Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 7 – Spoorloos

Wie is de Mol

Het einde van Wie is de Mol? nadert en daar kijk ik zowel tegenop als naar uit. Aan de ene kant wil ik natuurlijk dolgraag alle molacties zien die nog niet in beeld zijn gebracht en aan de andere kant wil ik niet dat Wie is de Mol? 2015 voorbij is. Voor nu kunnen we in elk geval nog even wachten met hyperventileren, want op dit moment kunnen we nog volop genieten van nieuwe afleveringen.

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 7 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

De verdenkingen van vorige week

Wie is de Mol verdenkingen aflevering 7Zoals duidelijk mag zijn is Rik mijn hoofdmol en was Chris mijn safetynet. Na aflevering zes wist ik nog altijd zeker dat Rik de Mol zou moeten zijn, ook al was ik heel even bang dat hij eruit moest toen bij de onthulling van groene schermen alleen hij en Carolina overbleven. Er is immers altijd die kans dat je op de verkeerde Mol zit.

Jullie top drie verdachten na aflevering vijf bestond uit Rik, Carolina en Marlijn. Zijn jullie na aflevering zes heel anders gaan stemmen? De top drie is in elk geval anders samengesteld door het vertrek van Carolina. Jullie stemden na aflevering zes als volgt:

[poll id=”7″]

Kreeg Rik eerst 42% van jullie stemmen, ontvangt hij nu 43% van jullie stemmen. Een hele  subtiele stijging. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral ook benieuwd ben waar jullie deze week op gaan stemmen. Na aflevering zes staat Rik dus nog altijd bovenaan het verdachten lijstje. Met 17% van jullie stemmen volgt Margriet. Margriet werd in het begin bijna niet tot helemaal niet verdacht, maar heeft recent al twee keer in de top drie gestaan waarvan één keer op een gedeelde derde plek met Marlijn.

Vorige week ontving ik van één van jullie ook een privébericht op Facebook waar ik nog gewezen werd op het feit dat de bloemen die de Mol bij de opdrachtkaarten legt misschien wel Margrietjes zijn. Nou blijken de bloemen geen Margrietjes, maar het feit blijft wel dat het bloemen zijn en dat zij een knipoog richting Margriet kunnen zijn. Zelfs ik begon opeens te twijfelen aan Margriet. Op de derde plek vinden we, net als vorige week, Marlijn. Iemand die altijd wel een beetje verdacht wordt, maar nooit met een overweldigende meerderheid. Ik wordt steeds nieuwsgieriger, zitten wij gezamenlijk al weken op de juiste Mol? Of worden we straks in onze kont gebeten?

De aflevering

Net als vorige week leek ook deze aflevering korter te zijn dan de andere afleveringen (voor de goede orde: de afleveringen lijken korter maar zijn het niet!). De aflevering deze week was getiteld Spoorloos. Geheel passend want het geld lijkt spoorloos te zijn verdwenen.

Wie is de Mol trein opdracht koffers ergens neerleggen
Was het verstandig de koffers weg te leggen?

De eerste opdracht speelde zich af op de Sri Lankaanse Spoorwegen, oftewel: in een trein. Ik vond de opdracht erg verwarrend gezien niet duidelijk was waarom ze vragen moesten beantwoorden en waarom ze van wagon moesten veranderen. Uiteindelijk werd het natuurlijk wel duidelijk, maar was er geen geld te vinden. Wat mij betreft zijn er verschillende opties. 1. Het geld was goed verstopt en ze konden het echt niet vinden. 2. Het geld zat inderdaad in één van de koffers. 3. De Mol heeft het geld snel gepakt voordat de anderen het vonden en zij waren voor piet lut over de grond aan het kruipen op zoek naar geld.

Ook werd deze aflevering weer over de zogenaamde zwarte vrijstelling van Martine gesproken. Ikzelf moet eerlijk zeggen dat ik het spel dat zij speelt helemaal niet leuk vind. Natuurlijk, het spel draait om liegen en bedriegen, maar liegen over die zwarte vrijstelling en daarmee anderen jokers aftroggelen voelt op de één of andere manier gewoon niet juist. Wat mij tot de conclusie brengt dat als ik mee zou spelen in Wie is de Mol ik waarschijnlijk niet ver kom door alleen al schuldgevoel haha.

Wie is de Mol Chris gelooft er niks van zwarte vrijstelling
Chris gelooft er maar niks van

Chris vind het allemaal maar lachwekkend en wederom lag ik weer in een deuk voor de buis deze week. Wat een geweldige man is het toch! Echt de smaakmaker van het programma, ik zou het vreselijk vinden als hij het spel zou moeten verlaten. Als hij kandidaat blijkt te zijn verdient hij het alleen al de finale te halen omdat hij ons – of in elk geval mij, ik weet niet of jullie hem net zo kunnen waarderen als ik. Wat vinden jullie van Chris? – zoveel plezier en gelach brengt.

Ik vind Chris ook bijster objectief en pienter. Waar de meesten elkaar wantrouwen gelooft hij er vaak instinctief al niks van. Hoe vaak hebben we namelijk al niet gezien dat hij lekker relaxed blijft omdat hij niet meegaat in de paniek en hysterie? Twee weken geleden nog stopte hij met het tellen van de foto’s van mannen en vrouwen omdat hij eigenlijk niks geloofde van wat Marlijn en Carolina aan het bekokstoven waren. Ik wil Chris dan ook enorm bedanken voor hoe hij mij elke aflevering weer zo aan het lachen krijgt.

Wie is de Mol Margriet look at my face hypnose
Margriet probeert de bewoners te hypnotiseren

De tweede en daarmee ook direct laatste opdracht ging om het krijgen van de meeste stemmen. Kreeg de Mol de meeste stemmen, dan zou er €2000,- uit de pot gaan, won een kandidaat dan kreeg je dat bedrag er juist bij. €30.000 had inmiddels in de pot kunnen zitten, maar op dit moment staat de teller toch echt op slechts €5,750,- en als Chris de Mol blijkt wordt dit zelfs een nog lager bedrag… Is de Mol echt zo goed bezig of ligt het aan de kandidaten?

Ik heb ook enorm gelachen bij deze opdracht. De manier waarop Rik zei “You vote for me” en Margriet met haar “Look at my face, remember it”. Bijna angstaanjagend haha, maar aan de andere kant dacht ik dat het misschien ook wel een goede tactiek was. Je zou niet durven niet te stemmen op haar.

Wie is de Mol Rik speech en heeft geen geld verdiend voor de groep
Rik laat ons nog even weten waarom wij hem moeten blijven verdenken

Uiteraard was Chris weer de vrolijkheid zelve en blijkt hij uiteindelijk ook nog de taal te spreken. Dat zou overigens ook best een moleigenschap kunnen zijn, want wie weet wat hij het publiek allemaal heeft verteld?! De anderen snapten er toch niks van. En toen won hij ook nog. Hoewel ik Chris de afgelopen afleveringen minder ging verdenken door zijn plezier in het spel en zijn schijnbare kandidaterigheid – ja dat is vanaf nu een woord -, begin ik hem nu weer meer te verdenken. Het zou immers een goede dekmantel zijn… Maar ook Marlijn vond ik overtuigend bij haar speech alsook Rik (die wederom jokers weggeeft. Why?!). Martine, not so much… Die vind ik eerder wat irritant.

Maar het zou Wie is de Mol? niet zijn als er geen twist was op het einde, en jeetje wat baalde ik. Ik wilde zo graag dat iemand het spel zou verlaten! Met deze ontwikkeling zijn we nog geen steek verder met onze verdenkingen. Niemand die we af kunnen strepen. Jammer, want er was al een aflevering geweest waarin niemand het spel hoefde te verlaten dus ik had niet verwacht dat er nog één zou komen. Maar hoe dan ook: de pot is wéér een aantal euro’s lichter en als we de verdenkingen van de kandidaten moeten geloven is Chris, Margriet of Rik de mol en worden Martine en Marlijn totaal niet verdacht. Ja misschien door Rik, die heel kunstig ook de andere gestolen €750 euro wist te verdoezelen, want van hem hebben we niet gehoord op wie hij spreidde. Al drie weken achter elkaar noemt hij zijn verdachten niet bij de test, dat is wel opvallend… Zou het iets betekenen?

Mijn nieuwe verdenkingen

Wie is de Mol verdenkingen na aflevering 7Eigenlijk is er niet zoveel veranderd. Nog altijd blijf ik spreiden tussen Rik en Chris. Mijn punten zijn verdubbeld doordat niemand het spel heeft verlaten. Let niet op de rare puntenverdeling. Ik wilde Rik 4000 punten geven, maar kreeg het maar niet voor elkaar. All-in op Rik durf ik niet te gaan, zeker niet omdat Chris toch weer stijgt in mijn verdenkingen. Ook de vrouwen beginnen verdachter te raken, maar ik blijf er voorlopig nog steeds bij dat de Mol dit jaar een man is. Gezien de aflevering voor mij toch wel wat twijfels met zich heeft meegebracht ben ik erg benieuwd hoe jullie deze week gaan stemmen.

[poll id=”8″]

Tot volgende week!

 

Deze post is al 1955 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 7 – Spoorloos

 1. Ik heb hem nu pas gekeken 🙂
  Grappig dat ik vorige week zei dat ik Chris niet meer verdacht en dat ik nu toch weer op Chris zit. Ik zit een beetje met de verdenkingsopdracht. Ik denk dat dat een opdracht is dat je als Mol niet te overduidelijk wil zijn zodat de deelnemers niet op je zullen stemmen, maar je wilt wel het publiek meekrijgen en dat is precies wat Chris heeft gedaan. Chris noemde redenen als voorbij de envelop lopen (wat iedereen toch al wist) en dat hij het geld uit de koffer gehaald zou hebben oid (dat lijkt iets wat je snel verzint, al was hij op een gegeven moment wel in de wc, dus het zou nog best kunnen)

  In deze aflevering zat chris even in de trein in de wc verstopt en toen hoorde we Marlijn roepen ‘waar is chris’ dat zou natuurlijk ook op de titel spoorloos kunnen slaan?

  Chris sliep deze aflevering alleen op een kamer, hij is zijn vorige kamermaatjes al kwijt geraakt, wat altijd met een mol gebeurd.

  Maar goed, ik verdenk Rik ook nog steeds, hij heeft deze aflevering lekker lopen roepen dat hij de mol was, waar ik hem ook nog steeds wel van verdenk.. Hij heeft nog steeds elke aflevering blauw aan, wat ik toch verdacht blijf vinden..

  Als Rik inderdaad de mol is, wist hij natuurlijk dat hij als penningmeester dit aanbod zou krijgen en dus makkelijk geld uit de pot kon halen. Ook slim om dan voor een laag bedrag te kiezen zodat het lijkt alsof je voor de kans ging en niet voor het meeste geld uit de pot. Maar hij koos er natuurlijk voor om het geld te verbloemen.
  Toch vind ik het gek dat Rik toegeeft met alle deelnemers erbij dat hij nog geen geld verdiend heeft, dat zorgt toch alleen voor meer verdenking? Lijkt me niet wat hij wilt bereiken..

  Verwarrende aflevering weer!

  • Haha helemaal gefixeerd op die blauwe kleding, zo leuk! 🙂
   Het blijft lastig gezien Rik en Chris – al Rik iets meer, maar dat kan aan de tunnelvisie liggen – allebei zo verdacht zijn, zeker ook na deze aflevering… Ik wil het weten! Maar toch eigenlijk ook niet, want ik wil nog niet dat het voorbij is 🙁

 2. Ik ben zit nu helemaal op Marlijn. Ik vond het heel verdacht dat ze voor de mensen van het dorp ‘ain’t no sunshine’ zong… Een mol ziet namelijk ook het zonlicht niet als hij onder de grond zit…Een aanwijzing lijkt me!

 3. Kim

  Hier ook nog steeds Rik op 1. Maar ja die Chris. Ik heb ook krom gelegen om zijn acties. Ik heb hem ook nooit verdacht, maar nu begin ik zelfs aan hem te twijfelen. Margriet krijgt ook steeds meer goede hints in haar richting.

 4. Hahhaha “kandidaterigheid”: geweldig! Die gaan we erin houden hoor Jessica 😉 Ik verdenk juist nu meer Chris omdat hij de enige in de trein was die wegliep toen ze in de wagon naar het geld aan het zoeken waren. Hij ging zomaar de wc in??? En niemand had dat door… Wat betreft charisma (want zo noem ik het maar even) voor Chris ben ik het wel met je eens; ook hoe die de mensen in het dorp benadert, dat vind ik zo mooi. Chris is echt leuk hihi! En tja Rik blijft uiteindelijk mijn nr 1, maar ik zal wel een tunnelvisie hebben gecreëerd haha. Deze aflevering deed mij trouwens aan de aflevering denken van vorige seizoen. Toen mocht Susan ook zeggen of ze de mensen wilde houden of niet en OOK zij koos ze om in het spel te houden. Dusja.. maar nogmaals: tunnelvisie hehe 😉 X

  • Ja dat naar de wc gaan vond ik ook opvallend, maar later zei een ander iets over dat ze ook op de wc’s hadden gezocht en dus dacht ik dat ze daarop doelde en dat het alsnog niet opvallend was. Maar het kan héél goed zo zijn dat hij geld heeft weggespoeld zonder dat we het weten.

   En die actie van Rik zou zowel een actie kunnen zijn van een kandidaat of van een Mol die zich voordoet als kandidaat maar toch met het beoogde resultaat: geld uit de pot. Het blijft lastig haha. Rik en Chris blijven beide op mijn lijstje haha, en aan tunnelvisie ontkomen we niet :p.