Categorieën: Boeken, Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

8 Boekverfilmingen die je dit jaar nog in de bioscoop ziet

Boekverfilmingen

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek om een blogpost te schrijven over aankomende boekverfilmingen. Dus uiteraard ben ik er even goed voor gaan zitten en ben ik op zoek gegaan naar aankomende boekverfilmingen. Kun je niet wachten? Momenteel zijn ook nog diverse boekverfilmingen te zien in de bioscoop, zoals The Zookeeper’s Wife, The Circle, Before I Fall, A Dog’s Purpose en My Cousin Rachel. Naar onderstaande films kun je de komende tijd uitkijken.

Let’s go!

Sterren

Valerian and the City of a Thousand PlanetsValerian and the City of a Thousand Planets

Gebaseerd op: Valérian et Laureline door Pierre Christin (graphic novel)
Gaat in première op: 26 juli 2017
Regisseur: Luc Besson
Cast: Dane DeHaan, Cara Delevigne, Clive Owen, Ethan Hawke, Rihanna, John Goodman, Rutger Hauer
Tagline: A universe without boundaries needs heroes without limits.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi

In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian en Laureline een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. 

In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen.

Sterren

De Donkere Toren - Stephen KingThe Dark Tower

Gebaseerd op: De Donkere Toren-serie door Stephen King (NL)
Gaat in première op: 3 augustus 2017 (NL)
Regisseur: Nikolaj Arcel
Cast: Idris Elba, Matthew McConaughey, Abbey Lee, Katheryn Winnick, Jackie Earle Haley, Nicholas Hamilton, Tom Taylor, Fran Kranz, Alex McGregor
Tagline: There are other worlds than these
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy | Horror | Sci-fi | Western

Revolverheld Roland Deschain zoekt een woestijnachtig landschap af op zoek naar The Dark Tower, in de hoop dat hij hiermee zijn met uitsterven bedreigde wereld kan redden.

Sterren

Alles wat je lief is - Nicola YoonEverything, Everything

Gebaseerd op: Alles wat je lief is door Nicola Yoon (NL)
Gaat in première op: 17 augustus 2017
Regisseur: Stella Meghie
Cast: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Taylor Hickson, Ana de la Reguera, Anika Noni Rose
Tagline: Risk everything… for love.
Genre: Drama | Romantiek

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven…? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren. 

Wat begon met staren naar elkaar van achter het raam en met tekst berichtjes als enige communicatiemiddel, groeide uit tot een hechte band. Ondanks Maddy’s aandoening  willen zij alles riskeren om bij elkaar te kunnen zijn, zelfs als dit betekent dat zij alles daardoor kunnen verliezen.

Sterren

The Coldest City - Anthony Johnston - Sam HartAtomic Blonde

Gebaseerd op: The Coldest City door Anthony Johnston en Sam Hart (graphic Novel)
Gaat in première op: 17 augustus 2017 (NL)
Regisseur: David Leitch
Cast: Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman, Sofia Boutella, Toby Jones, Eddie Marsan, Daniel Bernhardt
Genre: Actie | Mysterie | Thriller

In de zenuwslopende actiethriller Atomic Blonde speelt Charlize Theron een dodelijke agent van MI6.

In de film volgen we haar in Berlijn, een stad vol verraderlijke dubbelspionnen, waar bovendien een gespannen sfeer hangt vanwege een dreigende revolutie. 

Agent Lorraine Broughton is het kroonjuweel onder de Britse geheim agenten in dienst van Hare Majesteit. Zij is een sensuele superspion en ze is bereid om al haar skills te gebruiken om een onmogelijke missie te overleven. Ze wordt in haar eentje het instabiele en onrustige Berlijn in gestuurd om een zeer belangrijk dossier af te leveren. 

Ze gaat een samenwerking aan met de lokale bureauchef David Percival (James McAvoy) om te ontsnappen aan een uiterst dodelijk spionnenspel.

Sterren

Thank you for your service - David FinkelThank You for Your Service

Gebaseerd op: Thank You for Your Service door David Finkel (NL)
Gaat in première op: 2 november 2017
Regisseur: Jason Hall
Cast: Miles Teller, Haley Bennett
Genre: Biografie | Drama | Oorlog

Thank You for Your Service volgt een groep teruggekeerde soldaten uit Irak, waaronder soldaat Adam Shumann. Eenmaal thuisgekomen hebben ze moeite om te re-integreren in het familie- en burgerleven. De blijvende herinnering aan de oorlog dreigt hun leven te ruïneren, zelfs lang nadat ze het slagveld verlaten hebben.

Sterren

Wonder - R.J. PalacioWonder

Gebaseerd op: Wonder door R.J. Palacio (NL)
Gaat in première op: 23 november 2017
Regisseur: Stephen Chbosky
Cast: Owen Wilson, Jacob Tremblay, Julia Roberts
Tagline: You can’t try and blend in, When you were born to stand out.
Genre: Drama

‘Ik heet August, en ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je ook denkt, ik weet bijna zeker dat het erger is.’

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. 

Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken…

Sterren

Machtsovername - Vince FlynnAmerican Assassin

Gebaseerd op: Machtsovername door Vince Flynn (NL)
Gaat in première op: 21 september 2017
Regisseur: Michael Cuesta
Cast: Dylan O’Brien, Michael Keaton, Taylor Kitsch, Scott Adkins, Sanaa Lathar, Shiva Negar
Genre: Actie | Thriller

Een CIA-rekruut krijgt samen met veteraan Stan Hurley de opdracht om een reeks willekeurige aanvallen op burgerdoelwitten en militairen te onderzoeken. Samen met CIA-baas Irene Kennedy ontdekken ze een patroon van geweld dat hen op een gezamenlijke missie leidt met een dodelijke Turkse agent, om een mysterieuze agent ervan te weerhouden een nieuwe Wereldoorlog te beginnen in het Midden-Oosten.

Sterren

The Story of Ferdinand - Munro LeafFerdinand

Gebaseerd op: The Story of Ferdinand door Munro Leaf
Gaat in première op: 20 december 2017
Regisseur: Carlos Saldanha, Paul Feig
Cast: Kate McKinnon, David Tennant, John Cena, Gina Rodriguez, Bobby Carnavale
Tagline: You Will Bullieve
Genre: Animatie | Avontuur | Komedie | Familie | Fantasy

Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje.

Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

Sterren

Hoewel ik alle bovenstaande films in dit overzicht heb gezet omdat ik er op de één of andere manier nieuwsgierig naar ben, zijn er natuurlijk wel een aantal films waar ik mee naar uitkijk. Eén daarvan is American Assassin; een film die eigenlijk alleen maar op mijn radar gekomen is doordat Dylan O’Brien de hoofdrol speelt. Echter, de film lijkt mij oprecht erg goed. Zeker ook omdat ik weet dat Dylan O’Brien een hele sterke acteur is.

Verder ben ik ook ontzettend nieuwsgierig naar de adaptaties van YA boeken Wonder en Everything, Everything. Beide lijken ze mij erg mooi op hun eigen manier.

Tsjah, en Ferdinand, die film wil ik eigenlijk vooral zien omdat mijn broertje Ferdinand heet, haha.

Valerian and the City of a Thousand Planets kan denk ik twee kanten opgaan, of goed of slecht. Maar het spreekt mij wel aan.

De overige films kwam ik tegen in mijn zoektocht naar films voor deze lijst. Het zijn niet perse films waarvoor ik speciaal naar de bioscoop zal gaan. Maar ik ben er wel nieuwsgierig naar geworden.

Sterren

Naar welke boekverfilming kijk jij uit?

Deze post is al 3555 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “8 Boekverfilmingen die je dit jaar nog in de bioscoop ziet

  1. Do

    Wat een leuke post. Ik ben vooral benieuwd naar Everything Everything en Wonder. Maar na het zien van de trailer van Atomic Blonde, lijkt me die ook wel spannend! En American Assassin, maar dan alleen voor Dylan, haha <3

  2. Zelf ben ik erg benieuwd naar de nieuwe IT, wat natuurlijk ook een boekverfilming is. Als het goed is komt het boek in september ook weer uit. 🙂 Het wordt in ieder geval een goed Stephen King jaar.

  3. Kim

    The Dark Tower ben ik heel erg benieuwd naar. Ik heb die boeken gelezen en die vond ik goed. Ik ben benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben qua film. Verder lijkt Ferdinand me ook erg leuk.

  4. Ik ben het meest benieuwd naar Everything, Everything. Ik vond het boek erg fijn en ik ben dol op de acteurs die ze hebben uitgekozen voor de verfilming. 🙂