Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Avengers: Age of Ultron (2015)

Avengers Age of Ultron still

The Avengers Age of UltronTitel: Avengers: Age of Ultron
Releasedatum
: 22 april 2015 (NL)
Regisseur: Joss Whedon
Cast: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy RennerJames Spader, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen
Tagline: A new age begins
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterrenSterren

Marvel Studios presenteert Avengers: Age of Ultron, het epische vervolg op de grootste superheldenfilm aller tijden.

Als Tony Stark probeert om een slapend vredesinitiatief nieuw leven in te blazen, gaat het goed mis en de machtigste helden van de aarde, waaronder Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow en Hawkeye worden tot het uiterste op de proef gesteld als het lot van de aarde in hun handen ligt.

Als de kwaadaardige Ultron verschijnt, is het aan The Avengers om zijn verschrikkelijke plannen te stoppen en al snel zorgen ongemakkelijke bondgenootschappen en onverwachte acties voor een uniek episch en wereldwijd avontuur.

Waardige opvolger?

Alweer een tijdje geleden bekeek ik het tweede deel van The Avengers, Age of Ultron, in de bioscoop. Als fan van de Marvel films kon ik deze film natuurlijk niet missen en wilde ik hem vlak na opening in de bioscoop zien. Is het een waardige opvolger van het eerste deel?

Het eerste deel van The Avengers was natuurlijk extra leuk omdat we de superhelden voor het eerst allemaal samen op het scherm zagen. Het was nieuw, spannend en ontzettend leuk en grappig om de verschillende superhelden met elkaar te zien praten, vechten of samenwerken. Die nieuwigheid is er bij dit tweede deel af, maar de film is daardoor niet slechter, alleen iets minder speciaal.

Avengers Age of Ultron still

Meer speeltijd voor Hawkeye, Black Widow en de Hulk

De film begint direct spectaculair door te beginnen met een actie scène waarin de Avengers de Hydra basis aanvallen. In de loop van de film merk je ook dat personages zoals Hawkeye, Black Widow en de Hulk meer speeltijd krijgen en we ze ook beter leren kennen. Toch zijn de meest grappige scènes over het algemeen toch echt van Thor en Iron Man. Al moet ik wel zeggen dat de humor in het begin van de film iets te geforceerd voelde en daardoor minder oprecht overkwam.

Age of Ultron zit vol spanning en actie, en hier en daar is gelukkig ook weer tijd voor die heerlijke Marvel humor – en natuurlijk allemaal sexy mensen. Waaronder ook twee nieuwe personages: Quicksilver en de Scarlet Witch. Quicksilver wordt gespeeld door een andere acteur dan in X-men en persoonlijk vind ik deze versie leuker en interessanter om naar te kijken. Er gaat ook een personage dood richting het einde van de film waarvan ik het erg jammer vind, want die had ik graag teruggezien in een volgende film.

Avengers Age of Ultron still

Hoewel de film vrij lang is had ik daar totaal geen besef van. Wel zat ik de hele film in mijn hoofd met het feit dat die stem van de grote slechterik Ultron mij zo bekend voorkwam en kon ik mij maar niet bedenken wie dat ook alweer was. Bij de aftiteling viel dan eindelijk het kwartje; het is James Spader uit de tv-serie The Blacklist!

Conclusie

Avengers: Age of Ultron bevat alle elementen die we gewend zijn van Marvel zoals actie, spektakel en humor. Hoewel de nieuwigheid van al die Avengers tezamen er wel een beetje vanaf was en de film daardoor iets minder speciaal leek te zijn – en deel één toch echt het leukste van de twee is -, heb ik mij geweldig vermaakt in de bioscoop en kijk ik uit naar de volgende film!

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2593 keer gelezen


Geef een reactie

3 responses to “Filmrecensie | Avengers: Age of Ultron (2015)

  1. De film had z’n momenten, maar er was net te veel actie en te weinig tijd besteed aan de onderlinge relaties en frictie tussen de leden. En wat betreft het karakter dat dood gaat….het is het Marvel universe, dus er is altijd wel iets te verzinnen waardoor karakters weer tot leven komen. Alhoewel ik de show niet gezien heb hoorde ik dat Agent Coulson, die in de eerste film doodging, ook weer tot leven gebracht is in Agents of S.H.I.E.L.D.

    • Klopt, die serie volg ik ook! 😀 Coulson leeft inderdaad weer. Hoewel ik het wat te ver gezocht vind hoe hij weer tot leven is gewekt ben ik wel blij dat hij weer op de fictieve aardbol rondloopt 😀

  2. Helemaal eens met je recensie! Ook ik vond de humor er net iets te dik opliggen in die scène in het begin (vooral Captain America met dat gevloek voelde wat geforceerd naar Marvel normen) en vind het ook heel spijtig dat die persoon op het einde doodgaat 🙁