Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Zondag is het Moederdag – Een ode aan mijn moeder

Een ode aan mijn moeder

Aanstaande zondag is het alweer Moederdag, en aangezien ik niet in het weekend post plaats ik vandaag deze ode aan mijn moeder. Niet iedereen heeft een moeder (meer), en niet iedereen heeft een lieve of goede moeder. Dat weet ik maar al te goed en ik ben dan ook blij dat mijn moeder nog steeds in mijn leven is en dat we het zo goed met elkaar kunnen vinden. Vandaag dus een ode aan mijn moeder.

We hebben het niet altijd zo goed met elkaar kunnen vinden als dat we nu doen. Qua karaktereigenschappen ben ik echt 1/3 mijn moeder, 1/3 mijn vader en 1/3 typisch Jess. Het feit dat mijn moeder en ik in bepaalde dingen echt heel erg veel op elkaar lijken zorgde wel eens voor strubbelingen thuis. Zo zijn we bijvoorbeeld allebei heel erg koppig en toen ik ouder werd hadden we allebei wat meer ruimte nodig en werd het tijd dat ik het huis uit ging.

Het werd ook tijd dat ik een plekje voor mijzelf kreeg, die ruimte had ik gewoon nodig. Toen ik in maart 2014 samen ging wonen met mijn vriend vond ik het plotseling verschrikkelijk om weg te gaan (mijn vriendje is verder heel lief hoor!). Ik miste thuis al voordat ik weg was. Dat betekent dat de band tussen mij en mijn familie thuis ondanks alles erg sterk is.

Ineens hadden we alleen nog maar goede momenten. We hadden het al verwacht, maar soms is het beter om juist een klein beetje afstand te nemen. Zo hebben we niet meer de alledaagse ergernissen doordat we niet meer elke dag op elkaars lip zitten. Onze band kon hierdoor evolueren en in plaats daarvan hebben we nu hele fijne moeder-dochter/vriendin momenten en hebben we een hele slechte invloed op elkaars portemonnee haha (lees: we houden allebei van boeken, bloemen en het huis leuk inrichten, en sporen elkaar dan al snel aan om wat leuks te kopen).

Wanneer ik op bezoek ga neem ik standaard mijn nieuw aangeschafte boeken mee omdat ik weet dat zij sneller leest dan ik. Zo heeft zij dus al mijn halve boekenkast gelezen en ik nog niet eens een kwart haha. Ze is ook de enige persoon aan wie ik mijn boeken uitleen en dat zegt ook genoeg (geloof mij, ik ben erg beschermend naar mijn boeken toe haha).

Boeken zijn zeker een liefde die we delen, vooral wat chicklits betreft, en ook vinden we het heerlijk om samen te shoppen en romantische komedies te kijken. Verder weet ik dat ik met alles bij mijn moeder terecht kan, als er iets is gooit ze alles aan de kant waar ze mee bezig is. Ze kan soms wat teveel piekeren, maar dat is helemaal niet nodig (ook al weet ik dat voor mij hetzelfde geldt en ik het toch ook doe). Mijn moeder is een geweldige vrouw en ook al laat ik het niet altijd even goed merken: ik hou ontzettend veel van haar en hoop dat we nog vele leuke momenten zullen hebben samen.

Proost op een hele lieve moeder!

Deze post is al 1401 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Zondag is het Moederdag – Een ode aan mijn moeder

  1. Bertha

    Lieve dochter van me, wat een lief bericht om te lezen. Zit hier met traantjes in mijn ogen ha ha. Wat kan een moeder nog meer wensen. Ik hou ook heel veel van jou en we gaan zeker nog heel veel leuke momenten tegemoet. Dikke kus mem