Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Roerige tijden in het Corona tijdperk

Oranje bloem - 800x500

Lieve allemaal,

Vandaag even geen recensie, maar weer eens een persoonlijke blogpost. Gewoon, om even te checken hoe het met jullie gaat in deze roerige tijden. Hoe ervaren jullie alle hectiek rondom het Corona virus? Zitten jullie inmiddels verplicht thuis (te werken) of werken jullie in één van de sectoren waardoor je juist extra hard aan de bak moet?

Ikzelf werk in de zorgsector. Op kantoor, dat wel. Vanaf deze week moeten we thuiswerken als het werk dat toelaat. Dit betekent dat ik vandaag nog wel op kantoor ben, want er zijn gewoon zaken die ik thuis niet kan doen, maar die wel van belang zijn. Maar waar mogelijk zal ik zeker thuis gaan werken.

Door het Corona virus heb ik het extra druk momenteel. Zo plan ik bijvoorbeeld alle scholingen in voor onze medewerkers, en dat zijn er nogal wat. Die ben ik sinds afgelopen donderdag aan het cancelen. Daarnaast rijzen allerlei vragen waar we oplossingen voor moeten vinden. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met sollicitanten? Zeggen we alles af? Laten we ze telefonisch doorgaan? En noem maar op.

Het was al erg druk op mijn werk de laatste maanden, maar nu dus nog meer. Dit betekent dat ik weinig tijd heb voor Reviews & Roses. Ik heb gelukkig wel wat artikelen klaarliggen. Al zijn het vooral boekrecensies, dus mocht je Reviews & Roses juist voor de filmrecensies, of andere artikelen bezoeken: sorry, die zijn er even wat minder. Maar ze komen wel weer hoor! In mijn eigen tempo schrijf ik tussendoor artikelen.

Verder blijf ik een nuchtere Fries. Ik ben niet bang voor het Corona virus, maar houd wel netjes afstand en was wel gewoon mijn handen; wat ik overigens altijd al doe, dus daar is niks bijzonders aan. Wij hebben momenteel slechts één pak wc-papier in huis en hoop dat als we er bijna doorheen zijn er weer gewoon voorraad in de winkel is. Laten we allemaal even denken aan de medemens. Voedsel en wc-papier hamsteren is echt niet nodig. Als iedereen normaal boodschappen blijft doen, is er genoeg voor iedereen. En zodra dit allemaal voorbij is, laten we dan ook denken aan de kleine bedrijfjes die nu winst mislopen en het financieel moeilijk krijgen door alle maatregelen. Steun ze waar mogelijk.

En hoe gaat het met jullie?

Veel liefs, Jessica

 

Deze post is al 847 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Roerige tijden in het Corona tijdperk