Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 Covers van boeken uit 2014

Top Ten Thursday banner

Elke week organiseert De Lady Library de Top Ten Thursday (TTT). Deze week is het onderwerp Top 10 Covers van boeken uit 2014. Ik heb het al vaker gezegd; Don’t judge a book by it’s cover is een heel mooi gezegde, maar niet iets waar ik mij aan houd bij het kopen van boeken. Als je door een winkel loopt zie je als eerst de cover voordat je een boek oppakt om de achterkant te lezen. De cover is vaak het eerste waardoor ik interesse ga tonen in een boek dat ik nog niet ken. Natuurlijk zijn er ook mensen die mij boeken aanraden of uitgeverijen die vragen of ik een boek van hun wil lezen, maar over het algemeen begint het bij mij toch vaak met de cover. Ik had dit lijstje dan ook zo vol. Kijk je mee naar een tiental – in willekeurige volgorde – hele mooie covers van boeken die in 2014 uitgekomen zijn?

Ik wist het - Chantal van GastelIk wist het – Chantal van Gastel

Eén van de laatste boeken die ik las in 2014 was Ik wist het van Chantal van Gastel en ik ga er bij het schrijven van deze TTT ook al vanuit dat deze cover in menig TTT terug zal komen. De cover is prachtig en behoeft eigenlijk geen uitleg waarom.

 

Zwart-wit - Gillian KingZwart-wit – Gillian King

Ik ben gek op de boeken van Gillian King. Allereerst omdat ze zo leuk geschreven zijn, maar ook de covers zijn erg mooi. Een pareltje in mijn boekenkast.

 

The One - Kiera Cass coverThe One – Kiera Cass

Alle covers van de boeken van Kiera Cass zijn geweldig mooi! De cover van haar nieuwste boek, The Heir, dat dit jaar uit zal komen is ook al onthuld en wederom prachtig, misschien zelfs wel de mooiste tot nu toe en zal ongetwijfeld terugkomen in mijn top 10 mooiste covers van 2015. Maar dit jaar is The One mijn topper.

 

Petra Kruijt - Laat me jou zijnLaat me jou zijn – Petra Kruijt

Als ik dit boek in de winkel zou zien liggen zou het direct mijn aandacht pakken. Hoewel de glanzende cover van Laat me jou zijn aan de ene kant een crime is – want vingervlekken – vind ik aan de andere kant dat de cover  juist extra mooi uit komt. Ik moet het boek nog lezen, maar daar ga ik binnenkort tijd voor maken.

 

Four - Veronica RothFour – Veronica Roth

Een plaatje in mijn boekenkast. Ik vind de covers van de gehele serie eigenlijk allemaal prachtig en ik ben blij dat de short stories van Four ook zijn uitgebracht in een bundel, want wauw, de cover is prachtig geworden!

 

De 100 Dag 21 - Kass MorganDe 100 Dag 21 – Kass Morgan

Ook bij dit boek zijn tot nu toe alle boeken in de serie prachtig, en dan doel ik heel specifiek op de Nederlandse versie gezien de Amerikaanse cover anders is. Ook het binnenwerk maakt het boek speciaal. Ik moet hem nog lezen, maar hij staat al wel in mijn boekenkast, prachtig mooi naast deel 1.

 

Schrijven Kreng! - Lisette JonkmanSchrijven Kreng! – Lisette Jonkman

Ook deze zelfhulpgids bij het schrijven van een boek wil ik opnemen in deze cover top 10. De cover is heel uitgesproken en bevat echte Lisette Jonkman trekjes. Deze cover trekt aan en past precies bij deze zelfhulpgids voor schrijvers in spé.

 

Ignite Me - Tahereh MafiIgnite Me – Tahereh Mafi

Dit is dus typisch zo’n boek dat mij aantrekt dankzij de cover. Ik zag de covers van deze boekenserie en raakte geïnteresseerd waardoor ik de achterkant las. Helaas staat de boekenserie nog niet in mijn boekenkast omdat ik niet slechts één deel van deze serie wil kopen, maar direct alle delen. En eigenlijk is mijn TBR-stapel nog wat te groot en mag ik voorlopig even geen boeken meer kopen.

 

A Thousand Pieces of You - Claudia GrayA Thousand Pieces of  You – Claudia Gray

Dit boek staat helaas ook nog niet in mijn boekenkast, maar trekt mij wel enorm aan. De cover is een prachtig kunstwerk.

 

Waterfall - Lauren KateWaterfall – Lauren Kate

Niet altijd vind ik gezichten op de cover mooi, maar deze cover vind ik vooral mooi door hoe de letters zijn ingevuld. Dat geldt overigens ook voor deel 1, Teardrop.

 

Wat vind jij de mooiste cover van 2014?

Deze post is al 1659 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “TTT | Top 10 Covers van boeken uit 2014

  1. Lieke

    Four is inderdaad ook erg mooi! Die wilde ik ook nog in mijn lijstje zetten, maar toch maar weer gekozen voor een andere :p

  2. Dit zijn wel pareltjes van boeken zeg, ik wist helemaal niet dat er ook een four boek was, die ga ik dus maar gauw eens lezen! 🙂 & a thousand pieces of you ziet er ook heel mooi uit, snel op mijn lijstje 🙂