Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Legacies – Seizoen 1

Bevat spoilers voor The Vampire Diaries en The Originals.

Legacies posterTitel: Legacies – Seizoen 1
Releasedatum: 25 oktober 2018 (op The CW in Amerika)
Bedenker: Julie Plec
Cast: Danielle Rose Russell, Aria Shahghasemi, Kaylee Bryant, Matthew Davis, Jenny Boyd, Quincy Fouse, Peyton Smith, Chris Lee, Demetrius Bridges, Karen David
Tagline: Heroes. Villains. Whatever.
Speelduur per afl.: 45 minuten
Genre: Avontuur | Drama | Fantasy | Horror | Mysterie
Kijkwijzer: Onbekend

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Legacies speelt zich af op een kostschool voor bovennatuurlijke wezens. Deze speciale school heet :‘The Salvatore School for the Young and Gifted’. Hier leren de 17-jarige Hope Mikaelson, Lizzie en Josie Saltzman en andere jongeren omgaan met hun krachten en impulsen, om als nette heks, weerwolf of vampier op te groeien. Worden het helden of schurken?

Spin-off serie

Legacies is een spin-off serie van vampierenseries The Vampire Diaries en The Originals. The Vampire Diaries vond ik uiteindelijk veel te lang doorgaan, en The Originals heeft mij niet altijd even goed weten te pakken. Ik heb The Originals zelfs een tijdje links laten liggen. Maar omdat ik Legacies wilde uitproberen heb ik The Originals uiteindelijk toch uitgekeken. Verrassend genoeg wist The Originals mij dit keer beter te liggen. Ik weet niet of het ligt aan dat ze een andere weg insloegen, dat ikzelf misschien een andere kijk erop had gekregen, of dat ik gewoon echt even een pauze nodig had van die wereld, maar hoe dan ook genoot ik er meer van. En nu ik bij ben met deze series, kon ik eindelijk starten met Legacies; Ik was helemaal bij, en er zou geen spoiler gevaar meer zijn.

Legacies still

Legacies

Als je zelf The Vampire Diaries en The Originals hebt gekeken weet je al waar Legacies in hoofdlijnen over gaat. Heb je die series nog niet gezien, dan ga ik je nu uitleggen waar de serie om draait. Legacies gaat over Hope Mikaelson. Hope is de dochter van Klaus Mikaelson; één van de eerste en sterkste vampieren, de zoon van een heks en hij is een hybride (zowel vampier als weerwolf). En ze is d e dochter van Hayley Marshall; een krachtige weerwolf. Hope stamt af van de meest krachtige bloedlijnen van zowel vampier, weerwolf als heks. Hope zit op de Salvatore School for the Young and Gifted, opgericht door Alaric Salzman en vernoemd naar Stefan en Damon Salvatore (bekenden uit The Vampire Diaries). Een veilige haven voor kinderen, jeugd en tieners waar ze leren omgaan met hun bovennatuurlijke krachten.

Maar zij is niet het enige personage in deze serie. De school wordt dus gerund door Alaric Saltzman (love him!), wiens twee dochters Josie en Lizzie (tweeling) de school ook attenderen en hun eigen demonen onder ogen moeten komen in het eerste seizoen. Landon Kirby is een groot mysterie, en over hem zal je meer en meer te weten komen in de loop van het seizoen. Ook zijn personages Milton Greasley en Rafael Waithe meer dan slechts ondersteunende personages, ieder met een eigen verhaal.

Anders dan anders

Legacies is in vele opzichten anders dan diens moederseries. Ik vind de serie luchtiger en minder duister, maar ook wordt de wereld compleet uitgebreid. Het gaat niet meer alleen over vampieren, weerwolven en heksen. De serie gaat juist op heel veel verschillende soorten wezens in; ook de juist “vergeten” wezens. Er zit echter wel een rode draad in het gehele eerste seizoen. Stukje bij beetje wordt een groot mysterie ontrafelt. Ikzelf vind Legacies een stuk leuker dan The Vampire Diaries en The Originals. Maar zoals al eerder gezegd gingen deze series ietwat te lang door waardoor ze minder werden. Beide series waren namelijk wel sterk in hun eerste seizoen, net als Legacies.

Let op: het is wel echt een tienerserie. Dus verwacht diezelfde worsteling met identiteit die iedere andere tiener meemaakt, alsook romances en jaloezie.

Legacies still

Goed te volgen als je de andere series niet hebt gezien

Legacies is overigens in mijn ogen ook prima te volgen als je The Vampire Diaries en The Originals niet hebt gezien. In dat geval zal je diverse zaken gewoon nog moeten ontdekken. Maar door middel van terugblikken en zaken die opnieuw uitgelegd worden is dat goed te volgen. Als je beide series al wel hebt gezien, heb je voorkennis en weet je misschien al een beetje wat er zal gaan komen. Daarnaast zullen de die-hard fans ook de verschillende easter eggs opvallen. Fans van eerdergenoemde series zullen blij zijn te weten dat er af en toe ook een gastrol is voor personages die we in The Vampire Diaries en The Originals hebben leren kennen.

Conclusie

Legacies wist mij enorm te verrassen. Vanaf het begin genoot ik van de sfeer van de serie, die anders is dan diens voorgangers The Vampire Diaries en The Originals. Legacies is overigens ook prima te volgen als je deze series niet hebt gezien. Er zullen dan meer zaken als plottwist voorbij komen, waar deze voor fans van het eerste uur meer een “o ja!”-moment zullen zijn. Legacies gaat in op veel meer verschillende soorten wezens, maar bevat ondertussen wel een rode draad die door elke aflevering heen duidelijker wordt. Ik ga snel beginnen aan het tweede seizoen!

Ga jij Legacies kijken?

Deze post is al 3513 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Recensie | Legacies – Seizoen 1

  1. Klinkt goed! Ik heb namelijk precies dezelfde mening als jou met Vampire diaries en the Originals. Voor deze serie heb ik the originals ook nog afgekeken, maar vond het gewoon te veel van hetzelfde. Ik hoop dat Legacies ook snel te zien is op Netflix of iets dergelijks, dan ga ik hem zeker kijken. Series met bovennatuurlijke wezens blijft toch een guilty pleasure 🤭

  2. Anouk

    Ik Heb Legacies ook gekeken, voor een deel dan. Het begin vond ik helemaal leuk inderdaad! Ik herken erg wat je schrijft. Helaas was ik na ongeveer 8 aflevering wel een beetje moe van elke keer een ander wezen en viel het voor mijn gevoel wat in herhaling. Heb het dus nu alweer een tijdje links laten liggen.