Categorieën: Tv-series / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Recap | Teen Wolf – S05E01 Creatures of the Night & 02 Parasomnia

Teen Wolf
Bevat spoilers over Teen Wolf tot en met seizoen 5, aflevering 2!

Teen Wolf is in da house! Woohooo! Zijn jullie ook zo blij dat Teen Wolf weer op de buis is? Ik kon zo ontzettend niet wachten dat ik afgelopen maand Netflix erbij heb gepakt en alles vanaf het begin ben gaan herkijken. Bijkomend voordeel: mijn vriend kijkt nu ook mee! Yay! Helaas zitten we nog maar in seizoen 3B, dus we kunnen nog niet uitgebreid praten over de nieuwste twee afleveringen, maar dat kan ik wel met mijn broertje en natuurlijk jullie! Ik moet wel zeggen dat ik door het herkijken ben gaan beseffen hoeveel ik bepaalde personages ga missen, zoals de tweeling, Alison, Derek en ook mis ik Isaac. En dat ik bepaalde andere personages helaas wat minder geweldig vind als de personages die we moeten missen, bijvoorbeeld Malia en Kira.

Hoewel ik afgelopen seizoen iets minder sterk vond dan bijvoorbeeld seizoen 3B, denk ik dat Jeff Davis de kans heeft om zich te herpakken met seizoen 5. Ik kijk vooral uit naar de verhaallijn rondom Parrish! Ik zal voortaan elke woensdag mijn mening laten horen over de aflevering die ik heb gezien. Het zal geen complete recap zijn, ik pik gewoon wat dingen uit de afleveringen waar ik enthousiast over ben of die mij opvielen en vertel daarover wat ik ervan vond of wat mijn theorieën zijn. Waarom op woensdag? Omdat de aflevering op maandagavond op MTV in Amerika komt (dat is hier om 4 uur ‘s nachts). Ik vervolgens de aflevering pas op dinsdag na mijn werk kan zien en mijn artikelen eigenlijk altijd om 07.30 uur online komen. Simple as that. Laten we snel over de afleveringen gaan discussiëren. p.s. dit wordt een lang artikel, doordat ik twee afleveringen tegelijk bespreek.

Lydia - Teen Wolf - S05E01

01 Creatures of the Night

Ik had de eerste vijf minuten van de aflevering vorige week al gezien toen die gereleased werden door MTV, maar ik snapte er nog maar weinig van. Ook terwijl ik de aflevering ging kijken werd mij nog niks duidelijk over dat stukje en verwarde het mij zelfs even toen we plotseling overgingen op Scott en Stiles en we Lydia later gewoon op school zagen rondlopen. Pas op het einde werd het mij echt duidelijk dat het stuk met Lydia in Eichen House zich afspeelt in het heden en dat we in feite verder terugblikken op senior year. Senior year is dus eigenlijk al voorbij en seizoen 5 wordt één grote terugblik. Wat is er in hemelsnaam gebeurd dat Lydia in Eichen House is beland? Wat ik wel supertof vind is dat we een soort vooruitblik – of is het nu terugblik? – krijgen op wat er allemaal gaat gebeuren. Het ergst vond ik misschien wel de levenloze Stiles…

Hoe zal de serie eigenlijk verder gaan na highschool? Voor mij is Teen Wolf Beacon Hills. Ik vond het al lastig toen ze bepaalde stukken in Mexico af lieten spelen, dat voelde voor mij niet als Teen Wolf, omdat Beacon Hills alleen die vibe die daarbij hoort bevat. Dus hoe gaan ze dat straks oplossen? Ik mag toch in elk geval hopen dat seizoen 5 niet het laatste seizoen is.

Parrish - Teen Wolf - S05E01

Na het dramatische stukje met Lydia kijken we naar Stiles en Scott en begint het seizoen ook meteen grappig met Liam vastgebonden aan een boom. Heerlijk! Ik vind de Teen Wolf humor serieus zo fijn, alleen al voor de humor zou je deze serie moeten kijken.

Parrish, Parrish, Parrish! Direct zien we hem al in actie in deze eerste aflevering. Ik ben zo benieuwd hè! Ik wil zo graag weten of hij inderdaad een feniks is! Maar wat ik in de scène over de noise complaint niet snapte is dat die weerwolf uit de muur kwam. Waarom zou hij in een muur zitten? Het maakt een spannend element, maar ik zag het nut niet helemaal. En waarom drupte hij in een zwart goedje?

Dylan Sprayberry wordt trouwens echt het nieuwe humorpunt in de serie denk ik. In de eerste helft heb ik al het meest gelachen om scènes met hem. Mijn favoriete personage is altijd Stiles geweest, maar ik ben heel bang dat ik minder zal gaan genieten van de scènes met hem doordat hij een relatie heeft met Malia en ik haar personage helaas al vanaf het begin niet zo geweldig vind.

Theo - Teen Wolf - S05E01

Dat geldt overigens ook voor Kira. Voor mijn gevoel past ze niet binnen Teen Wolf, niet zoals Alison dat wel deed. Eerst dacht ik dat ik misschien gewoon aan ze moest wennen, maar er zijn in de afgelopen seizoenen veel nieuwe personages geweest en daar hoefde ik niet aan te wennen; zij pasten gewoon goed in de serie. Isaac was er niet vanaf het begin, de tweeling ook niet en Parrish ook niet, maar het zijn wel favorieten van mij geworden. En dat zullen Malia en Kira nooit worden.

Kira past niet bij Scott, niet zoals Alison dat deed, ook al ging zij op een gegeven moment met Isaac en paste zij daar wel goed bij. En Malia vind ik niet leuk met Stiles, niet zoals Lydia bij Stiles past. Ook al vind ik Lydia ook erg leuk bij Parrish. Dat ship ik wel, haha.

We zien wel een heel duidelijk shift in de weerwolf die de grote broer speelt. Deed Derek dit eerst nog voor Scott, helaas zullen we dit seizoen minder zien van Derek en zien we duidelijk hoe Scott zijn rol overneemt en de grote broer/leermeester speelt voor Liam.

A A  - Teen Wolf - S05E01

Wat vinden jullie trouwens van die nieuwe weerwolf die gespeeld wordt door PLL’s Cody Christian? Persoonlijk vind ik hem nog niet echt in de serie passen en zie ik vooral Aria’s broertje voor mij.

Het laatste waar ik het over wil hebben van deze eerste aflevering is senior scribe. Toen Scott A A schreef op de boekenplank moest ik toch wel een traantje laten. Alison was vanaf het begin onderdeel van Teen Wolf en door mij wordt ze gemist. Al had ik wel medelijden met Kira, want het doet vast pijn als je merkt dat die gevoelens voor Alison nog aanwezig zijn bij Scott.

Het seizoen begint in elk geval goed. Vol actie, spanning en dingen die ik niet begrijp en dolgraag te weten wil komen. Snel door naar aflevering 2!

p.s. wat vinden jullie van de nieuwe intro? Ik vind het erg jammer dat Derek er niet meer in te zien is, en vind de kus tussen Scott en Kira veel minder passioneel dan toen we nog die kus van Scott en Alison hadden.

Wolf Watch - S03E01

Wolf Watch

Kennen jullie Wolf Watch al? Al twee seizoenen lang kunnen we na elke aflevering genieten van Wolf Watch; een talkshow waarin gesproken wordt over de nieuwste aflevering van Teen Wolf met castleden en andere MTV sterren, en waarin we deze personen ook spelletjes zien doen tegen elkaar. Twintig minuten lang alleen maar Teen Wolf! Wie wil dat nou niet?

Waar Jill Wagner de afgelopen twee seizoenen presenteerde, wordt het stokje nu overgenomen door Tyler Posey. Jill Wagner vond ik in seizoen 1 de perfecte host omdat ze iemand was die in Teen Wolf had gespeeld, maar niet meer te zien was. Toen ze weer een rol ging spelen in het vierde seizoen vond ik haar wat minder geschikt omdat ze teveel aandacht op zichzelf vestigde omdat ze nu een rol speelde. Gezien dat in seizoen 5 niet meer het geval is was ze weer perfect maar heeft ze besloten ermee te stoppen. Hoewel ik wel van Scott hou, hou ik niet van Tyler Posey als presentator. Hij is soms wat overdreven en dat konden we ook al zien in de eerdere seizoenen van Wolf Watch. Maar desalniettemin ben ik blij dat Wolf Watch dit seizoen ook nog bestaat omdat het zo interessant is en het je dichter bij je favoriete personages brengt. By the way, waar is onze oude dj gebleven?

In Wolf Watch komen we meer te weten over alles rondom het nieuwe seizoen van Teen Wolf. Zo vertelt bedenker Jeff Davis bijvoorbeeld over de drie dokters en dat het eigenlijk wetenschappers zijn met een grote fascinatie voor het bovennatuurlijke. Jeff Davis is trouwens vet grappig, wisten jullie dat al? Op zich niet heel gek natuurlijk gezien hij mede het personage van Stiles heeft bedacht.

Daarnaast zien we altijd een preview van de volgende aflevering! Ik kijk uit naar volgende Wolf Watch die na aflevering drie uitgezonden wordt.

Stiles & Sheriff - Teen Wolf - S05E02

02 Parasomnia

En daar was aflevering twee al! Weer wordt een nieuw personage geïntroduceerd, Tracy. Wat ik mij direct afvroeg is of zij net als die weerwolf van gisteren ook maar een tijdelijke rol zou hebben of dat zij een echt nieuw personage zou zijn. Ze is in elk geval iemand waarbij ik direct het gevoel heb dat ze in de serie past. En we zien dankzij haar in elk geval meer van de dokters.

Jaaa, we hadden weer een scène tussen Stiles en zijn vader. Ik kan zo genieten van die scènes. Zijn vader reageert altijd zo ontzettend leuk op Stiles; de interactie en de chemie is helemaal het einde! Ik vind de scène waarin Stiles beseft wat er anders is aan zijn vader heel touching. Zijn vader draagt zijn trouwring niet meer, en ik snap dat dit indruk maakt op Stiles, maar ook dat het tijd werd voor zijn vader om verder te gaan (het liefst natuurlijk met mama McCall!).

Door de opmerking van Stiles “That’s not Theo” heb ik zo’n voorgevoel dat Theo misschien ook bij de dokters is geweest. Ik heb er in elk geval geen goed gevoel over. En al snel worden die vermoedens ook bevestigd, maar weten we de achterliggende reden nog niet. Wat denken jullie? Waar ik hem in de vorige aflevering nog niet zo leuk vond, begin ik inmiddels toch al wel wat te ontdooien. Misschien moet hij nog even in zijn rol groeien.

Parrish,Tracy - Teen Wolf - S05E02

In mijn stukje over aflevering 1 had ik het nog over hoe ik niet wist hoe Teen Wolf verder zou moeten nadat de vaste cast is afgestudeerd. Inmiddels denk ik dat ik het weet. Ik heb zo’n voorgevoel dat ze met Liam, zijn beste vriend en zijn klas de nieuwe vaste cast gaan worden. Liam de nieuwe Scott, dat meisje de nieuwe Alison, en zijn beste vriend de nieuwe Stiles. Ik hoop het niet, want ik wil de originele cast niet kwijtraken eerlijk gezegd.

Al moet ik wel zeggen dat ik Liam en zijn beste vriend (wiens naam ik op de één of andere manier niet meer kan herinneren) wel erg leuk en lief vind. Liam is zo schattig met zijn angst om zijn beste vriend kwijt te raken, terwijl zijn beste vriend het alleen maar awesome vindt dat hij een weerwolf is, haha. En hielp Theo Liam nou uit de kast komen, of had hij er andere bedoelingen mee?

Wat vinden jullie trouwens van de muziek in Teen Wolf? Ik vind dat ze altijd hele goede keuzes maken wat betreft muziekkeuze.

Liam - Teen Wolf - S05E02

Wat ik ook leuk vind is dat ze oude personages op subtiele manier terug weten te brengen in de serie, bijvoorbeeld dat de tweeling bij dezelfde alfa hoorden als onze nieuwe Theo, en dat ze hun alfa hebben vermoord. Net als dat ze Alison terug lieten komen in de vorige aflevering door Scott haar initialen op te laten schrijven.

Smolt jullie hart trouwens ook bij die lieve scènes tussen Lydia en Parrish?

Stiles zou Stiles niet zijn als hij op onderzoek uitging terwijl niemand het echt goedkeurt. Behalve Liam dan, die is net zo nieuwsgierig en gaat maar al te graag mee. Twee grappige personages samen? Gegarandeerd lachen. Ik vind ze erg leuk samen.

Scott, Kira, Malia - Teen Wolf - S05E02

En dan de big bad uit dit seizoen. De dokters. Wie zijn die dokters? Kunnen ze serieus weerwolven maken zonder dat diegene gebeten is? Wat is hun plan precies met Tracy? Hebben ze nog meer gemodereerde mensen in Beacon Hills rondlopen? Ik moet zeggen dat ik deze tweede afleveringen nog weer beter vond dan aflevering één, maar dat weten ze bij Teen Wolf sowieso altijd goed op te bouwen.

De preview voor de volgende aflevering ziet er in elk geval enorm spannend uit en we zien ook hoe Lydia aan die wond (zichtbaar terwijl ze doucht in Eichen House in aflevering 1) op haar zij komt. Blijkbaar zal dat dus tot het einde van het seizoen niet helemaal helen.

Dit was het alweer voor deze week. Wat vonden jullie van deze recap? Vinden jullie het leuk om te lezen, of mis je nog specifieke dingen of zou je het graag op een andere manier zien? Laat het me vooral weten in het reactieveld hieronder, dan neem ik het mee voor volgende week! Laat hieronder ook zeker jouw mening achter over de eerste twee afleveringen van Teen Wolf, seizoen 5! 

Wat was jouw favoriete scène uit aflevering 1 of 2?

Deze post is al 2181 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Recap | Teen Wolf – S05E01 Creatures of the Night & 02 Parasomnia