Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Lady in the Van

The Lady in the Van posterTitel: The Lady in the Van
Releasedatum
: 21 januari 2016 (NL)
Regisseur: Nicholas Hytner
Gebaseerd op: The Lady in the Van – Alan Bennett
Hoofdrollen: Maggie Smith, Alex Jennings
Bijrollen: Jim Broadbent, Frances de la Tour, Roger Allam
Tagline: A mostly true story
Genre: Biografie | Komedie | Drama
Classificatie: 12+ (Angst)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Het waargebeurde verhaal van Miss Shepherd (Maggie Smith), een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst die ‘tijdelijk’ haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennett (Alex Jennings) in Londen. Gebaseerd op het gelijknamige boek en toneelstuk.

Komedie?

The Lady in the Van is een film die ik graag wilde zien omdat ik een trailer had gezien en daarom dacht dat het een hele komische film zou zijn. Uiteindelijk blijkt het komische gehalte een stuk lager te zijn dan verwacht, maar dat betekent niet dat je de film niet hoeft te kijken. The Lady in the Van is namelijk zeker wel leuk om te zien.

The Lady in the Van still

Drama

Voor ons gevoel ging de film nergens over, maar toch was het wel interessant. Natuurlijk gaat de film ook wel ergens over, maar als je aan het kijken bent heb je dat gevoel niet. Het is een drama film met komische elementen. Vooral bijgedragen door hoe Maggie Smith het personage Mary Shepherd neerzet.

Biografie

Het verhaal is overigens deels een biografie geschreven door Alan Bennett. Dit maakt het verhaal direct ook extra interessant. Er was echt een koppige, oude vrouw die in een busje woonde op de oprit van de heer Bennett. Een vrouw van christelijk geloof die na een ongeluk maar om vergeving bleef vragen. Natuurlijk heeft Alan Bennett hier en daar wat artistieke vrijheid genomen. Al snapte ik het niet direct in de film waarom hij er twee keer was. Maar dat is natuurlijk omdat hij het verhaal schrijft en het vervolgens ook voor zich ziet. Het is een eenzame man die tegen zichzelf praat.

The Lady in the Van still

Maggie Smith

Uiteraard is Maggie Smith uitmuntend in haar acteerwerk. Ik vind haar een fantastische actrice en geniet van elk werk dat ik van haar zie. Harry Potter, Downton Abbey of The Lady in the Van, ze doet het overal fantastisch.

Conclusie

The Lady in the Van is niet een film vol actie, maar juist een kalme film met veel verhaal. Voor mijn gevoel ging het eerst nergens over, maar toch bleef het verhaal mij trekken en boeide het tot het eind. Ik vond het fantastisch om te kijken naar de geweldige Maggie Smith en ik hoop dat ze nog heel lang films en series kan blijven maken.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2505 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Filmrecensie | The Lady in the Van

  1. Ik vond het te veel voort kabbelen zonder dat het echt pakkend werd. Tegen de tijd dat de dramatische elementen belangrijker werden was het al te laat om me nog te raken…