Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Serie in de Spotlight: The Rain

The Rain still

Titel: The Rain
Releasedatum: 4 mei 2018 (Nederland)
Showrunners: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo, Esben Toft Jacobsen
Cast: Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Boe Følsgaard, Lukas Løkken, Sonny Lindberg, Johannes Kuhnke, Jessica Dinnage
Tagline: Who will you be when the rain comes?
Speelduur per afl.: 60 minuten
Genre: Drama, Sci-fi, Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik

Waardering: 4 uit 5.

De wereld zoals we die kennen bestaat niet meer. Zes jaar geleden roeide een virus, dat zich verspreidde via de regen, bijna de volledige Scandinavische bevolking uit. Een Deense broer en zus verlaten de veiligheid van hun bunker en stellen vast dat de beschaafde wereld verwoest is. Ze sluiten zich aan bij een groep jonge overlevers en ondernemen een tocht door het verlaten Scandinavië op zoek naar enig teken van leven. Los van alle maatschappelijke regels en hun verleden hebben ze nu de vrijheid om te zijn wie ze willen zijn. Tijdens hun strijd om te overleven, worden ze geconfronteerd met liefde, jaloezie en de uitdagingen van volwassen worden.

I need Rain

Het was tijdens die hele hete dagen in augustus dat ik dacht: f*ck it, ik ga even niet wegbranden in de zon en gewoon binnen zitten met de gordijnen dicht en de mobiele airco aan. Ik heb altijd het idee dat wanneer de zon schijnt in Nederland ik ervan moet genieten zolang het kan. Maar op dat moment wilde ik gewoon even verkoeling en regen. Toen ik een tv-serie getiteld The Rain tegenkwam op Netflix was de keuze dan ook snel gemaakt, haha. En inmiddels heb ik alle drie seizoenen gekeken.

The Rain

The Rain gaat over een broer en zus, Simone en Rasmus. In aflevering één worden ze geteisterd door giftige regen. Iedereen die met de regen in aanmerking komt gaat dood. Maar de vader van Simone en Rasmus is wetenschapper en brengt zijn kinderen naar een ondergrondse bunker. Terwijl ze wachten op de terugkeer van hun vader brengen ze samen jaren door in de bunker. Totdat hun voorraad eten opraakt en ze in aanraking komen met andere jongeren die de regen hebben overleefd. Ze gaan op zoek naar hun vader én naar antwoorden. Wat veroorzaakt het virus in de regen, en waarom zei hun vader dat Rasmus de sleutel was?

The Rain still

Deens

In het begin had ik niet door dat ik naar een Deense serie zat te kijken. Ik had mij niet ingelezen over The Rain, en Netflix startte automatisch een Engelstalige versie op. Na Netflix meerdere keren opnieuw opgestart te hebben omdat de tekst en mond niet synchroon leken te lopen, zocht ik de serie op en kwam ik erachter dat het een Deense serie is. Niks is irritanter dan een gedubde serie, dus heb ik de taalinstellingen snel weer op origineel gezet, haha. Ik ben geen fan van films en series in een andere taal dan Nederlands en Engels, maar inmiddels was mijn interesse gewekt en wilde ik verder kijken.

Sterk acteerwerk

Wanneer je de taal niet spreekt is het acteerwerk van de acteurs nóg belangrijker. Want ze moeten wat ze zeggen nog duidelijker overbrengen met onder andere lichaamstaal. Gelukkig worden de hoofdpersonages in The Rain gespeeld door sterke acteurs en leer je de personages en hun achtergrond per aflevering beter kennen. Vooral de acteur die Rasmus speelt vind ik erg sterk overkomen door de drie seizoenen heen. Enkele andere zijn in vooral het eerste seizoen minder sterk, maar weten zich door de seizoenen heen gelukkig wel te ontwikkelen.

Het loodje leggen

De makers schuwen de dood niet, want door de seizoenen heen zal je diverse personages verliezen. En waar de personages in het eerste seizoen van The Rain mij nog te weinig deden, leefde ik later enorm mee, en liet ik in het derde seizoen zelfs een traan bij de dood van een personage. Maar dat was dan ook één van de sterkere acteurs wiens personage het loodje legde.

The Rain still

Snelle binge-sessie

Doordat de seizoenen van The Rain kort zijn, en ze het houden bij maximaal drie seizoenen, weten ze de serie bijna continu interessant te houden. Helaas ben je er met enkele binge-sessies dan ook heel erg snel doorheen. De special effects lieten hier en daar wel even te wensen over, dat is jammer. Van alle seizoenen vond ik het derde denk ik het minst sterke seizoen omdat ze het daar over een compleet andere boeg lijken te gooien. Al met al denk ik dat ze de serie nog wel spannender hadden kunnen maken. Maar de serie is vermakelijk zoals deze uiteindelijk geworden is.

Conclusie

The Rain bleek onverwacht een zeer interessante serie, waarvan seizoen 1 en 2 het meest interessant waren, maar desalniettemin prima geacteerd. Omdat de serie Deens is ben je eigenlijk verplicht om je aandacht er continu goed bij te houden, want zodra je wegkijkt weet je meteen niet meer wat er gezegd wordt (tenzij je Deens spreekt natuurlijk). In korte tijd heb ik alle drie seizoenen met veel plezier gekeken. Of ik tevreden ben met het einde van de serie? Ja en nee. Aan de ene kant is het netjes afgesloten en was het een interessant idee om het mee af te sluiten. Aan de andere kant vond ik het toch ook weer iets te willekeurig en had ik liever een nog beter uitgedacht einde gezien. Toch raad ik je deze dystopische serie wel aan en is het een ideale serie voor als je even tussen twee series in zit.

Voeg toe aan Netflix

Deze post is al 2058 keer gelezen


Geef een reactie