Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Mamma Mia! Here We Go Again

Mamma Mia Here We Go Again still 3

Mamma Mia Here We Go Again posterTitel: Mamma Mia! Here We Go Again
Releasedatum: 18 juli 2018 (NL)
Regisseur: Ol Parker
Cast: Lily James, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Christine Baranski, Julie Walters, Jeremy Irvine, Josh Dylan, Hugh Skinner, Jessica Keenan Wynn, Alexa DaviesAndy Garcia, Colin Firth, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper, Meryl Streep, Cher
Genre: Komedie | Musical
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Hoe is het Donna vergaan en hoe en waarom belande ze op het Griekse eiland Kalokairi? Dit tweede deel van de musical gaat dieper in op de personages, met muziek van ABBA.

Mamma Mia! Here We Go Again

Half Nederland zat volgens mij afgelopen woensdagavond in de bioscoop. Waarom? Omdat Mamma Mia! Here We Go Again draaide tijdens de landelijke ladiesnight. Ik had mijn moeder niet eens hoeven vragen of ze mee zou willen, want we hadden zodanig genoten van deel één, dat we dit vervolg – dat tegelijkertijd ook een beetje een prequel is – niet konden overslaan. Maar nu is natuurlijk dé vraag: hoe was de film?

Oké dan, de puntjes van kritiek

Mamma Mia! Here We Go Again verliep uiteindelijk anders dan ik had verwacht. Ik had een trailer gezien en aan de hand daarvan verwachtingen over het verhaalverloop. Dit kwam niet helemaal overeen. Zo was er bijvoorbeeld één puntje in het verhaal dat pas tegen het einde voorbij kwam, terwijl ik had verwacht dat het onderdeel zou zijn van de gehele film.

Daarnaast spoilde mijn moeder nog iets dat ze in het nieuws had gezien – ikzelf had zoveel mogelijk alles vermeden. View Spoiler » Met de filmposter hebben de makers je hiermee wel naar de film gelokt, en ik vond het jammer dat diegene slechts zo’n kleine rol had in de film.

Het laatste puntje van kritiek is Cher, die de oma van Sophie speelt. Persoonlijk vond ik haar enorm de aandacht afleiden. Naar mijn idee was ze alleen maar toegevoegd als grote naam om een specifiek nummer te kunnen bewerkstelligen. De film had meer dan prima zonder Cher gekund.

Mamma Mia! Here We Go Again still

De ultieme feelgood film

Maar ondanks deze puntjes van kritiek is Mamma Mia! Here We Go Again absoluut dé feelgoodfilm van dit jaar. Die kritiekpuntjes zijn te verwaarlozen gezien de rest zo belachelijk geweldig is. Wat hebben we genoten in de bioscoop. Het liefst wilde ik de volgende dag direct weer gaan. In de auto naar huis zocht ik direct de playlist op in Spotify en zongen we luidkeels mee totdat ik mijn moeder thuis had afgezet.

Complimenten voor de casting

Waar ik toch echt even mijn complimenten voor wil geven, is de casting. In een film waarin heden en verleden door elkaar spelen, is het ontzettend belangrijk dat de beide versies van één persoon goed gecast zijn. Specifiek Harry (Colin Firth en Hugh Skinner), Bill (Stellan Skarsgård en Josh Dylan) en Tanya (Christine Baranski en Jessica Keenan Wynn) springen er bovenuit. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua karaktertrekken en uitdrukkingen lijken ze enorm op elkaar.

Ik heb ook enorm genoten van Harry als personage; je moet gegarandeerd om zijn onhandigheidjes lachen. Al zal  je door het mooie acteerwerk van Amanda Seyfried en Lily James ook af en toe een traantje laten. De minste acteur was Jeremy Irvine; hij wist helaas niet helemaal te overtuigen met zijn acteerwerk en kwam wat onervaren over.

Mamma Mia! Here We Go Again still

Vocale uitblinkers

Vocaal gezien is ook niet iedereen even sterk, maar ook dit is relatief verwaarloosbaar doordat je ziet hoeveel lol de cast heeft. De chemie is subliem; het is genieten van begin tot eind. Vocaal springt vooral Amanda Seyfried er bovenuit, met de jonge Donna, die gespeeld wordt door Lily James, als goede tweede. Het stuk na de laatste scène was fan-tas-tisch! Superleuk gedaan en ik heb er echt van genoten.

Conclusie

De kritiekpuntjes die ik hierboven heb genoemd, kun je voor lief nemen. Want mensen, Mamma Mia! Here We Go Again is een film die je móét zien. Het is genieten geblazen van begin tot eind. Heerlijke meezingers zijn gegarandeerd, alsook een mooi verhaal, dat gepaard gaat met een lach en een traan en prachtige beelden. Mamma Mia! Here We Go Again is de ultieme feelgood film van 2018 en ik kan niet wachten tot ik de film nog een keer kan bekijken.

P.s. voor de fans van ABBA en/of de iets oudere dames zitten er ook nog wat leuke cameo’s in.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 3087 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Filmrecensie | Mamma Mia! Here We Go Again

  1. Merel

    Ik had hetzelfde met Cher… Ik vond haar wat overbodig. Ook ben ik niet de grootste fan van haar stem, ze hadden haar wat beter in de film kunnen verweven of er beter uit kunnen laten.

    • Ik denk dat er wel stukken zullen zijn die dan lastiger te begrijpen zijn, maar het is niet een heel ingewikkelde film om te snappen als je het eerste deel niet hebt gezien. Maar de films zijn fantastisch hoor, dus ook deel 1 is absoluut het kijken waard! 😀

  2. Do

    Wat een fijne en enthousiaste recensie. Ik ben erg benieuwd naar deze film en ik kan niet wachten om hem te bekijken <3 Ik vond deel 1 ook echt geweldig!

  3. Ah wat leuk om te lezen! Ik heb ook zo genoten van de film 🙂 Vooral de jongere Donna was ontzettend goed gecast! Ook moest ik zelfs een traantje wegpinken, haha. Mooi dat er echt een verhaal in zat. Het stukje met Cher vond ik echt niks toevoegen, heel jammer!