Owlcrate | December

Toen Reviews & Roses op 1 september 1 jaar bestond wilde ik mijzelf een boekenbox cadeau doen, bijvoorbeeld Uppercase, The Bookworm Box of Owlcrate. Eenmalig, gezien de verzendkosten vrij hoog zijn. Helaas was er geen enkele boekenbox waarbij ik met iDeal of PayPal kon betalen en een creditcard heb ik helaas niet. Dus in september is het er niet van gekomen. Ik heb wel gelezen over prepaid creditcards, maar ben daar niet bekend genoeg mee om er één aan te schaffen. Ook zou ik via ING één aan kunnen schaffen, maar zoveel per jaar betalen terwijl ik hem misschien één keer per jaar zou gebruiken vind ik zonde.

Maar toen kwam Owlcrate met de mededeling dat we eenmalig de optie zouden hebben met PayPal te kunnen betalen. Daar liet ik dus geen gras over groeien! De vorige boxen waren zo leuk, dat ik niet kon wachten tot ik er zelf ook één zou kunnen proberen. Beviel de box?

Boek: Da Vinci’s Tiger – L.M. Elliot (Historische fictie)

Da Vinci's Tiger - L.M. ElliottDa Vinci's Tiger - pages

Young, beautiful, and witty, Ginevra de’ Benci longs to take part in the artistic ferment of Renaissance Florence. But as the daughter of a wealthy family in a society dictated by men, she is trapped in an arranged marriage, expected to limit her creativity to domestic duties. Her poetry reveals her deepest feelings, and she aches to share her work, to meet painters and sculptors mentored by the famed Lorenzo de Medici, and to find love.

When the charismatic Venetian ambassador, Bernardo Bembo, arrives in Florence, he introduces Ginevra to a dazzling circle of patrons, artists, and philosophers—a world of thought and conversation she has yearned for. She is instantly attracted to the handsome newcomer, who admires her mind as well as her beauty. Yet Ginevra remains conflicted about his attentions. Choosing her as his Platonic muse, Bembo commissions a portrait by a young Leonardo da Vinci. Posing for the brilliant painter inspires an intimate connection between them—one Ginevra can only begin to understand. In a rich and enthralling world of exquisite art, elaborate feasts, and exhilarating jousts, she faces many temptations to discover her voice, artistic companionship, and a love that defies categorization. In the end, she and Leonardo are caught up in a dangerous and deadly battle between powerful families.

Ik ben niet zo van de historische boeken. Ja, ik heb wel Outlander gekocht net, maar dat komt omdat ik de serie erg leuk vind. Ik ben erg picky als het op historische dingen aankomt, haha. Wat ik wel enorm mooi vind aan dit boek zijn de gerafelde randen van de pagina’s waardoor het ook oogt als een heel oud boek, dat misschien wel uit de tijd van Da Vinci stamt.

Magneten: Poëzie

Koelkast magneten poezie

Bij het boek zaten nog deze magneetjes waarmee je zelf poëzie op je koelkast kan maken. Het is een leuk idee, maar ik heb er de hele maand januari en februari nog niks mee gedaan en gezien ik het boek nog niet gelezen heb en nog niet heb uitgeroepen tot mijn favorieten, zie ik het momenteel nog niet als toegevoegde waarde. Het hangt nu nog als vierkantje op mijn koelkast, haha.

Kaars: Reading at the Café

Reading at the cafe candle

Dit is een kaars in blik waardoor je je – wanneer je hem brand tijdens het lezen – in een leescafé waant. De geur is een mix van chocola en koffie en is vrij sterk. Ook zit er nog een kaartje bij dat je 10% korting geeft. Ik weet niet zeker of je deze internationaal kan gebruiken.

Reading Journal: What I Read

What I Read

Dit is een soort Goodreads op papier. Je kunt beschrijven om welk het boek het gaat, hoeveel sterren je het geeft, maar er zijn ook nog een aantal speciale pagina’s zoals die ik in het rondje heb uitgelicht. Ik vind het boekje erg leuk vormgegeven, maar denk niet dat ik het ooit gekocht zou hebben gezien ik Goodreads altijd gebruik. Het voelt in feite een beetje nutteloos. Nu ik de box iets langer dan een maand heb kijk ik er overigens wel iets positiever tegenaan en denk ik dat ik het wel als photo prop kan gebruiken gezien het erg mooi oogt.

To Do List door Boy Girl Party

To Do List

Ook zit er nog een to do list in. Ik ben echt iemand van de lijstjes, vraag maar na op mijn werk, dus ongetwijfeld zal ik deze wel gebruiken. Deze is wel leuk vormgegeven, maar niet extreem bijzonder.

Magneet door Sandra Grafik

Magneet

En als laatste nog deze magneet die ik bijna gemist had omdat hij echt goed verstopt zat in de doos. Ik ben hem vervolgens ook nog eens vergeten op de groepsfoto boven deze unboxing te zetten – oeps… Eerst dacht ik dat het een magnetische boekenlegger was, maar het is slechts eenzijdig dus hij werkt alleen op een magneetbord of bijvoorbeeld koelkast. Het is een leuk ontwerp, maar niet speciaal. Ik zal hem wel gewoon op de koelkast hangen.

Conclusie

Helaas zat in de Owlcrate box niet zoals bij de StyleTone Box uitleg en informatie over de voorwerpen, dus hierboven moest je het doen met wat ik wist en mijn mening. Uiteindelijk kon ik niet echt een duidelijk thema vinden, behalve geschiedenis/historie misschien. Jammer, want meestal ben ik daar niet echt van. De boxen van de afgelopen maanden (Myths & Legends, Spooky, Leading Ladies, Mysterie, Friendship, etc.) trokken mij veel meer en daar zaten echt producten in die ik graag wilde hebben. En als ik lees wat in de januari box zit: OH MY GAHWD! Die wil ik hebben! Maar dat kan niet, want de optie om te betalen met PayPal was eenmalig.

Misschien dat Da Vinci’s Tiger mij verrast, Eline zei in elk geval dat ze er goede verhalen over had gehoord, dus ik ben benieuwd. Verder is de magnetic poetry wel leuk, maar ik denk niet dat ik er wat mee zal doen. De kaars zal ik wel proberen, maar ik denk dat hij wat te sterk is. Het Goodreads achtige boekje blijft waarschijnlijk ongebruikt gezien Goodreads bestaat, maar misschien gebruik ik het wel als photo prop. De To Do List zal ik vast gebruiken, ik gebruik genoeg kladblokjes, en de magneet die geen magnetische boekenlegger is, hang ik op de koelkast. Maar ik blijf het gevoel hebben dat ik liever iets fandom gerelateerds had gehad in een genre waar ik van houd. Misschien ben ik ook extra kritisch omdat de box zoveel kost met die hoge verzendkosten en was ik toleranter geweest als ik die niet had hoeven betalen. Maar dat zullen we nooit weten, haha. Bestel ook je eigen Owlcrate.

Wat vind jij van deze box?

Deze post is al 1649 keer gelezen

Ook interessant:

Geplaatst op 15 februari 2016 door Jessica

Categorieën: Boeken, Unboxing / Tags: ,

Geef een antwoord

4 responses to “Owlcrate | December

  1. Ik wil ook zoo graag nog eens een Owlcrate of iets vergelijkbaars! Maar ze zijn inderdaad niet normaal duur, zeker die verzendkosten. Dus ik doe het toch nog maar even niet.