Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #7 | Before I Fall & Father Figures

Mini-recensies - Before I Fall - Father Figures

Regelmatig zal je op Reviews & Roses de rubriek mini-recensies tegenkomen. Hierin bespreek ik telkens twee films die ik heb bekeken, waarvan ik geen uitgebreide recensie heb geschreven. Maar gezien ik het leuk vind om wel elke film kort te bespreken, schrijf ik deze mini-recensies. Vandaag vind je in deze rubriek mijn besprekingen van de films Before  I Fall (2017) en Father Figures (2018).

Before I Fall

Before I Fall

Titel: Before I Fall
Releasedatum: 20 april 2017 (NL)
Regisseur: Ry Russo-Young
Cast: Zoey Deutch, Halston Sage, Logan Miller, Kian Lawley, Elena Kampouris, Cynthy Wu, Medalion Rahimi, Liv Hewson, Jennifer Beals, Alyssa Lynch
Tagline: What if today was the only day of the rest of your life?
Genre: Drama | Mysterie
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Wat als vandaag de enige dag uit je leven is? Wat als je maar één dag hebt om alles te veranderen? Samantha heeft alles goed voor elkaar: het perfecte leventje met de perfecte vriendinnen, het perfecte vriendje en zo lijkt het ook de perfecte toekomst. Totdat alles verandert… Na een ongeluk wordt Samantha wakker, maar blijkt het dezelfde dag te zijn als gisteren. Vanaf dat moment beleeft ze steeds opnieuw diezelfde 12e februari. Gevangen in deze herhaling begint Samantha zich af te vragen hoe perfect haar leven eigenlijk was. Klopt het beeld wel dat ze heeft van de mensen om haar heen? En moet ze de dingen eigenlijk niet heel anders aanpakken? Langzaam maar zeker komt Samantha erachter hoe ze in één dag het verschil kan maken. Niet alleen zijzelf moet veranderen, ze moet ook zien door te dringen tot anderen … voordat de tijd om is!

Mini-recensie | Hoewel ik deze film al langere tijd wilde zien, keek ik Before I Fall niet. Eigenlijk wilde ik namelijk eerst het boek lezen. Echter toen ik tot het besef kwam dat ik nog zó-véél boeken wil lezen en simpelweg niet alles kan lezen, zette ik toch de film aan.

Stiekem had ik op de één of andere manier best wel lage verwachtingen. Maar ik vond de film uiteindelijk best goed. Ik had echter geen idee wat voor einde er aan zo’n film gemaakt zou kunnen worden. Waar het heen zou gaan. Het einde was uiteindelijk anders dan verwacht – voor zover ik überhaupt iets verwachte – en was hiermee verrassend.

De acteerkwaliteiten van Zoey Deutch maken dat je blijft kijken, en het verhaal bevat uiteindelijk een interessante boodschap. Maar ik zou de film niet zomaar iedereen aanraden. Ik denk dat de meningen over deze film zullen verschillen. Je moet ervan houden.

Koop bij bol.com RR

Sterren

Father Figures

Father FiguresTitel: Father Figures
Releasedatum: 18 januari 2018 (NL)
Regisseur: Lawrence Sher
Cast: Ed Helms, Owen Wilson, J.K. Simmons, Katt Williams, Terry Bradshaw, Ving Rhames, Christopher Walken, Glenn Close
Tagline: The ultimate paternity quest
GenreKomedie
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Kyle en Peter Reynolds, twee broers met een excentrieke moeder die ze altijd heeft verteld dat hun vader is overleden toen ze nog jong waren, ontdekken dat dat een leugen is en ze gaan op zoek naar hun echte vader. Tijdens deze zoektocht leren ze dingen over hun moeder, die ze eigenlijk liever niet hadden geweten.

Mini-recensie | Verwacht niet al te veel van de film en je zal er best van genieten. Er zitten leuke momenten in Father Figures, waarvan veel helaas al in de trailer zitten. Ik ben ook niet altijd een even grote fan van Ed Helms, en dat ben ik ook niet in deze film. Soms trekt hij gewoon van die aparte gezichten, die ik niet grappig vind.

Uiteindelijk bevat de film op het einde wel een mooie twist. En is er genoeg om van de film te genieten. De situaties zijn behoorlijk ver gezocht, maar weten je wel te laten lachen. Helaas worden de mooie momenten overschaduwd door het slechte script. Ik vind de film dan ook niet leuk genoeg om hem nogmaals te gaan kijken. Maar voor een keertje kun je hem er best voor zetten. Zolang je dus maar niet vergeet om niet al te hoge verwachtingen te hebben.

Wat vind jij van deze films?

Deze post is al 1080 keer gelezen


Geef een reactie