Review | Foto op Ayoushout van Photogifts.nl

Geplaatst op 15 januari 2016 door Jessica

Foto op noestvrij ayoushout, eindresultaat

Eigenlijk denk ik er al bijna twee jaar over na. Al sinds maart 2014 wonen we in dit huisje en ik vind het jammer dat we geen enkel schilderij of foto hebben hangen. Ik had ooit een mooie grote gezien bij de Ikea van de Eiffeltoren, maar die was al niet meer verkrijgbaar. Maar een eigen geschoten foto leek mij ook erg leuk. Diverse webshops heb ik al bekeken, maar het probleem is dat het vrij prijzig is en nergens echt bekend mee ben en dus niet zeker ben van de kwaliteit. Inmiddels alweer een tijdje geleden werd mij gevraagd of ik een recensie wilde schrijven over een product van Photogifts.nl. Ik mocht een foto laten afdrukken op één van hun producten. Ik wilde dit heel graag testen om te zien wat de kwaliteit van het product is. Ik had kunnen gaan voor canvas, maar eigenlijk leek een foto op een ander materiaal ook wel erg leuk. Uiteindelijk ben ik gegaan voor deze foto op Ayoushout.

Zomerbloem

Over Photogifts.nl

Photogifts.nl is in 2008 opgericht door de broers Wesly en Geoffrey die beiden jarenlang ervaring op hebben gedaan bij reclamebureau ZWF Ontwerp. Alle aspecten van het proces hebben zij binnenshuis en zijn daarmee zowel producent als leverancier. Ze hebben diverse soorten materialen waaronder hout, canvas, aluminium, dibond en behang (en nog veel meer!).

Ik heb even getwijfeld tussen noestvrij ayoushout (waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had) en aluminium. Beiden zijn ze erg uniek in uitstraling, maar ik had gelezen dat vooral zwart-wit foto’s mooi uitkomen op aluminium en ik wilde juist de mooie kleuren naar voren laten komen. Dus het werd noestvrij ayoushout.

Foto op noesvrij ayoushout - zijkant

Dit zegt Photogifts.nl over noestvrij ayoushout:

Wilt u een fotoprint op hout, maar dan zonder noesten en nerven? Kies dan voor foto Noestvrij Ayoushout!Dit is een lichte, noestvrije houtsoort. Ons Noestvrij Ayoushout is geschaafd en afgewerkt met een laag White Wash. Hierdoor zijn de kleuren nog dieper en krachtiger. Dit in combinatie met de fijne houtstructuur van Noestvrij Ayoushout geeft uw fotoprint een luxe uitstraling zonder dat het de warmte van een foto op hout verliest.

Noestvrij Ayoushout is te bestellen vanaf 20×20 centimeter tot maximaal 200×140 centimeter. De print is opgebouwd uit planken van ongeveer 95 millimeter breed. U kunt kiezen tussen een verticale of horizontale latrichting. Een foto op Noestvrij Ayoushout hangt u eenvoudig op aan de muur. Wij bieden diverse ophangmogelijkheden.

Foto op noestvrij ayoushout

Ontvangst

Ik had de foto toegestuurd en twee dagen later had ik mijn foto op ayoushout al binnen. Dat is snel! Het pakket was vrij groot en ook behoorlijk zwaar. Beschadigen kon dit prachtexemplaar in elk geval niet want het was supergoed verpakt. Vooraf wist ik niet welk formaat ik zou krijgen, maar na het gebruik van ons meetlint blijkt het het formaat 60×40 te zijn. Dit is ter waarde van €65,-.

Foto op noestvrij ayoushout - zomerbloem

Kwaliteit

Ik was direct enthousiast toen ik de foto op ayoushout compleet zag. Als ik heel dicht erop kijk zie ik wel wat pixels, maar dat heeft meer met de scherpte van mijn foto te maken dan met hun product. De kleuren zijn echt fantastisch behouden – dat vond ik één van de belangrijkste punten bij deze foto – en ik het feit dat het in plankjes opgedeeld is, is helemaal niet storend. Even was ik bang dat zo’n naad recht door het midden van de bloem zou gaan, maar het past echt perfect en die naden zijn alles behalve storend. Ik vind de foto op deze manier veel leuker dan ik het zou vinden op canvas. De noesten en nerven zijn overigens bij mij amper tot niet zichtbaar, fantastisch! Wat nog mist is een ophangsysteem, deze kun je er echter los bij kopen.

Foto op noesvrij ayoushout - achterkant

Conclusie

Na een maand is het hout nog altijd in de perfecte staat als waarin het aangekomen is. Het steekt prachtig af tegen onze donkere muur en ik ben echt te spreken over de kwaliteit van het hout. Het ziet er echt prachtig uit. Nu ik heb gezien wat de kwaliteit is ben ik minder schuw voor het bestellen van een groter formaat voor boven onze bank.

Dit artikel bevat een product dat ik gratis ter review heb ontvangen. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Lees mijn disclaimer.

Deze post is al 1988 keer gelezen

Categorieën: Accessoires, Persoonlijk / Tags: ,


Geef een reactie

2 responses to “Review | Foto op Ayoushout van Photogifts.nl

    • Dat had ik dus ook nog nooit gedaan omdat ik het nogal een bedrag vind om op de gok te doen (zonder te weten wat de kwaliteit zal zijn), maar ik kan je Photogifts zeker aanraden 🙂