hotel, net op tijd voor de feestdagen, draaien de inwoners van Redwood de rollen om. En dan ondervindt Marie zelf eens hoe zenuwslopend zulke koppelpogingen kunnen zijn. Vooral als die je in een complete chaos storten…

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De Wens - Nicholas Sparks

De wens – Nicholas Sparks

Verschijnt: 28 oktober 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Paperback en e-book
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De verfilmingen van zijn boeken zijn altijd al fantastisch, maar toen ik eens een boek las van hem, vond ik die nóg beter. Nu ben ik erg nieuwsgierig naar deze nieuwe titel.

Flaptekst | Voor Maggie Dawes was 1996 het jaar waarin alles veranderde. Op zestienjarige leeftijd werd ze weggestuurd om bij een tante te gaan wonen die ze nauwelijks kende, op een afgelegen eiland in North Carolina. Ze voelde zich eenzaam en ellendig, totdat haar tante haar voorstelde aan Bryce Trickett, een van de weinige andere tieners op het eiland. Bryce was behalve knap ook een leuke, oprechte jongen. Hij liet haar zien dat er genoeg was om van te houden in het winderige stranddorpje, zelfs buiten het hoogseizoen. En hij leerde haar fotograferen, een passie die ze de rest van haar leven zou behouden.

Vijfentwintig jaar later is Maggie een gerenommeerde reisfotograaf die in New York City woont. Ze verdeelt haar tijd tussen het runnen van een succesvolle galerie en het fotograferen van afgelegen en iconische locaties over de hele wereld. Maar dit jaar is ze onverwacht thuis in de kerstvakantie, worstelend met een ontnuchterende medische diagnose. Ze wordt langzaam afhankelijker van haar jonge assistent en begint steeds meer op hem te leunen. Terwijl ze samen de laatste dagen van het jaar aftellen, begint Maggie hem het verhaal van een andere kerst te vertellen, tientallen jaren eerder – en van de liefde die haar leven voor altijd veranderde.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

November

De jongen uit het woud - Leigh Bardugo

De jongen uit het woud – Leigh Bardugo

Verschijnt: 9 november 2022
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: Integraal gebonden, full color binnenwerk
Aantal pagina’s: 208

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik lees nooit graphic novels. Maar ik ben door de Grisha-boeken heel nieuwsgierig geworden naar het verhaal van The Darkling.

Flaptekst | De Grishaverse wordt uitgebreid met een graphic novel! In De jongen uit het woud leer je de Duisterling kennen voordat hij de Schaduwvlakte creëerde en hij de leider van Ravka’s Tweede Leger werd. Dit boek is een prequel op de Grishaverse en speelt zich vóór Schim en Schaduw af.

Eryk is samen met zijn moeder al zijn hele leven op de vlucht, want ze zijn de gevaarlijkste en zeldzaamste Grisha die er bestaan. Ze worden opgejaagd door degene die hun willen vernietigen, of juist in hun macht willen krijgen.

Hun Grisha-gave moeten ze dus kosten wat het kost verbergen. Maar dat blijkt zelfs na jaren oefening ontzettend ingewikkeld, en soms zelfs dodelijk.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Aan het lijntje - Tessa Bailey

Aan het lijntje – Tessa Bailey

Verschijnt: 10 november 2022
Uitgeverij: Love Books
Verkrijgbaar als: Paperback en e-book
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik had gemixte gevoelens over het eerste deel in deze serie, maar vond hem goed genoeg om nieuwsgierig te zijn naar dit tweede deel.

Flaptekst | Fox Thornton heeft een (terechte) reputatie als zorgeloze flirt. Vrijwel elke vrouw die hij tegenkomt valt al snel voor zijn sexy looks en nonchalante charme. Dan ontmoet hij Hannah Bellinger. Ze is totaal ongevoelig voor zijn charmes, maar ze lijkt hem wel heel… aardig te vinden? En wil vrienden met hem zijn? Zoiets heeft hij nog nooit meegemaakt.

Als Hannah voor werk een tijdje in de stad is, trekt ze tijdelijk in bij Fox, in zijn logeerkamer. Hannah heeft een crush op haar collega, en succesvolle versierder Fox helpt haar met wat praktische tips om zijn aandacht te trekken.

Hoe meer tijd de twee samen doorbrengen, hoe meer ze voor elkaar beginnen te vallen. Maar Hannah wil meer zijn voor Fox dan alleen een verovering. En voor Fox wordt het steeds lastiger om een vrouw waar hij verliefd op begint te worden te helpen bij het versieren van een ander. Kan hij Hannah laten zien dat hij echt om haar geeft, en zorgen dat ze voor hem kiest?

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Twee levens met jou - Holly Miller

Twee levens met jou – Holly Miller

Verschijnt: 16 november 2022
Uitgeverij: HarperCollins Nederland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Wie zal ze kiezen en waarom? Die vraag trekt mij aan.

Flaptekst | Lucy staat op een kruispunt in haar leven. Ze heeft net haar ondankbare baas vaarwel gezegd en heeft geen idee wat haar volgende stap zal zijn: haar spaargeld gebruiken om haar schrijversdroom na te jagen of naar Londen verhuizen om haar carrière nieuw leven in te blazen. Het lijkt bijna te toevallig dat ze diezelfde avond de aantrekkelijke Caleb in een bar ontmoet en Max weer tegenkomt, die ooit de liefde van haar leven leek te zijn.

Moet Lucy in haar geboortedorp blijven, de badplaats Shoreley, en Caleb beter leren kennen? Of moet ze naar Londen gaan en het opnieuw proberen met Max, nadat hij tien jaar geleden haar hart brak? Soms kan één beslissing de loop van je hele leven veranderen…

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Maxton Hall College - Mona Kasten

Maxton Hall College – Mona Kasten

Verschijnt: 22 november 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Gebonden met stofomslag, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Verhalen die zich in de collegetijd afspelen vind ik altijd al leuk. Zeker met een vleugje fantasy.

Flaptekst | Geld, glamour, luxe en macht – de vier kwaliteiten die de dienst uitmaken op Maxton Hall College en vier kwaliteiten die Ruby Bell niet bezit. Maxton Hall is een van de duurste, meest gerenommeerde privéscholen van Engeland en Ruby weet donders goed dat ze niet thuishoort tussen haar elitaire medestudenten. De klassieke Maxton Hall-student is een nazaat van een eeuwenoud adellijk geslacht, van invloedrijke politici of van grootheden uit de zakenwereld, geen doodgewoon meisje met een studiebeurs. Daarom wil Ruby maar één ding: zo snel mogelijk afstuderen en in de tussentijd zo min mogelijk opvallen.

Ruby brengt vrijwel al haar tijd door in de eeuwenoude bibliotheek, met haar neus diep in de stoffige, in leer gebonden boeken. Op veilige afstand van iedereen en bovenal van de schatrijke James Beaufort, de onofficiële leider van het college. Maar dan ontdekt Ruby iets wat niemand anders weet – een geheim dat desastreus zou kunnen zijn voor de reputatie van de familie Beaufort. Voor ze het weet bevindt ze zich precies daar waar ze nooit wilde zijn: diep in het verraderlijke web van Maxton Hall. Komt ze hier weer ongeschonden uit?

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De Glazen Troon - Sarah J. Maas

De Glazen Troon – Sarah J. Maas

Verschijnt: 22 november 2022
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Limited edition hardcover
Aantal pagina’s: 360

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: OMG, waarom maakt Boekerij zoveel mooie boeken?! Ik heb al drie versies van dit boek. Wil ik nu echt ook nog deze?

Flaptekst | Ze wordt door twee mannen bemind.

Het hele land vreest haar.

Alleen zij kan het koninkrijk redden

Celaena wordt voor een keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe Kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven..

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De roep van het hart - Kiera Cass

De roep van het hart – Kiera Cass

Verschijnt: 29 november 2022
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: paperback en ebook
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb een zwak voor Kiera Cass, ondanks dat haar Betrothed-serie erg tegenviel.

Flaptekst | Als prinses van Kadier is Annika gewend aan een zeer comfortabel en luxueus leven. Maar dat betekent ook dat ze er geen enkele zeggenschap over heeft: alles wordt voor haar besloten. De band met haar vader, de koning, is niet meer zo liefdevol als vroeger en binnenkort zal Annika moeten trouwen met als enig doel politiek gewin. Kilometers verderop ziet het leven van Lennox er totaal anders uit. Zijn leven staat volledig in het teken van het leger en hij hoopt ooit de gestolen troon terug te kunnen veroveren. Liefde is wel het laatste waar hij aan denkt. Maar wanneer het lot Annika en Lennox samenbrengt, kunnen zij hun gevoelens voor elkaar niet negeren. Samenzijn is onmogelijk, maar een leven zonder elkaar ook… Een sprookjesachtig boek in de sfeer van de succesvolle Selection-serie.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

December

Wicked-serie - Jennifer L. Armentrout

Wicked-serie – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 14 december 2022
Uitgeverij: Zomer
Verkrijgbaar als: Boxset
Aantal pagina’s: 1200

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik lees ALLES van Armentrout, haha.

Flaptekst | De tweeëntwintigjarige Ivy Morgan is geen normale tweeëntwintigjarige. Ze werkt voor de Orde, die jagen op de faes en als doel hebben om de mensheid te beschermen. Als Ivy wordt overgeplaatst naar New Orleans, ontmoet ze daar Ren. Hij behoort tot de Elite, een geheime groep binnen de Orde die op ancients jaagt, een nog iets machtiger soort fae. Ivy probeert Ren op afstand te houden, maar als de situatie steeds gevaarlijker wordt en ze ontdekken dat er een verrader is binnen de Orde, kunnen Ren en Ivy alleen nog elkaar vertrouwen. De Wicked-verzamelbox van Jennifer L. Armentrout is een prachtig collector’s item voor alle fantasy- en Armentrout-fans.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Schaduw in het vuur - Jennifer L. Armentrout

Schaduw in het vuur – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 14 december 2022
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: Limited edition paperbaack, ebook
Aantal pagina’s: 640

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deze serie is verslavend goed. Ik verslind het ene na het andere deel. Dit is het eerste deel in de spin-off serie.

Flaptekst | Seraphena heeft nooit haar eigen lot kunnen kiezen. Voor haar geboorte is ze al uitgekozen om de vrouw van de Primal God of Death te worden. Maar wat niemand weet, is dat dit niet Sera’s echte lot is. Zij is niet de goed beschermde maagd, maar een sluipmoordenaar. Haar missie is om deze God te verleiden en daarna te vermoorden. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht… De onverwachte woorden en daden van de Primal weten de duisternis in haar te verjagen, en zijn aanwezigheid ontsteekt een passie die ze nog nooit heeft gevoeld. ‘Schaduw in het vuur’ van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van de Flesh and Fire-serie, de spin-off van de succevolle Blood & Ash-serie.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

Januari

Duivelsvlucht - Leigh Bardugo

Duivelsvlucht – Leigh Bardugo

Verschijnt: 9 januari 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Limited edition hardcover, e-book
Aantal pagina’s: 528

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik zal deel 1 nog even moeten herlezen om weer in het verhaal te komen, maar ik ben erg nieuwsgierig naar het vervolg.

Flaptekst | Alex Stern is terug met een nieuw moordmysterie vol duistere magie binnen de Ivy League-elite op de prestigieuze Yale -University. Alles draait om macht, privilege en moord. Dit is de duistere en decadente wereld van het geheime genootschap, het Negende Huis.

Galaxy ‘Alex’ Stern is vastbesloten om Darlington uit de Hel te bevrijden – zelfs als dit haar haar toekomst op Lethe en Yale zal kosten. Maar Alex speelt met krachten die ver buiten haar vermogens liggen en wanneer de docenten een voor een dood worden gevonden, weet ze zeker dat dit geen ongelukken zijn. Er raast iets moordlustigs door het stadje New Haven. Als Alex wil overleven, zal ze korte metten moeten maken met de monsters uit haar verleden en de duisternis die zich binnen de muren van de universiteit heeft genesteld.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Het huis aan het strand - Jenny Hale

Het huis aan het strand – Jenny Hale

Verschijnt: 17 januari 2023
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: Paperback, e-book en luisterboek
Aantal pagina’s: 288

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Allereerst val ik natuurlijk als een gek voor de prachtige pioenrozen op de cover. Maar daarnaast vind ik zomerse verhalen over oude liefdesbrieven prachtig.

Flaptekst | Het huis aan het strand van bestsellerauteur Jenny Hale gaat over een bijzondere erfenis, een eindeloze zomer en een nooit verstuurde liefdesbrief. Wanneer Melanie Simpson geld erft van haar grootmoeder, blijkt er een voorwaarde verbonden aan de erfenis. Ze moet het geld besteden aan de aankoop en het herstel van een vervallen huis in Rosemary Bay, de plek waar Melanie en haar oma altijd de zomers doorbrachten. Plaatselijk aannemer Josh is de perfecte persoon om haar te helpen, maar hij heeft weinig zin en tijd. Zodra Melanie ontdekt hoeveel werk er te doen is, begint ze spijt te krijgen van haar beslissing. Maar in het huis ligt een stapel brieven met een geheim dat alles op zijn kop zal zetten…

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Hart voor de zaak - Charlotte de Monchy

Hart voor de zaak – Charlotte De Monchy

Verschijnt: 17 januari 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Paperback, ebook en audioboek
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik vind Charlottes boeken altijd heerlijk met een originele twist.

Flaptekst | Voor Julia is Magnus Estate in Ierland de fijnste plek ter wereld om te wonen. Tot een verwende rockster de rust komt verstoren.

Pre-order bij Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
De prins van toorn - Keri Maniscalco

De prins van toorn – Kerri Maniscalco

Verschijnt: 24 januari 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Limited edition hardcover en ebook
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb goede dingen gehoord over Kerri Maniscalco, dus ik ben erg benieuwd of ik ook van haar boeken ga genieten. Daarbij vind ik tweelingen altijd erg leuk.

Flaptekst | Emilia en haar tweelingzus Vittoria zijn streghe – heksen die in het geheim tussen de mensen leven. Op een avond komt Vittoria niet voor haar dienst in het Siciliaanse restaurant van haar ouders opdagen en besluit Emilia op onderzoek uit te gaan. Het spoor brengt haar naar het plaatselijke klooster, waar ze haar zus dood aantreft, onvoorstelbaar toegetakeld. Verzwolgen door woede en verdriet besluit Emilia de moordenaar van haar zus te vinden en wraak te nemen. Zelfs als dat betekent dat ze de duisterste magie moet gebruiken, die volgens haar familie verboden is.

Dan ontmoet ze Toorn, een van de zeven Prinsen van Zonden uit de hel. Jarenlang heeft Emilia’s grootmoeder haar via sprookjes gewaarschuwd voor deze machtige heersers uit de onderwereld. Maar Toorn beweert dat hij aan Emilia’s kant staat. Ook hij is namelijk op zoek naar de moordenaar die verantwoordelijk is voor zowel de moord op Vittoria als de dood van twee andere vrouwen in Italië. Emilia besluit zijn hulp te accepteren… Voor nu, want als het op de Prinsen van Zonden aankomt, is niets wat het lijkt.

Pre-order bij Bol.com / Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Alizeh - Tahereh Mafi

Alizeh. De profetie van de djinn – Tahereh Mafi

Verschijnt: 27 januari 2023
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Tahereh Mafi is een meesterlijke schrijfster. Ze is voor mij de fout in gegaan door een vervolg te schrijven op de Shatter Me-serie, maar ik blijf benieuwd naar haar nieuwe werk.

Flaptekst | Alizeh. De profetie van de djinn is het eerste deel van een epische, romantische trilogie geïnspireerd op de Perzische mythologie.

Alizeh is een dienaar in het koninkrijk Ardinia, en ze moet haar ware aard voor iedereen verbergen. Als lang verloren gewaande erfgenaam van een oud djinn-koninkrijk is ze haar leven namelijk niet zeker.

De kroonprins van Ardinia, Kamran, heeft de profetie gehoord van de djinn die de dood van zijn koning zou veroorzaken. Hij had nooit kunnen vermoeden dat het dienstmeisje met de vreemde ogen, die hij niet meer uit zijn hoofd krijgt, op een dag een gevaar zou zijn voor het koninkrijk – en de wereld.

Pre-order bij Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren
Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Een onverstandig huwelijk – Julia Quinn

Verschijnt: januari 2023
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Paperback, ebook en audioboek
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De Bridgerton-wereld is verslavend.

Flaptekst | Georgiana Bridgerton is niet tégen het idee van een huwelijk, ze had gewoon gedacht dat ze er iets meer over te zeggen zou hebben. Terwijl haar reputatie aan een zijden draadje hangt nadat ze is ontvoerd in ruil voor haar bruidsschat, krijgt Georgie twee opties voorgeschoteld: haar leven leiden als oude vrijster of trouwen met de schurk die haar leven heeft verwoest.

Maar er is nog een derde optie.

Als vierde zoon van een graaf is Nicholas Rokesby van plan zijn eigen koers uit te stippelen. Hij heeft een leven in Edinburgh, waar hij op het punt staat zijn medische studie af te ronden, en hij heeft geen interesse in het vinden van een vrouw. Maar wanneer hij ontdekt dat Georgie Bridgerton – zijn buurmeisje – de ondergang tegemoet gaat, weet hij wat hem te doen staat: een verstandshuwelijk. Een veilige optie, want ze zouden elkaar nooit kunnen zien als iets anders dan jeugdvrienden… toch?

Pre-order bij Libris / Boekenwereld | Voeg toe aan Goodreads
Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van najaar 2022 kijk jij uit?

Deze post is al 1102 keer gelezen


Geef een reactie