Categorieën: Tv-series / Tags: ,

Geschreven door Jessica

MijnSerie.nl | Dé site voor de seriefan

MijnSerie.nl

MijnSerie.nl, de website voor de seriefan! Ikzelf ontdekte de website in januari 2012. Destijds hield ik in een Word bestandje bij, bij welke aflevering ik was geëindigd in een serie, zodat ik dit later niet weer helemaal uit zou hoeven zoeken. Met de komst van MijnSerie was dat probleem opgelost. Afleveringen vinkte ik gewoon af op de website, en daarnaast had de website nog veel meer leuke functies! Ik was direct hooked. Al gauw raakte ik meer betrokken bij de site en zag ik hoeveel tijd en liefde erin gestoken wordt. Vandaag vertel ik jullie wat over mijn geschiedenis met MijnSerie en licht ik ook een aantal functies op de website toe. Edit: MijnSerie is continu in ontwikkeling, dus het kan dat plaatjes niet helemaal meer kloppen, functies een andere naam hebben gekregen of zijn verbeterd.

Mijn geschiedenis

Profiel MijnSerie.nl

Zoals je net al las ontdekte ik de site in januari 2012 en maakte ik een account aan. Een tijdje later ontdekte ik de oproep onderaan de website, waar ze aangaven recensenten te zoeken. Snel stuurde ik een berichtje. Na het insturen van een proefrecensie verscheen deze op 3 mei op de website. Vanaf toen schreef ik elke maand minstens één recensie en begon ik nieuwsgieriger te worden naar het bedrijf MijnSerie.

Ik kwam erachter dat er in feite maar één werknemer was, de eigenaar, Jos. En MijnSerie was (en is nog steeds) zowel voor als achter de schermen volop in ontwikkeling. Dat is de website eigenlijk continu, het is continu in ontwikkeling en hij probeert de website zo aangenaam mogelijk te maken voor bezoekers. In augustus 2012 kreeg ik de vraag of ik een nieuwsteam op wilde zetten omdat de eigenaar elk nieuwsbericht toen nog zelf schreef naast het ontwerpen, onderhouden en alles wat erbij komt kijken bij een eigen online bedrijf.

Langzamerhand ging ik steeds meer doen voor MijnSerie. Ik mocht series toevoegen op de website, posters aanpassen en ontwikkelde ik zelfs de Fun-Fact quiz. Wat een eer! Ook ging ik andermans recensies en nieuwsberichten nakijken en kreeg ik de leiding over het team vrijwilligers. Zo kon Jos zich meer richten op het ontwikkelen van de website. Ik vind het erg leuk dat hij zoveel vertrouwen in mij heeft en mij zoveel laat doen. Het afgelopen half jaar ben ik helaas wat minder aanwezig geweest op MijnSerie gebied doordat het om diverse redenen slecht ging met mijn concentratie, maar vanaf heden zet ik mij weer actief in. Gelukkig is met het groeien van de website ook de MijnSerie familie uitgebreid en blijven stagiaires vaak ook na het aflopen van hun stage de website ondersteunen als vrijwilliger.

Afleveringen bijhouden

Afleveringen nog te kijken - MijnSerieZoals ik al zei was de eerste en voornaamste functie die ik van MijnSerie gebruik de functie om bij te houden bij welke aflevering ik ben bij elke serie. Wanneer je inlogt bij MijnSerie krijg je direct te zien of er nog afleveringen zijn die je nog niet hebt gezien van series die jij volgt. De uitzenddata die erbij staan horen bij Amerika (tenzij het gaat om een Nederlandse serie bijvoorbeeld). Direct daar kun je afleveringen afvinken die je hebt gezien en dan zie je ook direct hoeveel uren je in totaal al hebt besteedt aan het kijken van afleveringen van die serie. Wanneer je op het sterretje naast Maak favoriet klikt dan komt die serie bovenaan te staan en is in één oogopslag duidelijk dat er van je meest favoriete series weer een aflevering uitgezonden is.

Nieuws, recensies, columns en prijsvragen

Maar je kunt ook bij MijnSerie terecht voor het allerlaatste nieuws en recensies van de tv-series. Wanneer het nieuws naar buiten is gebracht proberen we dit zo snel mogelijk te verslaan zodat jullie direct op de hoogte zijn. Ook kun je regelmatig een column verwachten en zijn er vrij vaak leuke winacties!

Blijf op de hoogte van je favo series

Bij elke serie heb je de Hou me op de hoogte functie. Voor elke serie kun je instellen of je per mail bericht wilt hebben als er een nieuwe aflevering uitgezonden is, wanneer een seizoen start of dat er bijvoorbeeld een nieuwe trailer of preview uit is. Dit geldt ook voor nieuwsberichten rondom jouw favoriete serie. Je kunt alles direct in je inbox ontvangen.

Je eigen profiel

Bij het aanmaken van een account heb je ook je eigen profiel. Vanaf daar kun je een overzicht bekijken van alle series die je volgt, de laatste afleveringen die je hebt gezien, cijfers die je hebt gegeven (dit kan per seizoen), je kunt vrienden met elkaar worden en elkaar series aanraden. Als je recensies schrijft kun je hier ook een overzicht van je recensies vinden, je kunt stemmen op je favoriete personages, badges verdienen en lijsten samenstellen (bijvoorbeeld met series die je nog wilt gaan volgen of je favoriete series, en sinds kort kun je ook lijsten maken met acteurs).

MijnSerie - Bekijk alle series

Forum

Het forum is ook een fantastisch medium. Je kunt er praten over van alles en nog wat, maar je kunt er ook terecht voor hulp. Mis je bijvoorbeeld een tv-serie op de website? Geef het aan, en hij wordt erop gezet.

Top 50

Geen idee welke serie je moet volgen? Neem eens een kijkje in de top 50 beste series, die wordt samengesteld op basis van onder andere de cijfers die jullie geven aan de serie. De top 50 verandert dus van tijd tot tijd ook! Er is trouwens ook een variant met een top 20 comedy en drama series. En er is een top 10 Nederlandse series.

Jaarlijkse enquêtes

Jaarlijks verschijnt ook een enquête waarbij je kunt stemmen op je favoriete series van dat jaar. De uitslag van 2014 kun je hier vinden.

Gratis vs. Fan

Update: Tegenwoordig heet het Fan account Premium.

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kun je al heel veel en dat kun je al met een gratis(!) account. Het kost je helemaal niets! Natuurlijk is bovenstaande slechts een greep uit de vele functies die MijnSerie heeft en kun je nog veel meer met je gratis account. Maar je kunt nóg meer met een Fan account. Voor slechts €24,95 per jaar heb je heel veel extra functies (je kunt ook korter dan een jaar kiezen!). Je kunt uitgebreide seriesuggesties krijgen. Je kunt je eigen statistieken bekijken en erachter komen welk cijfer je bijvoorbeeld het meest geeft. Zo heb ik bijvoorbeeld al 79 keer een 7 gegeven aan een serie en slechts 5 keer een 10.

Ook kun je als Fan je homepage zelf indelen. Wil je de prijsvragen direct bovenaan hebben, dan kan dat. Wil je het blok met afleveringen nog te kijken liever links, of toch rechts? Beide is mogelijk! Wil je het blok columns liever niet zien? Dan verwijder je die toch? Wil je in het blok nieuwsberichten graag twee nieuwsberichten zien staan, of toch liever 20 tegelijk? Ook dat kun je zelf bepalen als Fan.

Een maand vooruit kijken met een overzicht waarin je ziet welke series beginnen of al begonnen zijn? Ook dat kan. Maar je kunt ook per maand zien welke afleveringen je al hebt gezien of nog gaan komen. Ook kun je zien of je de aflevering bijvoorbeeld een dag na uitzending of slechts dertien uren na uitzending al hebt gezien. Of juist dat een aflevering over twee weken pas uitgezonden wordt.

MijnSerie - Fanaccount

Voor een compleet overzicht met wat je met het Fan account kunt klik je hier.

Schrijvers en nakijkers gezocht

MijnSerie - Schrijvers gezochtMijnSerie is blijvend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Studeer je Nederlands en wil je graag aan je CV werken? Meld je aan en help ons bij het nakijken van de recensies en nieuwsberichten voordat deze online gaan. Schrijf je liever zelf? Meld je dan aan en schrijf recensies en/of nieuwsberichten voor ons. En al dit kan gewoon vanuit je luie stoel thuis. Jullie doen ervaring op en krijgen erkenning, en wij zijn ontzettend blij met jullie hulp. Dus wacht niet langer en meld je gewoon aan door op de website (onderin) het formulier in te vullen! Maar je mag ook gerust contact opnemen met mij.

Meer weten over de historie van MijnSerie? Een lijst zien van alle beheerders, redacteuren en schrijvers? MijnSerie is trouwens ook te vinden in de media en op Facebook en Twitter. Vriendjes worden met mij is ook mogelijk!

Maak jij al gebruik van MijnSerie?

Deze post is al 11577 keer gelezen


Geef een reactie

19 responses to “MijnSerie.nl | Dé site voor de seriefan

 1. Mooie site, maar zelf gebruik ik whatiwatch.net al om alles wat ik kijk bij te houden en aangezien ik meer films kijk dan series zal dat voorlopig wel zo blijven.

 2. Haha, toen ik jouw naam JessicaD bovenin zag staan bij die foto van de PLL meiden, moest ik meteen denken aan Jessica Dilaurentis 😛 Ik gebruik zelf TVShowTime voor het bijhouden van mijn series, maar volgens mij heeft het hetzelfde principe. Zo handig!

  • Hahaha daar moest ik best wel hard om lachen! Het grappige is dat onze voornaam en de eerste drie letters van de achternaam overeenkomen, dus dat is allemaal heel toevallig haha.
   TVShowTime ken ik nog niet, dat is denk ik een buitenlandse variant? Ik vind MijnSerie extra fijn omdat het gewoon compleet Nederlands is en toch up to date met buitenlandse series 🙂

 3. Ik had geen idee dat zo’n site bestond, echt ontzettend handig! Ik hou ook overal en nergens lijstjes bij van waar ik ben gebleven met een serie, om vervolgens weer te vergeten waar ik die lijstjes heb op geslagen, dus dit klinkt ideaal!

 4. Ik kende deze site alleen van naam. Leuk om er meer over te lezen. Ik denk niet dat ik gebruik ga maken van de site. Ik gebruikte voorheen allerlei sites om films bij te houden, maar door tijdgebrek ben ik afgehaakt. Ik ben bang dat hetzelfde gebeurt met MijnSerie.

  • Ikzelf heb ook filmwebsites gebruikt en daar ben ik inderdaad ook afgehaakt doordat je elke film die je kijkt elke keer los moet opzoeken/invullen. MijnSerie werkt wat dat betreft simpeler; zodra je een serie volgt hoef je alleen maar een aflevering af te vinken en niet de complete serie weer op te zoeken. Dit kan ook via een handige app op je mobiel.

 5. Kim

  Ik ben al eens op die site terecht gekomen zie ik, maar dat dat een soort Goodreads voor series was, had ik nog niet door ;). Misschien moet ik me er toch maar eens in verdiepen.

 6. Ik vind het echt een mega ideale site. Ik ben al meer dan een jaar lid en gebruik het steevast als ik een serie kijk. Nooit meer gezeur van ‘bij welke aflevering was ik ook al weer’? en series laten toevoegen via het forum gaat ook echt heel goed (al moet ik nog een hele waslijst aan anime doorgeven). Ook de mail met ‘je tv-gids’ vind ik echt slim.
  Het is dat ik relatief gezien te weinig tijd vrijmaak om serierecensies te schrijven.. want het lijkt me wel erg leuk!