Categorieën: Films / Tags:

Geschreven door Jessica

De Liebster Award | Deel 2

De Liebster Award

Vorige week vertelde ik al dat ik in totaal vier keer genomineerd ben voor de Liebster Award. Vorige week vulde ik de vragen van Annabel in, deze week zijn de leuke vragen van Ilse aan de beurt. Bedankt voor de nominatie Ilse!

1. Wat was het eerste dat je vanochtend deed?

Op het moment dat ik deze vragen beantwoord is het woensdag 25 maart omdat ik vooruit aan het schrijven ben omdat ik de komende twee weken extra veel werk, maar dit artikel komt online op 31 maart. Dat is op een dinsdag. Mijn dinsdagen zijn vrij standaard, want ik ga op dinsdagen op tijd van bed om naar mijn werk te gaan. Het eerste dat ik dan doe is op de snooze knop drukken en nog vijf minuten blijven liggen, waarna ik de dekens van mijn afgooi, mijn benen over de rand gooi en vervolgens mijn warme olifantsloffen aandoe (als je mij al langer volgt heb je ze inmiddels al wel een keer voorbij zien komen).

2. Wat is het ritueel wanneer je eigenlijk iets moet doen maar dat wil uitstellen?

Meestal zeg ik dan tegen mijzelf dat ik best eerst even mag relaxen en even één aflevering van een tv-serie mag kijken, en uiteindelijk vind ik dan altijd wel een reden om nog een aflevering te mogen kijken. En wanneer het geen huishoudelijke taken zijn die ik wil uitstellen, dan wil ik als ontwijkend gedrag ook nog wel eens het huis onder handen nemen haha.

3. Denk aan de laatste keer dat je moest huilen van het lachen. Waarom was dat?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij dat niet meer kan herinneren. Waar ik het meest recent in elk geval erg om moest lachen was een aflevering van de Nationale Tweelingtest. Wat een geweldig programma is dat! Als je het nog niet kent kijk dan zeker even het filmpje hierboven.

4. Wat is de laatste blunder die je begaan bent?

Blunders bega ik vrij vaak, vooral wanneer ik moe ben. Eén voordeel, ik vergeet ze net zo snel weer. Vaak is het dat ik iets verkeerd zeg.

5. Stel je zou je blog nooit hebben gehad. Waaraan zou alle tijd dan opgaan die je nu aan bloggen besteed?

Tv-series kijken en boeken lezen. Het aantal boeken dat ik in een jaar lees zou minstens verdubbelen haha. O, en ik zou heel veel tijd steken in het schrijven van mijn boek. Ik kom echt tijd tekort voor de Write it! wedstrijd van Best of YA en de Storm Publishers schrijfwedstrijd. Zoveel tekort zelfs dat ik voor beide nog niet begonnen ben en twijfel of ik die eerste misschien moet overslaan omdat ik het niet kan klaarspelen. Maar ik geniet echt heel erg van het bloggen en steek met veel liefde heel veel tijd in Reviews & Roses. Geen haar op mijn hoofd die eraan moet denken Reviews & Roses op te geven, want ik haal er zoveel plezier uit!

6. Noem één van je favoriete quotes.

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal - Albert Einstein

Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal – Albert Einstein. Hoewel ik heel nuchter en straight forward kan zijn, ben ik ook iemand die fantaseert. Wat als? Verbeelding brengt je overal, niet alleen naar B, maar ook naar C, D en Z. Het laat je nieuwe dingen ontdekken en geeft je misschien wel het inzicht dat je miste.

7. Wat is jouw ultieme guilty pleaure?

Ik luister soms wel eens een Justin Bieber liedje… Ik vind het een vreselijk jochie, maar sommige liedjes zijn stiekem toch wel leuk.

8. Waarvoor mag iemand jou midden in de nacht wakker maken?

Nou, eigenlijk heb ik liever dat je dat niet doet, haha. Ik kom voor mijn gevoel grandioos slaaptekort, en denk echt dat ik chagrijnig zou zijn als je mij midden in de nacht wakker zou maken. Maar als je mij dan wakker maakt, vertel mij dan dat ik mijn tas in moet pakken omdat ik op vakantie ga naar een zonnig oord.

Fruitbeker

9. Hoe zou je heten als je van het andere geslacht was geweest?

Dat is een leuke vraag! Eentje die ik ook nog kan beantwoorden omdat mijn ouders dit mijn heel lang geleden al een keer hebben verteld. Als ik een jongen was geweest zou ik Jeffrey hebben geheten. En als mijn broertje een meisje was geweest had hij Rebecca geheten.

10. Wat is je favoriete plek en waarom?

Ik denk gewoon mijn thuis. Ik voel mij er namelijk thuis en kan er mijzelf zijn. Het is een soort veilig coconnetje. Wat wil je nog meer?

11. Welk liedje of welke artiest die bijna niemand kent vind jij erg goed?

Ik luister de laatste tijd vooral top40 liedjes dus die kent iedereen meestal wel. Ik kan wel één liedje noemen dat al wat ouder is waarvan ik denk dat velen het niet kennen, zeker als ze de serie Nashville niet kijken, maar ik vind het liedje Black Roses door actrice Clair Bowen in de rol van Scarlett echt ontzettend mooi!

 Stay tuned voor deel 3!
P.s. hoe zou jij heten  als je van het andere geslacht was geweest?

Deze post is al 2068 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “De Liebster Award | Deel 2

 1. Ik ben er zelf ook van overtuigd dat ik veel meer leestijd zou hebben zonder het bloggen. Maar goed dat het alle twee een leuke bezigheid is. En euhm om je vraag te beantwoorden … Herman (tja, geen verdere commentaar, al ben ik wel blij dat ik een dochter bleek te zijn)

 2. Wat een leuke antwoorden! Wat tof dat er van die tests bestaan waarbij de gelijkenis in de gezichten wordt opgemeten, ghèhè! En huy, dat liedje kende ik inderdaad nog niet! Lekker gevoelig. =)

  • Ja, ik vind het echt een prachtnummer 😀
   En De Nationale Tweelingtest is echt een geweldig programma. Mocht je het nog niet kijken, dan raad ik het je zeker aan!

 3. Wat een leuke vragen haha. En ik moest wel even lachen om die vraag wat je zou doen als je niet zou bloggen. Dat zette mij ook aan het denken en ik dacht: wauw, wat zou ik dan veel kunnen doen haha 😉 Leuk ingevuld meis. X

  • Wat interessant! 😀 Wat had je zelf van Rogier of Raoul gevonden? Vind je het mooie namen?
   Begint je moeders naam dan ook met een E? Of is dezelfde eerste letter alleen iets dat bij je vader en broertjes voorkomt?

   • Ik vind beide namen erg mooi, maar ben toch het meest blij met Esmee. Mijn moeders naam begint met een I en als mijn broertjes meisjes waren, begonnen hun namen ook niet met een E of I. De R’en zijn soms wel erg verwarrend met de post, maar daar hebben ze gelukkig tweede namen die niet met de zelfde letter beginnen, haha!