Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Ga jij ook nieuwe midseason series uitproberen?

Het is weer die tijd van het jaar dat er veel nieuwe series beginnen in Amerika, het zogenaamde midseason, en daarnaast beginnen ook een aantal series in Nederland. Zo vertelde ik gisteren bijvoorbeeld over de populaire serie Jane the Virgin die afgelopen herfst in Amerika begonnen was en vanaf vandaag ook in Nederland te zien is!

Maar ik volg series vooral actief wanneer ze in Amerika uitgezonden worden. Zo heb ik alle huidige afleveringen van Jane the Virgin bijvoorbeeld al gezien en kan ik jullie vertellen dat het echt een must-see serie is. Maar er beginnen in Amerika nieuwe midseason series en voor MijnSerie.nl maakte ik een compleet overzicht van alle nieuwe series (voor het overzicht nieuwe en terugkerende series op de Nederlandse televisie klik je hier). En daar ga ik natuurlijk ook een aantal van uitproberen. Welke? Dat lees je hier; het is een leuke mengelmoes van drama, komedie en musical.

Agent CarterAgent Carter

Te zien vanaf 6 januari 2015 op ABC.

Ik ben gek op Marvel! Ik kijk alle films het liefst in de bioscoop zodra ze uitkomen en was ook erg blij om te horen dat de Agent’s of S.H.I.E.L.D. een eigen serie kregen. Die serie is al enorm populair en ik verwacht dat Agent Carter dat ook gaat worden. Als je al bekend bent met de films en serie ben je Agent Carter vast al wel eens tegengekomen. Ik heb in elk geval enorm zin in deze serie.

Agent Carter vertelt het verhaal van Peggy Carter. Het is het jaar 1946 en Peggy Carters werk en leven verandert wanneer de mannen terugkeren na gediend te hebben in de Tweede Wereldoorlog. Peggy werkt voor de geheime dienst SSR (Strategic Scientific Reserve) en zij probeert haar administratieve werkzaamheden te combineren met de geheime missies die zij krijgt van Howard Stark. Peggy worstelt ook met haar leven als vrijgezelle vrouw in Amerika en het verlies van de liefde van haar leven, Steve Rogers.

 

Better Call SaulBetter Call Saul

Te zien vanaf 8 februari 2015 op AMC/Netflix.

Ja, ook ik was fan van Breaking Bad. Om eerlijk te zeggen was ik eerst na de eerste drie afleveringen gestopt, maar later toch weer begonnen en de serie bleek veel beter te worden! Saul Goodman was altijd een leuke toevoeging en nu heeft hij ook zijn eigen tv-serie. We hoeven dus nog niet helemaal afscheid te nemen van Breaking Bad. Ook zien we namelijk Mike Erhmantraut terug! Ik kijk er naar uit. Hopelijk kan de serie Breaking Bad evenaren.

De serie vertelt het verhaal van de in een winkelcentrum gevestigde superadvocaat, Saul Goodman, in de jaren voordat hij Walter Whites advocaat werd. Van parkeerboetes tot massamoord, van uitglijders tot obligatiefraude, Saul regelt het allemaal.

 

Eye CandyEye Candy

Te zien vanaf 12 januari 2015 op MTV.

MTV maakt steeds vaker hele goede series. Ik ben bijvoorbeeld helemaal gek van tv-series als Teen Wolf, Awkward en Finding Carter, en nu komt MTV met de enorm spannende serie Eye Candy. Gezien MTV het de laatste tijd erg goed doet met drama series, verwacht ik veel. De trailer en de omschrijving beloven veel dus ik ben erg benieuwd!

Lindy begint te vermoeden dat een van de mannen die haar online het hof maakt een dodelijke internet stalker is. Wanneer haar vrienden, agenten die belast zijn met dit soort zaken, ontdekken dat er een potentiële seriemoordenaar huishoudt in Manhattan besluit Lindy met hen samen te werken om moorden op te lossen.

 

GalavantGalavant

Te zien vanaf 4 januari 2015 op ABC.

Sprookjes, komedie, musical, en niet alles loopt zoals je denkt dat het zou gaan lopen; ik ben erg benieuwd! Ik heb het gevoel dat deze serie enorm kan falen, maar het kan ook dat deze serie een wekelijks een groots komisch en muzikaal festijn zou kunnen zijn. Ik hou wel van musicals en ik hou van sprookjes, maar Galavant zal zeker aan hoge eisen moeten voldoen. Gaat Galavant het waarmaken? Ik ben in elk geval erg benieuwd en ga de serie zeker uitproberen.

Lang geleden verloor de charismatische held Galavant de liefde van zijn leven, Madalena, aan de kwaadaardige King Richard. Onze gevallen held is nu klaar om wraak te nemen en zijn geliefde terug te winnen. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren.

 

HindsightHindsight

Te zien vanaf 7 januari 2015 op VH1

Wat zou jij doen als je tien jaar terug in de tijd kon? Zou je alles net zo doen als dat je had gedaan, of zou je het zien als een tweede kans op een beter leven? Rebecca gaat in Hindsight tien jaar terug in de tijd en belandt in 1995. Een leuke tijd, want in 1995 was ik 5 jaar oud! Walkmans herinner ik mij nog zeker wel, dus ik denk dat de serie ook een tripje langs de nostalgische weg zal lopen. Ik denk dat Hindsight een mooie mix van drama en komedie zal zijn. Mijn nieuwsgierigheid is in elk geval gewekt.

De serie begint met Rebecca, op de avond van haar tweede huwelijk. Het lijkt deze keer perfect, maar twijfel vult haar maag. Wat als ze alles kon verbeteren en dit keer de juiste keuzes kon maken? Dan na een vreemde rit in de lift krijgt Becca deze kans; ze wordt wakker in New York City op de ochtend van haar eerste trouwdag in 1995.

 

One Big HappyOne Big Happy

Te zien vanaf 17 maart 2015  op NBC.

Dit lijkt mij gewoon een hele grappige serie. Het is lekker ingewikkeld met een komische noot. Want een lesbische vrouw die een kind gaat krijgen van haar hetero vriend die net op dat moment de liefde van zijn leven tegenkomt, tsjah dan is lachen gegarandeerd. Helaas is er nog geen trailer beschikbaar, maar toch heb ik het idee dat het een goede serie zal zijn. We zullen zien.

Een sitcom geregisseerd door Ellen Degeneres over de lesbische Lizzy, haar levenslange beste vriend Luke (die hetero is) en hun ingewikkelde plan om samen een baby te maken. Net als Lizzy eindelijk zwanger blijkt te zijn, trouwt Luke uit het niets met zijn nieuwe liefde Prudence.

 

The RoyalsThe Royals

Te zien vanaf 15 maart 2015 op E!

Het schandalige leven van de fictieve Engelse koninklijke familie. Ik durf het niet te vergelijken met Gossip Girl gezien dat een hele goede serie was, maar het is wel de eerste serie waar ik aan moet denken bij het bekijken van de trailer. Zou het net zo leuk worden? Vast niet, maar ik verwacht wel dat ik de serie leuk ga vinden. We komen erachter zodra de eerste aflevering is uitgezonden.

Het drama volgt een fictionele koninklijke Britse familie, hun extravagante levensstijl en het publiekelijk onder de loep liggen dat impact heeft op hun leven.

 

YoungerYounger

Te zien vanaf 31 maart 2015 op TvLand.

Nog een komedie! Ja, ik hou van lachen! Wie niet? Ik kan niet zonder een gezonde dosis komedie met leuke acteurs en een leuke verhaallijn. En ik zie ook een leuke acteur voorbij komen waarvan ik het verschrikkelijk vond dat hij The Following – totaal geen komedie serie overigens – verliet en Hilary Duff is back, dus twee keer extra yay!

Younger volgt de 40-jarige Liza, een plotseling alleenstaande moeder die probeert terug te komen in de werkende wereld, om er vervolgens achter te komen dat ze op haar leeftijd nergens meer onderaan kan beginnen. Wanneer een twintigjarige jongen in een bar verkondigt dat ze er jonger uitziet dan ze is probeert Liza anderen te doen geloven dan ze 26 is – met behulp van een make-over en haar beste vriendin Maggie. Ze landt een baan als assistent en gaat samenwerken met haar collega om het te maken in de carrière van haar dromen.

 

Let op: de genoemde data en netwerken zijn allemaal Amerikaans, dus wanneer er staat Netflix, bedoel ik ook de Amerikaanse Netflix.

Natuurlijk, de sterkste series starten over het algemeen in de herfst, op Better Call Saul na, maar dezen lijken mij zeker ook leuk toe! Ook lijkt Unbreakable Kimmy Schmidt mij ook erg leuk, maar daar is nog geen trailer van beschikbaar, en de leuke acteurs in Sons of Liberty zorgen ervoor dat ik die misschien ook wel wil zien.

Welke serie(s) kijk jij de komende tijd?

Deze post is al 1928 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Ga jij ook nieuwe midseason series uitproberen?

  1. Ik heb vandaag de eerste twee afleveringen van Agent Carter gekeken en vind het nu al een top serie! Van Better Call Saul verwacht ik eerlijk gezegd niet veel goeds – maar wie weet!

  2. Galavant is zooooo grappig! Ik heb echt gehuild van het lachen. Ik vraag mij af of het ook voor langere tijd leuk blijft, maar voor nu blijf ik zeker kijken. Eye Candy ben ik ook heel benieuwd naar!

    • Ik heb de eerste twee afleveringen van Galavant inmiddels ook gezien. Inderdaad grappig – al in de eerste aflevering iets teveel zang – maar vraag mij ook af of het langere tijd leuk zal blijven. Ik ben benieuwd, maar blijf eerst ook gewoon kijken!

  3. Agent Carter ga ik sowieso kijken, de rest ga ik nog even mee wachten, want ik heb teveel series! Ik ben momenteel Gossip Girl aan het kijken en die wil ik eerst af hebben voor ik weer totally mad met alles ga beginnen (terwijl er deze week weer series beginnen whaaaaa) ik voel de stress nu al 😉