Categorieën: Films, Persoonlijk, Tv-series / Tags:

Geschreven door Jessica

De Supernatural Tag

Supernatural

Achtergrond

Supernatural is een tv-serie die al sinds 2005 bestaat. Een serie die ik actief volgde nog ver voordat mijn serieverslaving zich had gemanifesteerd had tot wat het nu is.

De serie kwam op de Nederlandse televisie en wat was ik blij! Maar de serie bleek op maandagavond pas rond 11 uur/half 12 te beginnen en voor mij als vijftienjarig was dat wat te laat op een schoolavond. Mijn ouders namen het braaf voor mij op, maar al snel werd het van de buis gehaald. Te weinig kijkers… Vind je het gek op dat tijdstip?

Dus ik kocht de serie op DVD. Er waren op dat moment nog niet zoveel seizoenen als er nu zijn en nog niet alle delen waren uit op DVD. Dus toen ik seizoen 2 deel 2 eindelijk kon kopen was ik helemaal in mijn nopjes. Ik had ook een website op iets als Kindertent (of een soortgelijke site, ik weet het niet precies meer, het bestaat in elk geval niet meer) en dat stond vol met feitjes, informatie, beschrijvingen van de seizoenen, Sam, Dean en vooral ook vol met plaatjes van natuurlijk Sam en Dean.

Toch ben ik op een gegeven moment op de één of andere manier gestopt met de serie, maar altijd wilde ik wel nog de rest van de seizoenen bekijken. Twee of drie jaar geleden begon ik opnieuw met de serie, dit keer samen met mijn vriend. De ene na de andere aflevering vloog voorbij, en aflevering vijf van seizoen één vond ik al een stuk minder eng dan dat ik hem destijds vond, haha. Al snel waren we helemaal bij en volgen we Supernatural nog steeds. Toegegeven, het einde van seizoen 5 – dat bedoeld was als serie einde – was een goed punt geweest om te stoppen. De serie is iets minder goed geworden en ook Castiel is iets minder grappig dan toen we hem leerden kennen in seizoen 4, maar toch blijft de serie leuk. Hello Sam & Dean! ^^

De tag

Over naar de orde van dit artikel: De Supernatural Tag! De tag is bedacht door Joany van Craving Pages (geen link, website is opgeheven) en ik wilde hem erg graag invullen. De tag bestaat uit vijftien vragen rondom items of personen uit Supernatural. Bij de antwoorden spits ik mij op zowel boeken als tv-series en films.

Supernatural

1. De Col: als je een fictief voorwerp in het echt kon hebben, wat zou je dan kiezen?

De mantel van Harry Potter. Wie is nou niet benieuwd naar het gedrag van mensen als ze niet door hebben dat je erbij bent of wat ze over je zeggen. En je kunt grapjes uithalen haha.

2. De Impala: als je een fictief vervoersmiddel in het echt kon hebben, wat zou je dan kiezen?

Ik wilde bijna zeggen ‘Een Mini Cooper’ maar dat is geen fictief vervoersmiddel. Na hard nadenken denk ik dat ik zou gaan voor Lola, de vliegende auto van Coulson uit Agents of S.H.I.E.L.D. Het is een mooie auto die je gewoon kunt gebruiken op de weg, maar je kunt er dus ook mee door de lucht vliegen. Whieeeeeeh! Hoofdreden is dus dat hij kan vliegen. Verder zou ik de Impala van Dean zelf namelijk ook wel willen hebben. O, en teleporteren is ook een soort vervoer toch? Dat wil ik ook wel…

3. Crowly: een slechterik you love to hate.

Pffff, volgens mij zijn dat er best veel – slechterikken kunnen echt enorm sexy zijn! – maar er komt niet direct iemand in mij op.

4. Sam and Dean: twee personages uit verschillende boeken die een perfect team zouden vormen in de strijd tegen het kwaad.

Katniss en Tris! Te standaard? Sorry, maar dat is werkelijk het eerste team dat in mij naar boven komt. Denk wel dat ze veel ruzie zullen hebben op de één of andere manier, maar ook dat ze enorm ass zouden kicken.

Sam and Dean

5. Dean and Cass: twee personages uit verschillende boeken die een perfect koppel zouden vormen.

Ik vind het maar lastig voor te stellen om een koppel samen te stellen uit twee verschillende boeken die ik heb gelezen, dat zijn er namelijk niet zoveel en de enige die zomaar in mijn hoofd oppopt is Aspen uit The Selection Series en Primrose Everdeen uit The Hunger Games Series.

6. Bobby: je favoriete mentor-figuur.

Bobby zelf! O, ik vond hem echt geweldig en ben zo blij dat ik laatst las dat hij in seizoen 10 – het huidige seizoen – weer een gastrol zal spelen!

7. De Angel tablet: een van de beste boeken die je ooit hebt gelezen.

Ik moest voor de Liebster award al een top vijf beste boeken geven, maar dat is echt onmogelijk. Gewoon niet mogelijk. Laat staan dat ik slechts één moet kiezen. Dus ik ga voor het boek waar ik het meest recent extreem van heb genoten en dat was The Selection Series. Oké, oké, dat is een serie. Heel specifiek zou ik dan gaan voor The One, deel 3 uit The Selection Series. En waarschijnlijk gaat dat in mei weer veranderen.

8. De Demon tablet: een van de slechtste boeken die je ooit hebt gelezen.

Ik lees niet zo heel veel slechte boeken, en dat komt denk ik mede doordat ik niet extreem veel lees, maar van alle boeken die ik heb gelezen vond ik The Spectacular Now van Tim Tharp wat tegenvallen.

Demon tablet

9. Shapeshifters: een boek dat in het buitenland is verschenen met een mooiere cover.

Lastige vraag. Voor Amerika is Nederland buitenland toch? Dus als ik dan De 100 zeg… kan dat ook! Ik vind De 100 namelijk in Nederland een mooiere cover hebben dan in Amerika.

10. Hunters: een personage waar je jacht op zou willen maken (deze vraag mag iedereen vrij interpreteren).

Als ik nog vrijgezel was zou ik jacht maken op Barry Allen uit The Flash. Op een romantische manier. Leuke bijkomstigheid is het feit dat hij supersnel is. ‘Schat, we zijn melk vergeten mee te nemen tijdens de boodschappen. Zou jij een pak op willen halen?’ En twee seconden later staat het pak voor je neus. ^^

11. De auteur/Chuck: een boek waarvan je het einde mijlenver aan zag komen.

Hmmmm, meestal zie ik het altijd wel een beetje aankomen. Bijvoorbeeld dat ik weet dat iemand doodgaat, maar dat ik nog niet precies weet welke van de twee. Of dat ik denk te weten dat twee personages samen zullen eindigen, maar ik nog niet weet door welke gebeurtenissen. Maar echt helemaal goed raden heb ik het volgens mij nog nooit gedaan.

12. Castiels regenjas/trenchcoat: een boek wat er beter uitziet zonder dustjacket.

Ik heb maar één boek met dustjacket en dat is Four van Veronica Roth, maar persoonlijk ben ik van mening dat een dustjacket gewoon achterwege gelaten moet worden, ik vind ze vreselijk. Print die cover gewoon op het boek. Het maakt mij niet uit of het dan paperback of hardcover is, maar please geen dustjacket…

13. Carry on my wayward son: zet je playlist op shuffle en speel het eerste nummer – voor welk boek is dit de ideale soundtrack.

Toevallig heb ik heel veel muziek uit de eerdere seizoenen van Supernatural opgeslagen in mijn vele playlists op spotify en Carry on my wayward son is absoluut één van mijn favorieten. Maar goed, ik zet even een playlist op, zet hem op shuffle en kreeg toen “Torn Apart – Bastille vs. Grades” te horen. Waar zou dat de ideale soundtrack voor zijn? Als ik afga op de tekst “It hurts like hell to be torn apart. It hurts like hell to be thrown around. We were born to be toghether” denk ik voor Mockingjay van Suzanne Collins.

14. Charlie: je ultieme fangirl/fanboy moment tot op heden.

Toen ik Gillian King mocht ontmoeten in 2013 en een schrijfworkshop van haar kreeg. Ik was zo enthousiast om van zo’n geweldige schrijfster schrijftips te krijgen dat ik zelfs vergeten was te vragen of ze samen op de foto wilde of iets dergelijks haha. Dat soort momenten wil ik namelijk eigenlijk vastleggen, maar ik was zo overdonderd en verlegen dat ik daar pas aan dacht toen ik in de trein terug zat. Afgelopen november ging ik alsnog met haar op de foto! ^^

15. En nog eentje om het extra moeilijk te maken: Marry, kiss, cliff – Sam, Dean, Castiel?

Als je mij dit had gevraagd tijdens één van de eerdere seizoenen dan had ik gezegd dat ik zou willen trouwen met Sam, maar inmiddels zijn we in seizoen 10 bezig en is mijn mening daarover toch wel degelijk veranderd. Mijn antwoorden dus: marry Dean, kiss Sam, cliff Castiel.

Hebben jullie deze tag al ingevuld?

Deze post is al 1803 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “De Supernatural Tag