Categorieën: Cadeau/Inpak Tips / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Cadeau ideeën voor je vriend

Power Unlimited

Wat geef je een jongen/man cadeau? Ik vind het elke verjaardag weer moeilijk. Toen ik een relatie kreeg met mijn vriend wilde ik laten zien dat ik hem kende, of in elk geval een cadeau geven met betekenis. Ik wilde laten zien dat ik mijn hersenen echt had laten kraken en de moeite had gedaan een leuk en origineel cadeau voor hem te vinden. Zo makkelijk was dat nog niet. Voor iedereen die het net zo moeilijk vind als ik om leuke cadeautjes te bedenken voor een man heb ik onderstaand lijstje gemaakt met dingen die ik in de loop van tijd mijn vriend cadeau heb gedaan voor zijn verjaardag (vandaag is hij trouwens jarig!). p.s. Happy Birthday to you lieve Stefan!

1. Kussentje

Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik hele fluffy, zachte kussens – die heb ik trouwens nog steeds – en mijn vriend was er gek op. Ze waren zacht en lagen zo lekker. Ik had nog mooie garen en begon te breien. Ik maakte eenzelfde soort kussen – maar dan wat kleiner en minder mooi – en hij was er ontzettend blij mee! Het is een cadeautje waar je duidelijk moeite voor hebt gedaan en hij zal het elke keer herinneren als hij het kussentje gebruikt. Daarnaast heb ik hem toen ook nog een aantal andere cadeautjes gegeven. Luister goed naar wat je vriend vertelt, elke opmerking over iets dat hij leuk vind kan je helpen bedenken wat voor cadeau je voor je vriend kunt kopen of maken. Mijn ervaring is dat als je iets maakt, hoe goedkoop het ook is, hij het extra veel zal waarderen.

Kussentje

2. Snowboardles

Mijn vriend vertelde mij dat hij wel graag ooit eens op wintersport zou willen. Ik ging op zoek naar plekken waar je snowboardles kon krijgen en kwam erachter dat dat gewoon ook nog eens vlakbij ons kon. Natuurlijk, het was niet de meest luxe snowworld, maar wel erg leuk. Onder het mom van ‘Dan heb je al een keer geoefend voor wanneer we ooit in ons leven samen op wintersport vakantie gaan’ gaf ik hem een les cadeau. Ik heb gefilmd terwijl hij meer dan eens onderuit ging, waar we uiteindelijk enorm om hebben kunnen lachen. Wel gaf hij aan dat hij het nog veel leuker had gevonden als ik met hem mee had gedaan.

3. Slipcursus

Vorig jaar deed ik mijn vriend een slipcursus cadeau. Het jaar ervoor had ik hem een snowboardles cadeau gedaan, maar toen gaf hij dus aan dat hij het jammer vond dat ik niet gezellig met hem meedeed in plaats van vanaf de zijlijn toe te kijken. Daarnaast houden mannen nou eenmaal vaak van auto’s en scheuren en slippen en alles wat er maar mee te maken heeft, dus via vakantieveilingen begon ik te bieden op slipcursussen. Iets dat niet alleen leuk is om te doen, maar je leert er ook nog eens iets van. Binnen de kortste tijd had ik twee slipcursussen te pakken voor een mooie prijs. Eerst leek het me zelf nog een beetje eng zo’n slipcursus, maar later bleek dat nergens voor nodig te zijn geweest; het was namelijk geweldig. En nog leuker: mijn vriend was in de zevende hemel omdat hij het geweldig vond om te slippen met de auto, maar al helemaal omdat hij het met mij had kunnen delen door het samen te doen (en nog iemand anders gezien we in groepjes van 3 tot 4 personen moesten).

Beelden die ik heb gemaakt vanaf de achterbank. Dit is overigens hoe het niet moet, haha.

4. PU abbonnement

Dit is een cadeautje dat ik hem gaf toen we net drie maandjes een relatie hadden. Ik had inmiddels ontdekt dat ondanks dat hij niet van lezen houdt, hij blijkbaar wel soms een tijdschrift kocht: de PU (Power Unlimited), een magazine over games en gamen. Ik besloot hem te verrassen met een halfjaar abonnement dat automatisch af zou lopen. Houdt je vriend niet van gamen? Kom er dan achter wat hij wel leuk vind om over te lezen. Bijvoorbeeld een magazine over voetbal, mountainbiken, computers, WordPress, bootjes en varen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is wel een magazine van.

Power Unlimited

5. Iets voor zijn gameverslaving

Zoals inmiddels duidelijk is houdt mijn vriend van gamen. Verdiep jezelf er eens in en wees een luistervinkje wanneer hij praat over gamen met zijn vrienden. Hebben ze het over die ene vette game? Dan kun je kijken of die game binnen je budget valt. De meeste games zijn vrij prijzig, maar een tijdje geleden heb ik mijn vriend The Last of Us cadeau gedaan omdat ik hem graag op die manier wilde bedanken omdat hij vier maanden lang mijn operatiewond had verzorgd (oké dit is geen verjaardagscadeautje dus, maar dat zou wel kunnen). Is dat toch iets te duur? Misschien heeft hij nog bepaalde gadgets waar hij het over heeft gehad of waarvan jij denkt dat hij die misschien wel leuk en handig zou vinden. Zo heb ik hem een keer een oplader gegeven voor zijn playstation 3 (al heeft hij nu de PS 4); namelijk een oplader waar twee controllers tegelijk in opgeladen konden worden. Kijk gewoon eens rond, er is zoveel te krijgen. En dat hoeft niet perse te maken te hebben met gamen, voor elk hobby is wat dat betreft wel iets te verzinnen.

6. Iets dat hij nodig heeft

Klaagt hij al tijden over dat hij nieuwe oordopjes nodig heeft? Koop die voor hem. Praktisch en hij is er zeker blij mee. Klaagt hij al tijden over hoe slecht zijn sokken zijn en weet jij precies de winkel waar ze goede sokken hebben? Koop dan die voor hem. Niet bang zijn dat het te simpel is. Als het iets is waarbij je laat zien dat er een gedachte achter zit of simpelweg moeite voor hem hebt gedaan, dan is hij er echt wel blij mee. Je hoeft echt niet met peperdure cadeaus aan te komen om hem gelukkig te maken, het kleinste, goedkoopste kan soms het beste cadeau zijn door de aandacht die je hebt besteed bij het uitzoeken van het cadeau.

Heb jij nog cadeau ideeën voor mannen?

Deze post is al 3131 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Cadeau ideeën voor je vriend

  1. Supergrappig dat jij kussens noemt. Ik slaap met veel kussens en mijn vriend niet, dus ik dacht dat het wel handig was om mijn favo kussen naar zijn huis te nemen, zodat ik daar ook lekker slaap. Nu gebruikt hij ieder nacht MIJN kussen die ik waarschijnlijk zelf nooit meer terug zie haha. Dus stiekem houdt hij ook wel van kussens.

      • Hij is wel eens begonnen met lessen, maar hij heeft het er gewoon te druk voor om dit wekelijks te doen. Ik denk dat het nog wel eventjes duurt voordat ik hem de slipcursus cadeau kan geven haha.

  2. Vooral dat ‘iets wat ‘ie nodig heeft’. Als ik mijn vriend iets niet-nuttigs geef, krijg ik steevast de opmerking: “Ja, maar eh, dat heb ik toch helemaal niet nodig?”

    • Haha, ja mannen kunnen soms erg praktisch ingesteld zijn. Niet verkeerd, maar soms wel lastig met cadeautjes. Meestal begin ik twee maanden voor zijn verjaardag al extra goed op te letten om ideeën op te doen voor nuttige cadeautjes haha. :p

  3. Haha, ik heb dus het tegenovergestelde bij meisjes. Wat moet ik geven? Make-up heb ik geen verstand van en met sieraden kan ik beter ook niet komen, haha 😀 Ik ben altijd tevreden met magazines (en natuurlijk boekenbonnen), en games doen het ook altijd goed. En tsja, ik krijg ook altijd drank/speciaal bier voor mijn verjaardag, dat is ook altijd een prima cadeau! Het coolste is denk wel een indoor skydive sessie, wel beetje duur maar dat was zo gaaf! En sportspullen motiveren me ook om gelijk te gaan sporten haha!