Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Assassin’s Creed (2017)

Assassin's Creed posterTitel: Assassin’s Creed
Releasedatum: 5 januari 2017
Regisseur: Justin Kurzel
Hoofdrollen: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Bijrollen: Michael Kenneth Williams, Ariane Labed, Brendan Gleeson, Denis Ménochet
Tagline: Welcome to the Spanish Inquisition.
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy | Sci-fi
Kijkwijzer: 16+ (Geweld)
Gebaseerd op: Assassin’s Creed

SterrenSterrenSterrenSterren

Dankzij een revolutionaire technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch (Michael Fassbender) in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje.

Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de zogenaamde Assassins. Hij vergaart een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Templar-organisatie in de tegenwoordige tijd.

Gaan met die banaan

Mijn vriend reageerde verbaasd toen ik aangaf dat ik graag naar Assassin’s Creed wilde in de bioscoop. Ik mag dan verzot zijn op romantiek, een goede actiefilm gaat er bij mij ook wel in. De trailer op Amsterdam Comic Con maakte dat ik geïntrigeerd was. Dat het gebaseerd is op een game die ik nooit heb gespeeld – ik was meer van Need for Speed, de Sims en Roller Coaster Tycoon – maakte mij in dat geval niet uit. Ik zag Michael Fassbender, een interessant verhaal, dus gaan met die banaan.

Assassin's Creed still

Wel of niet te volgen?

Wat belangrijk is bij films die gebaseerd zijn op games, dat ook degenen die de game niet hebben gespeeld, het verhaal snappen. Dit lukte tot op zekere hoogte. Wat er ook alweer verteld werd in de intro was ik vrij snel kwijt. Ik was nog niet bekend met de termen. Toch lukte het snappen van het verhaal aardig. In hetzelfde tempo als onze hoofdpersoon leerde ik meer over het credo van de assassijnen (wat een sullige vertaling) en wat Abstergo Industries doet.

Het laatste stuk kon ik echter niet helemaal volgen en dit had vooral te maken met de reacties van Sofia. Uit spoileroverwegingen zal ik hier verder niet op ingaan. Wat mij overigens is verteld, is dat de film het plot van het spel gebruikt, maar dat de verhaallijn compleet nieuw is. Voor gamers is het dus geen herhaling.

Fijne film

Het acteerwerk vind ik sterk, maar wat wil je ook met acteurs als Michael Fassbender, Jeremy Irons en Marion Cotillard in de grootste rollen. De film vind ik overigens mooi vormgegeven, zowel qua juist kleurgebruik voor de sfeer als special effects. Ook de choreografie van de vechtscènes vind ik mooi in beeld gebracht. Zeker op die momenten dat heden en verleden door elkaar spelen en het mooi in elkaar overgaat.

Assassin's Creed still

En wat vinden de gamers?

Natuurlijk was ik ook benieuwd naar de reactie van mijn broertje en mijn vriend die wel beide het spel Assassin’s Creed hebben gespeeld. Beide vertelden mij dat de film eigenlijk best goed was. Waar ik uit haalde dat ze véél lagere verwachtingen hadden en er vanuit gingen dat de film helemaal niet zo goed zou zijn. Ook gaven ze aan dat de focus ietwat versimpeld was, maar dat de focus op het heden juist iets is dat vaak mist in de game.

Wat ikzelf achteraf gezien nog miste in de film was nog iets meer historie over Callum Lynch zelf. Wie had hij eigenlijk vermoord waardoor hij de doodstraf kreeg? En ik vond het jammer dat we niet iets meer zagen van de andere assassijnen.

Conclusie

Eerder deze maand keek ik de gameverfilming van World of Warcraft, en ik moet zeggen dat ik Assassin’s Creed echt duizend keer fijner en beter vind. Hoewel ik ongetwijfeld niet alles even goed of snel begreep als iemand die bekend is met de game, heb ik echt ontzettend genoten van de film. De acteurs waren zeer fijn, het verhaal interessant, goede actie, mooie vechtscènes en mooi beeld. De film duurt al vrij lang, maar had van mij nog best iets langer gemogen zodat er nog ietsie pietsie meer uitgelegd kon worden. En we misschien ook wat meer hadden kunnen zien van de andere assijnen. Het einde doet mij in elk geval hopen op een vervolg.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2677 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Filmrecensie | Assassin’s Creed (2017)

  1. Goed om te weten dat het een goede film is! Mijn broer gaat namelijk morgen voor het eerst met een meisje naar deze film. Ik ben echt heel erg benieuwd wat hij ervan gaat vinden!

  2. Nice! Deze film wil ik echt nog zien en jij hebt net bevestigd dat het de moeite waard is😁. Ik twijfelde eerst nog, omdat ik het spel zelf gespeeld heb en het jammer zou zijn als d ervaring daarvan verpest werd door een slechte film. Ik ben blij dat ze een ander plot hebben gekozen, daar kan je al minder aan fout doen 😜.

    • Ah wat fijn om te horen! Mijn vriend gaf zelfs aan dat hij door de film weer extra zin heeft gekregen om het spel weer te gaan spelen.
      Ik wens je heel veel kijkplezier! 😀

  3. Kijk! Met jou kan ik praten. 🙂 Fijn om te lezen dat je er ook van genoten hebt. Als liefhebber van de games heb ik er ook zeker van genoten en ik ben het ook helemaal eens met je recensie. De vertaling is inderdaad sullig. Ik heb dan ook af en toe gekozen voor ‘sluipmoordenaars’. 😛