Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Minions: The Rise of Gru

Minions Rise of Gru still

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Minions Rise of Gru BD 2d

Titel: Minions: The Rise of Gru (ook wel Minions 2)
Releasedatum: 9 november 2022 (DVD, blu-ray en digitaal)
Regisseur: Kyle Balda
Cast: Steve Carell, Pierre Coffin, Alan Larkin, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh en meer
Tagline: Brace Yourself.
Genre: Animatie, Avontuur, Komedie, Misdaad, Familie, Sci-fi
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst)

Waardering: 5 uit 5.

De twaalfjarige Gru droomt ervan de grootste schurk ter wereld te zijn. Zijn pad kruist dat van enkele andere Minions. De Minions die verlangen naar een tirannieke machthebber willen Gru maar al te graag helpen zijn doel te verwezenlijken.

Minions!

Als er één animatiefiguur is waar ik gek van ben dan zijn het wel de Minions. Ik heb een Minion onesie, er hangt een Minion aan mijn sleutelbos, noem maar op. Ik heb alle films gezien, dus kon ook Minions: The Rise of Gru niet achterblijven. Vandaag vertel ik jullie wat ik van de film en de blu-ray editie vind.

Minions Rise of Gru still

The Rise of Gru

In Minions: The Rise of Gru zien we een jonge Gru in de jaren ’70. Gru heeft de wens om de grootste superschurk te worden. Wanneer hij de Minions leert kennen bouwt hij zijn eerste Evil Lair. Maar dat is nog niet genoeg. Wanneer er een plek “vrij” komt bij superschurkenteam Vicious 6 gaat hij bij hen solliciteren. Dit verloopt echter niet geheel volgens plan en er ontvouwt zich een groots avontuur.

Verrassend aandoenlijk

Ik heb weer enorm genoten van Gru en de Minions in Minions: The Rise of Gru! De manier waarop Gru en de Minions samen zijn gekomen was minder spectaculair dan ik had verwacht. Desondanks vond ik het wel een hele leuke scène. En sowieso heb ik van de Minions zelf continu genoten.

De kleine Gru is verrassend schattig en zijn jeugdige enthousiasme aandoenlijk. Hij wordt dan ook weer fantastisch neergezet door Steve Carell. De slechteriken vond ikzelf niet denderend. Misschien dat het er ook iets teveel waren waardoor ze niet allemaal even goed uit de verf kwamen. Wel leuk is, dat wanneer je de andere films hebt gezien je veel knipogen naar de toekomst zal herkennen. Ik heb genoten.

Minions Rise of Gru still

Extra’s

De blu-ray van Minions: The Rise of Gru zit bomvol extra’s, waaronder allemaal knutselvideo’s waarmee je bijvoorbeeld je eigen ‘evil lair’ kunt maken. Superleuk wanneer je jonge kinderen hebt en een leuk project zoekt voor tijdens de kerstvakantie. De karakterschetsen inclusief alle schurken waren mij iets teveel van het goede, maar alle andere extraatjes zijn heerlijk om nog even mee na te genieten.

Eindoordeel

Ik kan niet anders dan zeggen dat ik het weer een geweldige film vind. Minions: The Rise of Gru zit vol met humor en schattige momenten. De Minions zijn net zo leuk als anders, maar ik vond het ook ontzettend leuk om te zien hoe Gru zijn eerste stappen in het schurkendom zet onder begeleiding van zijn favoriete superschurk en mentor. Al met al is de film voor mij weer een succes en ben ik benieuwd wat we in de toekomst nog van Gru en de Minions kunnen verwachten.

TrailerWat vind jij van de Minions?

Deze post is al 933 keer gelezen


Geef een reactie