Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Fantastic Four (2015)

Fantastic Four still

Fantastic Four PosterReleasedatum: 6 augustus 2015
Regisseur: Josh Trank
Hoofdrollen: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell
Bijrollen: Toby Kebbell, Reg E. Cathey, Tim Blake Nelson
Tagline: Change is coming.
Genre: Actie | Sci-fi | Avontuur
Classificatie: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenHalve sterren

Fantastic Four is een nieuwe, eigentijdse verfilming van het langstlopende superheldenteam van Marvel.

Het leven van vier jonge outsiders verandert compleet als ze teleporteren naar een ander universum waar ze een schokkende gedaanteverwisseling ondergaan. Om de aarde te redden moeten de vier leren omgaan met hun nieuwe krachten en de strijd aanbinden met een voormalige vriend.

Verwachtingen vooraf

Mijn broertje zei dat deze film best wel slecht was. Ook de recensies die ik las waren niet bijster positief. Ikzelf twijfelde of het een leuke film zou zijn, maar keek er wel ontzettend naar uit. De reden dat ik twijfelde lag voornamelijk aan het feit dat het een remake is en dat de personages allemaal door andere acteurs worden gespeeld dan degenen die mij kennis hebben laten met die personages. Toen ik de trailer keek werd ik echter enthousiast. Dit leek eigenlijk best belovend, maar het feit dat niet alleen mijn broertje, maar ook recensenten wiens mening ik vaak deel zeiden dat de film slecht was, bleef ik toch ook op mijn hoede.

Fantastic Four still

Special effects

Misschien is de reden dat ik echt een hele slechte film verwachte wel de reden dat ik van mening ben dat het nog wel een vermakelijke film was, ondanks zijn tekortkomingen. Begrijp me niet verkeerd, er zaten echt hele slechte dingen in. Zo miste ik een beetje een betere inleiding in het verhaal en vond ik het allemaal best van de hak op de tak gaan. Ook de special effects zijn niet om over naar huis te schrijven. Zelfs in de versie uit 2005 waren bepaalde special effects beter gedaan. Ik heb die versie de dag erna gekeken om te verifiëren, haha.

Vermakelijk

Ik zal de film niet snel nog een keer kijken, maar hij was verder best vermakelijk. Het verhaal was compleet anders dan de versie in 2005, waardoor ik me afvraag welke versie dichter bij de Marvel comics zit, maar ik vond het niet saai en ik vond het geen straf deze film uit te kijken.

Fantastic Four still

Toch wel negatief

Oké, nu ik deze recensie aan het schrijven ben merk ik dat ik toch best wat negatieve dingen over de film te zeggen heb. Misschien komt het omdat ik de Fantastic Four film uit 2005 opnieuw bekeken heb en hierdoor meer dingen heb gevonden waarvan ik het jammer vind dat ze het veranderd hebben. Zo miste ik de humor eigenlijk best wel. En ook het feit dat The Thing nu geanimeerd was in plaats van goede visagie vond ik teleurstellend. Het was veel leuker toen we Ben er nog onder zagen, ook vond ik het geloofwaardiger, zelfs al zat de acteur toen in een pak. Nu ik toch bezig ben; ook Johnny Storm in vuur en vlam vond ik er maar apart uit zien. En ook de manier waarop Reed Richards lichaam uitgerekt werd vond ik niet mooi gedaan.

Conclusie

Laat ik maar even een eind breien aan deze recensie. Hoewel ik eigenlijk niet extreem negatief was over deze reboot – maar ook bij lange na niet positief – bleek ik tijdens het schrijven van de recensie best veel te zeggen te hebben over wat niet goed is aan deze versie van Fantastic Four. De special effects zijn niet bepaald uitmuntend. Het verhaal leek soms van de hak op de tak te gaan. En in vergelijking met de Fantastic Four uit 2005 miste ik gewoon heel veel dingen die eigenlijk best goed werkten. Ik vond het geen straf de film te kijken. Maar er zijn wel heel erg veel dingen die beter hadden gekund, zeker in dit tijdperk.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 2056 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Filmrecensie | Fantastic Four (2015)

  1. Ik vond de manier waarop Reed uitgerekt werd ook niet echt mooi om aan te zien 😛 Het leek heel erg gephotoshopt, al is dat normaal maar met zo’n budget zou je dan moeten kunnen verbergen. En ik ergerde me ook dood aan de pruik van Sue die overduidelijk was haha. Ben inderdaad ook benieuwd wat ze nu gaan doen met het tweede deel, volgens mij hebben de acteurs er ook niet zo’n zin meer in.

  2. Echt jammer dat deze film zo’n teleurstelling is geworden. Ik keek er eerst wel naar uit vanwege de goede cast. Misschien kijk ik de film ooit nog wel als het op Netflix staat ofzo 😉

  3. Ik kijk ontzettend veel films in de bios maar dat ik hier niet heen ben gegaan is veelzeggend. Ik vond de 2005 film overigens ook niet echt heel tof dus maar ik ben wel benieuwd naar de reboot om te kijken of dat deze inderdaad zo slecht is als men beweert.