Categorieën: Films / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Moulin Rouge

Moulin Rouge PosterReleasedatum: 20 september 2001
Hoofdrollen: Nicole Kidman, Ewan McGregor
Tagline: Above all things this is a story about love
Genre: Drama, Musical, Romantiek

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Christian is een jonge schrijver die tegen de wil van zijn vader zijn geluk gaat beproeven in de schilderswijk Montmartre in Parijs. Hij wordt door de kunstenaar Toulouse- Lautrec meegesleurd in de onderwereld van de Moulin Rouge, waar het motto ‘sex, drugs en rock and roll’ is. De poetische Christian wordt verliefd op de mooie Satin, een dame van lichte zeden. De verhouding met deze ster van de Moulin Rouge is echter gedoemd te mislukken.

Moulin Rouge is voor mij een klassieker. De film kwam uit toen ik nog maar elf jaar oud was en was één van mijn favoriete films in mijn tienerjaren. De DVD heb ik destijds grijs gedraaid en de liedjes uit de film stonden op repeat. Toch heb ik de film al een tijdje niet meer gezien, ook al zei ik twee jaar geleden nog “Het wordt tijd dat ik Moulin Rouge weer eens kijk.”

Vervolgens zag ik bij Lisa van Leave No Story Behind een tweet voorbij komen over dat ze de soundtrack aan het luisteren was onderweg naar haar werk, en zag ik Moulin Rouge voorbij komen in de top 100 films die samengesteld is door De Filmkijker. De tekenen waren duidelijk, het werd tijd dat ik Moulin Rouge weer eens keek. Het werd uiteindelijk Moederdag 2015 dat ik deze film keek met mijn vriend die hem nog nooit had gezien. Maar dit vond ik wel een film die hij gezien moest hebben, al is het maar omdat ik zo’n groot fan van de film was als tiener.

Moulin Rouge still

Hoewel ik in het begin van de film dacht “Waarom was dit ook alweer zo’n favoriete film van mij?” besefte ik dat aan het eind van de film maar weer al te goed. Het begin is extravagant en behoorlijk druk, maar dat neemt wel – een beetje – af in de loop van de film. Het is ook in de loop van de film dat hij echt goed wordt, wanneer je merkt hoe het verhaal zich ontrafelt.

Natuurlijk, de film is al behoorlijk oud inmiddels, een echte klassieker. Het is op een aparte manier gefilmd en het zou me niets verbazen als de film volledig voor een green screen is gefilmd, op bepaalde stukken na dan. Het is niet een standaard film, maar daar wen je snel genoeg aan. Het verhaal is een ontzettend mooi liefdesverhaal, krachtig. En het zal je misschien verbazen, maar het zit propvol met klassieke popnummers, die je waarschijnlijk allemaal wel mee kunt zingen.

Moulin Rouge still

Ik zal heel eerlijk zijn; ik ben geen fan van Nicole Kidman – die hier overigens nog redelijk haar eigen schoonheid had in plaats van een gezicht vol botox -, maar in de loop van de film lijken haar acteerkunsten beter te worden. Ewan McGregor is een echt watje in deze film, maar het werkt, en hij zingt heel zuiver.

Ik ben blij dat ik eindelijk weer eens naar Moulin Rouge heb gekeken en zal dit in de toekomst nog zeker veel vaker doen. Het is en blijft een klassieker. Zoals ik al aangaf heb ik de liedjes vroeger grijs gedraaid en ook na het zien van de film heb ik er weer een paar in mijn playlist gezet. Mijn favorieten? Op nummer twee staat Come What May, maar mijn absolute nummer één is toch echt Roxanne. Een super powerfull nummer dat je bij zal blijven. Ja, Moulin Rouge is zeker een klassieker die je gezien moet hebben!

Koop bij Bol.com

Heb jij Moulin Rouge al eens gekeken?

Deze post is al 3035 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Filmrecensie | Moulin Rouge