Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuw op Netflix | Girlboss

Girlboss still

GirlbossTitel: Girlboss
Premièredatum: 21 april 2017
Zender: Netflix
Genre: Komedie
Hoofdpersoon: Britt Robertson
Bijpersonages: Elle Reed, Alphonso McAuley, Johnny Simmons
Speelduur per aflevering: 25 minuten
Gebaseerd op: Girlboss – Sophia Amoruso

Waar gaat het over: Girlboss is gebaseerd op het New York Times bestseller boek #Girlboss van Sophia Amoruso, oprichtster van mode-imperium Nasty Gal. De serie vertelt het verhaal van Amoruso, gespeeld door Britt Robertson, een pittige jongedame die als laatste financiële redmiddel genoodzaakt was vintage kleding te verkopen via eBay. Haar scherpe oog voor detail, unieke stijl en commerciële talent leverde haar op 27-jarige leeftijd een miljoenenbedrijf op.

#Girlboss

Op 21 april wordt er weer een leuke nieuwe serie toegevoegd aan Netflix: Girlboss. Girlboss is – zoals de intro zegt “zeer losjes” – gebaseerd op het boek #Girlboss dat gaat over het leven van Sophia Amoruso, uitgegeven in Nederland door Uitgeverij Q. Amoruso begon met het verkopen van vintage kleding via eBay en met slechts 27 jaar staat ze al aan het hoofd van haar eigen internationale mode-imperium Nasty Gal. In Girlboss zien we hoe het begint.

Herkenbaar

Het verhaal van Sophia is heel herkenbaar omdat zij speelt met dingen die bij vele jongvolwassenen speelt. Wat wil ik met mijn leven? Waarvoor leef ik eigenlijk? Heeft het allemaal wel zin? Sophia is wel één van extremen. Ze heeft praktisch geen geld meer, heeft geen zorgverzekering, weigert hulp aan te nemen van haar vader – ze wil op eigen benen staan -, ze steelt en het behouden van een baan boeit haar niet zo wanneer deze baan haar niet interesseert. Per toeval stuit ze op een vintage jasje en zet het op eBay, en dat blijkt een regelrechte hit. Het verhaal van Girlboss is begonnen!

Girlboss still

Kijkt lekker weg

Met afleveringen van 20 tot 30 minuten kijken de afleveringen lekker weg. De afleveringen bevatten humor – met mate. De eerste aflevering begint direct erg grappig waardoor je er direct lekker in zit. De humor wordt wel iets minder leuk naarmate de aflevering vordert, maar is nog steeds prima, ook in de tweede aflevering. Het voert niet de boventoon. De attitude van Anna komt denk ik vooral overeen met de meiden uit Girls; de serie die vooral bekend staat om zijn controversie. Omarm jezelf, wees de baas over je eigen lot en wees onafhankelijk, is de boodschap. Ze benut haar gevoel voor stijl met haar commerciële talent om eindelijk iets te doen dat ze leuk vindt.

Gewoon kijken dus

Girlboss is een serie die zowel door de lengte van de afleveringen, als de toon van de serie, lekker makkelijk wegkijkt. Wil je even een serie tussendoor kijken, maar heb je geen tijd voor een serie van 45 minuten? Kijk Girlboss. Of binge gewoon het hele seizoen in één dag, dat kan ook. Britt Robertson heeft wisselend gepresteerd in voorgaande films en series, maar in Girlboss zie je absoluut haar kwaliteiten. Ze weet je te overtuigen in de rol van Sophia en wie weet, weet deze serie straks de Girlboss in jou naar boven te brengen. Girlboss zal bestaan uit 13 afleveringen die tegelijk zullen verschijnen op Netflix op 21 april 2017. Bekijk hieronder de trailer

Ik bedank CooPR en Netflix voor het beschikbaar stellen van twee screener afleveringen.

Deze post is al 2405 keer gelezen


Geef een reactie

13 responses to “Nieuw op Netflix | Girlboss

  1. Ik ben wel benieuwd en zal zeker kijken, al helemaal nu ik weet dat het niet van die lange afleveringen zijn. Denk dat een serie als deze dat ook nodig heeft. Britt vond ik in Under The Dome leuk om te zien, dus ben benieuwd hoe ze het hier doet.

  2. Kim van Dijk

    ow dit lijkt echt super gaaf, wel jammer dat mijn vakantie net over is als de serie online komt!!
    Bedankt voor de tip!!

  3. Ik ben een tijdje geleden in het boek begonnen maar kwam er niet echt lekker in, misschien dat ik de serie dan maar ga kijken! Trailer ziet er in ieder geval goed uit 😀 ik ben wel nieuwsgierig geworden.