Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Maak je klaar voor een mysterie met Locke & Key

Locke and Key still

Locke and Key posterTitel: Locke & Key
Releasedatum: 7 februari 2020 (NL)
Showrunner/producer: Meredith Averill, Aron Eli Coleite, Carlton Cuse
Cast: Darby Stanchfield, Connor Jessup, Emilia Jones, Jackson Robert Scott, Petrice Jones, Laysla De Oliveira, Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Genevieve Kang, Asha Bromfield, Hallea Jones, Kolton Stewart, Sherri Saum, Griffin Gluck, Aaron Ashmore
Speelduur per afl.: 50 minuten
Genre: Drama, Fantasy, Horror, Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, angst, grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Nadat hun vader onder mysterieuze omstandigheden is vermoord, verhuizen de overgebleven gezinsleden van de familie Locke -drie broers en zussen en hun moeder- naar hun voorouderlijk huis, Keyhouse. Ze ontdekken dat het vol staat met magische sleutels die mogelijk verband houden met de dood van hun vader. Terwijl de Locke-kinderen de verschillende sleutels en hun unieke krachten verkennen, ontwaakt een mysterieuze demon – die er alles aan doet om ze te stelen.

Nu te zien op Netflix

7 februari 2020, de eerste dag van mijn weekje vrij. Ik wilde even lekker gaan relaxen en bij het ontbijt startte ik Netflix op. Vol in beeld kwam de promotie voor de nieuwe Netflix-serie Locke & Key. Geen idee waar het precies over zou gaan, maar hé, ik kon het altijd even uitproberen toch? En misschien raad je het al, de rest van de dag was ik niet meer voor de tv weg te slaan. Wat een verslavende serie!

Locke & Key

Locke & Key gaat over de familie Locke. Een moeder en haar drie kinderen (twee tieners en een kind) verhuizen naar een oud landhuis in Matheson genaamd Keyhouse, dat al generaties lang in de familie zit aan vaders kant. Aanleiding hiervoor is het overlijden van haar man die door een gekke tiener is neergeschoten in hun huis. Het oude landhuis herbergt echter magische sleutels die verstopt zijn. De jongste zoon, Bode, hoort de sleutels echter fluisteren en gaat op onderzoek uit. Niet wetende dat hij een kwade kracht loslaat in de huidige wereld. Zijn broer en zus raken er ook bij betrokken en het avontuur kan echt beginnen.

Locke and Key still

Narnia, maar héél anders

De vergelijking wordt zelfs in de serie gemaakt. En hoewel het een vergelijking is die je inderdaad snel kunt maken, is Locke & Key absoluut anders. Met name is de serie ook iets donkerder. De serie is echter absoluut ook magisch. Elke sleutel heeft een eigen kracht en je kan met elke sleutel dus iets anders bewerkstelligen. Eén ervan geeft je de mogelijkheid een deur te openen naar elke andere deur die je ooit hebt gezien. Wil je even snel langswippen bij de ijswinkel een paar kilometer verderop? Je bent er nu in één stap!

Bingen!

De serie is absoluut binge-waardig. In slechts één dag heb ik de gehele serie uitgekeken. Ik begon ‘s ochtends bij het ontbijt, en ‘s avonds keek ik uiteindelijk de laatste. Stiekem ook wel jammer, want de serie is zo leuk en nu kan ik niet meer verder. De serie is voor mijn gevoel enorm vernieuwend en dat maakt het zo interessant. Sommige dingen vallen wel te voorspellen, maar het bevat ook enkele twists die ik écht niet zag aankomen. Het helpt hierbij dat de sleutel een element zijn dat ik nog niet in andere boeken en films heb gezien. Je blijft nieuwsgierig naar de mogelijkheden.

Locke and Key still

Alleen maar pluspunten

De acteurs weten je aandacht overigens ook goed vast te houden en je echt in het verhaal te trekken. Mede ook dankzij het goed geschreven script. Alleen maar pluspunten dus. Wist je trouwens al dat de serie gebaseerd is op een graphic novel-serie? En dat de zoon van Stephen King één van de bedenkers hiervan is?

Conclusie

Locke & Key is een spannende en magische serie die je in één ruk uit wilt kijken. De acteurs, het verhaal,  het script, de setting, álles is zo intrigerend neergezet dat je na elke aflevering denkt: doe mij er nog maar één! En dan heb je plotseling het gehele eerste seizoen al uitgekeken en is het wachten tot een tweede seizoen gemaakt wordt. Het mysterie van de sleutels blijft je trekken.

Heb jij Locke & Key al gekeken?

Deze post is al 1135 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Maak je klaar voor een mysterie met Locke & Key

  1. Ik heb de serie ook snel gezien, maar ben iets minder enthousiast. Op het einde vond ik de personages soms heel dom handelen (moest ook gebeuren zodat er nog problemen blijven in de serie en er een tweede seizoen kon komen), wat me erg irriteerde. Ook vond ik het einde op sommige punten erg voorspelbaar, bepaalde plotwendingen zag ik juist aankomen, terwijl de makers het juist schokkend wilden neerzetten. Ik ben wel heel benieuwd naar het tweede seizoen! 🙂