Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #12 | Every Day & Dumplin’

Mini-recensies - Every Day - Dumplin'

Regelmatig zal je op Reviews & Roses de rubriek mini-recensies tegenkomen. Hierin bespreek ik telkens twee films die ik heb bekeken, waarvan ik geen uitgebreide recensie heb geschreven. Maar gezien ik het leuk vind om diverse films wel kort te bespreken, schrijf ik deze mini-recensies. Vandaag vind je in deze rubriek mijn besprekingen van de films Every Day (2018) en Dumplin’ (2019).

Sterren

Every Day

Every Day still

EverydayTitel: Every Day (2018)
Releasedatum: 22 februari 2018 (NL)
Regisseur: Michael Sucsy
Cast: Angourie Rice, Justice Smith, Jeni Ross, Lucas Jade Zumann, Jacob Batalon, Ian Alexander, Sean Jones, Colin Ford, Jake Sim, Owen Teague, Debby Ryan, Charles Vandervaart
Tagline: Every day a different body. Everyday a different life. Every day in love with the same girl.
Genre: Drama | Fantasy | Romantiek
Kijkwijzer: 9+ (Angst, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

De zestienjarige Rhiannon wordt verliefd op een mysterieuze ziel genaamd A. Deze bewoont elke dag een ander lichaam. Rhiannon en A voelen een onvergelijkbare band en doen er dan ook alles aan om elkaar dagelijks terug te vinden. Telkens weer voelen ze meer voor elkaar en dat eist zo zijn tol voor de tortelduifjes. Uiteindelijk zullen ze een levensveranderende beslissing moeten nemen.

Mini-recensie | Every Day stond al héél lang op mijn lijst om te bekijken. De film heeft een origineel verhaal. Waar je films hebt waarbij mensen switchen van plaats, is Every Day toch net wat anders met een persoon die elke dag in het lichaam van iemand anders wakker wordt. Hoewel het het in het echte leven natuurlijk niet mogelijk is om van lichaam te wisselen, stelt de film wel ook interessante vragen. Is het ethisch verantwoord om iemands leven over te nemen en dingen te doen die hij of zij misschien niet wil? Om diens leven te leiden en daarmee momenten van de persoon steelt? Het einde wist mij te verrassen door niet te gaan voor het Hollywood einde dat ik eigenlijk had verwacht. Every Day staat op het moment van schrijven ook op Netflix.

Sterren

Dumplin’

Dumplin' still

Dumplin'- posterTitel: Dumplin’
Releasedatum: Mei 2019 (Netflix NL)
Regisseur: Anne Fletcher
Cast: Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush, Maddie Baillio, Bex Taylor – Klaus, Luke Benward, Georgie Flores, Dove Cameron, Harold Perrineau
Tagline: Find out who you are and do it on purpose.
Genre: Komedie | Drama
Kijkwijzer6+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Willowdean, bijgenaamd Dumplin, is de plus-size tienerdochter van een voormalig schoonheidskoningin. Ze stelt zich kandidaat voor de lokale schoonheidswedstrijd genaamd ‘Miss Teen Bluebonnet’, dit als protest. Deze ingeving van haar escaleert wanneer andere deelnemers in haar voetstappen treden waardoor de schoonheidswedstrijd in het kleine dorpje in Texas op een revolutie uitdraait.

Mini-recensie | Dumplin’ is een verfilming van het gelijknamige boek van Julie Murphy. Waar velen het boek fantastisch vonden, was ik er zelf niet bepaald ondersteboven van. Ik kon mij niet verplaatsen in Willowdean, en waar ik had verwacht dat het boek herkenbaar zou zijn voor mij – ook met een maatje meer – kwam dat bedrogen uit. De film daarentegen vond ik wel leuk. Ook niet geweldig, maar ik kon bij de film wél van begin tot eind meeleven. In de film is de focus op bepaalde zaken weggelaten waardoor de focus op onder andere de betekenis van de tante voor Willowdean beter uit de verf kwam. Ik zal de film niet snel nogmaals gaan kijken, maar vond hem wel net wat leuker om te kijken, dan om het boek te lezen. De film is een Netflix Original, en hierop dus uiteraard ook te zien.

Sterren

Heb jij deze films al gezien?

Deze post is al 991 keer gelezen


Geef een reactie