Categorieën: Tv-series / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Deze week op tv | How to Get Away with Murder

How to Get Away with Murder

De laatste tijd zijn de Nederlandse netwerken weer goed bezig, want na topseries als The Night Shift, Jane the Virgin en Gotham, komt NET5 nu ook met How to Get Away with Murder. Een serie die in kijkcijfers in Amerika zelfs de populaire serie The Blacklist in heeft gehaald. Hoewel ikzelf eerst twijfelde over de serie keek ik toch de trailer en nam ik de serie uiteindelijk op in mijn overzicht met series waar ik afgelopen herfst naar uitkeek. Ook schreef ik een recensie over de eerste aflevering voor September Series.

Amerika

In Amerika is de serie net begonnen aan de tweede helft van het eerste seizoen en heeft het al vele positieve reacties en prijzen ontvangen. Vooral ook hoofdrolspeelster Viola Davis wordt geprezen door de critici, al ben ik vooral ook fan van mijn leeftijdgenoten in de serie. How to Get Away with Murder ging voor het eerst van start op 25 september 2014 op het Amerikaanse netwerk ABC.

How to Get Away with Murder 2

Waar gaat How to Get Away with Murder over?

In How to Get Away with Murder hebben we Annalise Keating (Viola Davis, The Help), een briljante professor die mensen niet standaard opleidt tot advocaat, maar hen juist leert hoe ze met moord weg kunnen komen. Zo heeft ze Criminal 100 dan ook omgedoopt tot How to Get Away with Murder. Ze neemt ze mee de praktijk in, in plaats van ze uit het boekje te leren. Haar studenten aanbidden haar en hebben er alles voor over om de beste student te zijn en de Lady Justice te winnen, en daarmee onder de toets uit te komen.

Uiteindelijk worden vijf studenten uitgekozen die haar in de praktijk bij mogen staan; Wes Gibbins (Alfred Enoch, Harry Potter), Connor Walsh (Jack Falahee, Twisted), Michaela Pratt (Aja Naomi King, Emily Owens M.D.), Asher Millstone (Matt McGorry, Orange Is the New Black) en Laura Castillo (Karla Souza). Maar het onvermijdelijk staat dan toch te gebeuren: ze moeten echt met moord wegkomen!

How to Get Away with Murder 3

De serie wisselt tussen het heden en het verleden en zo kom je steeds meer te weten. Wie is vermoord, wie heeft het gedaan en wat ging eraan vooraf? En misschien nog wel belangrijker: hoe zal het uiteindelijk aflopen? Op de eerste drie vragen krijg je antwoord in de eerste helft van het seizoen. De tweede helft van het seizoen – het deel dat net in Amerika begonnen is – gaat verder op die laatste vraag.

Mijn mening

Toen ik de eerste aflevering net had gezien was ik direct enthousiast; wat een goede serie! De serie verraste mij enorm en had me direct in zijn greep. Ik vond het zelfs de beste nieuwe serie van dat moment totdat The Flash begon. Hoewel mijn enthousiasme uiteindelijk ietsje gezakt is, vind ik de serie nog steeds sterk en erg leuk om naar te kijken. Ik vind de ontwikkelingen in de serie erg interessant en wie uiteindelijk vermoord is – waar je in aflevering al achterkomt trouwens – en wie de dader of daders zijn is verrassend. Het is een serie die je wekelijks op het puntje van je stoel heeft zitten omdat je wilt weten hoe het verder gaat en het feit dat je wisselt tussen heden en verleden maakt je nog nieuwsgieriger naar wat er tussenin is gebeurd. Ik vind How to Get Away with Murder zeker een aanrader!

How to Get Away with Murder is vanaf 9 februari elke week te zien op Net5 vanaf 21.25 uur. Ga jij kijken?

Deze post is al 2304 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “Deze week op tv | How to Get Away with Murder

   • Dit is van de beschrijving van de serie (is Australisch):

    In het afgelegen Australische Lindara botst een terreinwagen op een truck. Twee Aboriginal jongeren raken ernstig gewond, maar niemand zoekt hulp. Sterker nog: alle sporen worden uitgewist. Niemand mag namelijk iets te weten komen over het geheime onderzoek dat daar aan de gang is.

    Journalist Ned Banks en zijn broer Jesse, een specialist in hacken, denken daar anders over. Wanneer het duo videomateriaal van het ongeluk in handen krijgt, beginnen ze aan een riskant onderzoek. Vastberaden om de waarheid boven tafel te krijgen, belanden ze in een netwerk van criminelen en toppolitici die onbevreesd alle middelen inzetten om Ned en Jesse de mond te snoeren.

 1. Jacoline

  Lijkt me een leuke serie, gelukkig dat je er nog een post over geschreven hebt, want nu ben ik op tijd om het te gaan volgen 🙂

  • Ik word zo blij van dit soort reacties! 😀 Mooi dat ik je nog net op tijd op de hoogte heb weten te stellen, ben erg benieuwd wat je van de serie zal vinden. 😀

 2. Ik heb dan wel geen televisie meer, maar dit kan ik ook vast ook online volgen, hmm.. nog een serie om te volgen? haha, hij komt in ieder geval op mijn lijstje 😉