Vandaag zien jullie weer eens een andere post van mij: een DIY met eten. Toen ik mijn ouderlijk huis verliet en samen ging wonen met mijn vriend ontdekte ik de heerlijkheid die thuisbezorgd.nl heet. En daarmee ontdekte ik ook de kapsalon waar ik al veel over had gehoord, maar nog nooit had gegeten. De eerste keer dat ik het proefde was toen mijn vriend een kapsalon met shoarma nam.
De combinatie van frietjes, shoarma, sla, kaas en knoflooksaus bleek verrassend lekker te zijn. Toen ik de kapsalon de volgende keer ook voor mijzelf wilde bestellen kwam ik erachter dat de kapsalon ook met kip in plaats van shoarma besteld kon worden. Kip! Dus natuurlijk bestelde ik de kip variant. En wat was het lekker!
Maar ik ben zo iemand die eigenlijk vind dat je toch maximaal 1 keer per maand iets mag bestellen, want 1. het is duurder dan als je zelf kookt, en 2. meestal is het ook niet zo gezond als we daar wat bestellen (lees: pizza, etc.). Maar ik wilde de kapsalon eigenlijk wel vaker eten, maar dus niet de hele tijd bestellen.
Ik probeerde de kapsalon na te maken, en hoewel het niet helemaal hetzelfde smaakt verbaasden mijn vriend en ik ons erover hoe lekker de zelfgemaakte kapsalon was. Ik besloot het recept te delen.
Wat heb je nodig?
- Een ovenschaal (als je in je eentje eet, kun je eventueel ook gebruik maken van een bakblik. Heb ik laatst ook gedaan)
- Aluminiumfolie
- Een zak frites (ik koop altijd die rode zak van de Lidl)
- Patatkruiden
- Kipfilet (eventueel al voorgesneden in blokjes)
- Kaas (ik gebruik altijd een mix van geraspte kaas en cheddar kaas, maar eigenlijk maakt het niet uit wat voor kaas het is en in welke vorm het gebruikt wordt)
- Sla (ik gebruik altijd ijsbergsla in die handige zak van de Lidl)
- Komkommer
- Knoflooksaus (Ik gebruik altijd knoflooksaus van Yil’driz, de griekse variant)
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden (wij hebben de oven op de stand boven- en onderwarmte).
Stap 2
Ikzelf vond het handig om folie in de ovenschaal te doen. De kapsalon wordt overigens vaak ook geserveerd in een bakje van aliminium. Snijd de blokjes kip als ze nog niet gesneden zijn. Als ze al gesneden zijn kun je in de ovenschaal een laag patat aanbrengen. Ik zorg er altijd voor dat ik de gehele bodem bedek, maar eigenlijk kun je zelf bepalen hoeveel patat je gebruikt. De 1 heeft liever meer, en de ander liever minder patat. Strooi vervolgens over de patat nog patatkruiden voor extra smaak.
Stap 3
Stop de ovenschaal met friet in de oven en zet de wekker op 15 minuten. Doe wat olie/boter in de koekenpan en bak daarin de kip. Snijd tussendoor ook alvast wat plakjes komkommer.
Stap 4
Zodra de wekker gaat, haal je de patat uit de oven en zal de kip waarschijnlijk ook (bijna) klaar zijn. Strooi de kip over de laag patat.
Stap 5
Pak de kaas erbij en doe over de kip net zoveel kaas als jij zelf wilt. Ik vind het erg lekker om er kaas overheen te hebben dus ik doe meestal best wel veel.
Stap 6
Stop de ovenschaal nu weer in de oven en zet de wekker weer op 15 minuten.
Stap 7
Zodra de wekker gaat haal je de ovenschaal uit de oven en pak je de sla erbij. Je zult zien dat de kaas lekker gesmolten is en daaroverheen kun je de sla strooien. Ook hier doe ikzelf altijd een dekkende laag.
Stap 8
Leg daaroverheen plakjes komkommer. Net zoveel als je zelf wilt.
Stap 9
Naar gelieve kun je nu nog knoflooksaus erop doen. Ook hier geef ik je niet een precieze hoeveelheid gezien de 1 heel erg van knoflooksaus houdt en de ander weer wat minder. Lust je helemaal geen knoflooksaus? Gebruik dan een andere saus, bijvoorbeeld fritessaus. Ik raad je wel aan een saus te gebruiken, dat maakt het net wat lekkerder.
Stap 10
Ikzelf doe nu vaak nog even wat aluminiumfolie over de schaal heen en laat het nog 5 minuten staan. Na die 5 minuten haal je de folie er weer af, schep je zoveel je wilt op je bord en aanvallen maar!
Eetsmakelijk!
Zijn jullie ook zo gek op de kapsalon met kip, en gaan jullie het ook zelf maken?
Deze post is al 5124 keer gelezen
- Over de auteur
- Recente blogs
Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).
moet je de kip niet kruiden?
Dag Lies,
Dat kan je zeker doen hoor, maar het is niet perse nodig doordat ik in dit specifieke geval ook al de patat heb gekruid en daar ook smaak vanaf komt. 😀
hij was heerlijk, ik heb hem vandaag gemaakt, mijn man vond hem ook lekker, kijken of ik de foto’s hier krijg want ik heb geen fb.
in ieders geval bedankt voor je recept.
http://i168.photobucket.com/albums/u188/bikkeldeparkiet/eten1_zps6f7bc4fb.jpg
http://i168.photobucket.com/albums/u188/bikkeldeparkiet/eten2_zps6a3cf459.jpg
Wat leuk! Bedankt voor je foto’s :D. Ik ben blij dat jullie het heerlijk vonden! 😀
Ik ben dol op Kapsalon. Dit ga ik dus zeker heel snel een keertje proberen. Bedankt voor het recept.
Geen dank. Ik hoor graag hoe het heeft gesmaakt 😀
Toen ik die naam hier onlangs voor het eerst tegenkwam had ik geen flauw idee wat ik me er bij moest voorstellen. Het klinkt super lekker, maar ik vrees dat ik het niet meteen zal kunnen uitproberen vermits ik probeer om wat gewicht kwijt te spelen. 🙁
Haha, daarvoor gebruik ik het volgende excuus: De patat gaat in de oven dus daar komt geen frituurvet etc. aan te pas, kip is een gezond stukje vlees alleen het vet waarin je het bakt moet je even de gezondste versie kiezen, sla en komkommer zijn ook gezond :D.
ziet er heerlijk uit, die ga ik opslaan en zeker een keer maken. bedankt
Goed om te horen :D.
Het kwijl loopt nog net niet over mijn kin, echt. Ik heb nog nooit een kapsalon gegeten, maar het lijkt me zó lekker. Misschien dat ik het dit weekend ga maken <3
Jaaaaaa het is echt lekker hoor! 😀 Na het schrijven van deze post (had de foto’s twee weken geleden al gemaakt) heb ik er ook best wel weer zin in haha, dus wij gaan het morgen weer eten ^^.
hier staat het ook voor de planning van morgen, je hoort hoe het was
Wat leuk! Ik ben zeer benieuwd, hoor heel graag hoe het was! 😀 Fotootjes via Twitter of mijn facebookpagina mogen ook :D.