Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Waarom The Umbrella Academy mijn nieuwste verslaving is

The Umbrella Academy posterTitel: The Umbrella Academy
Releasedatum Netflix: 15 februari 2019 (NL)
Bedenker: Jeremy Slater
Cast: Ellen Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blidge, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore, Sheila McCarthy, Justin H. Min, Jordan Claire Robbins, John Magaro
Tagline: Super. Dysfunctional. Family.
Speelduur per aflevering: 55 minuten
Genre: Actie | Avontuur | Komedie | Drama | Fantasy
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Op dezelfde dag in oktober 1989 worden 43 kinderen op onverklaarbare wijze geboren bij vrouwen die eerder die dag nog geen tekenen van zwangerschap vertoonden. Zeven worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves, een industrieel miljardair, die The Umbrella Academy opricht en zijn kinderen voorbereid op het redden van de wereld. Maar niet alles ging volgens plan. In hun tienerjaren is het gezin opgebroken. De zes overgebleven dertigers komen bijeen na het overlijden van Hargreeves. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en Number Five werken samen om het mysterie rond het overlijden van hun vader op te lossen. Maar het vervreemde gezin begint opnieuw uit elkaar te vallen door hun uiteenlopende persoonlijkheden en capaciteiten, om nog maar te zwijgen van de onmiddellijke dreiging van een wereldwijde apocalyps.

Verslaafd…

Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb geschreven over tv-series. Hoog tijd dus om eens één van mijn favorieten van dit moment te belichten. Zoals wel vaker startte ik Netflix op. Tot mijn ergernis begint vaak een trailer af te spelen. Dit keer bleef ik echter hangen. Het was de trailer van The Umbrella Academy. De trailer was lekker pittig, vol humor en intrigeerde meteen. Ik dacht dat mijn vriend het misschien ook wel leuk zou vinden, zodoende zetten we die avond de eerste aflevering aan. En toen was ik verslaafd…

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy draait om zeven personen, allen geboren op een dag in oktober 1989. Niks geks, zou je denken. Maar hun moeders waren eerder die dag nog helemaal niet zwanger..! Ze worden gekocht geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves. Hij voedt ze op, en traint ze. Allen bezitten ze namelijk krachten, op één na. Het verhaal in de serie start op het moment van het overlijden van hun vader en ze allen voor het eerst in jaren weer samenkomen.

The Umbrella Academy still

The Umbrella Academy crew

Leuke twist op superheldenseries

Hoewel niet elk van de zeven kinderen nog leeft of aanwezig is in het jaar dat we starten in de serie, 2019, hebben ze op de één of andere manier wel allemaal een rol. Dit maakt dat de serie direct al een leuke twist heeft. Hoewel de serie gaat over mensen met krachten, is het niet zozeer een origin story. We zien niet uitgebreid hoe ze allemaal leren omgaan met hun krachten. En nu ik erover schrijf, besef ik ook dat we volgens mij niet eens leren waarom ze zo plotseling geboren zijn en wat de oorsprong van hun krachten is. Ze laten wel een scène zien die vragen oproept, maar die worden denk ik pas beantwoord in seizoen 2.

Je wilt blijven kijken

Dat is eigenlijk ook wel verfrissend. Natuurlijk zou ik het antwoord op die vraag wel willen weten, maar het is ook wel eens leuk om te zien hoe het gaat járen nadat ze beroemd waren door hun krachten. Dit eerste seizoen draait om het voorkomen van de apocalyps. De makers hebben de 55 minuten durende afleveringen zo in elkaar gezet dat je continu door wilt kijken. Elke aflevering krijg je er weer nieuwe vragen bij, terwijl er slechts enkele van de vragen die je al had worden beantwoord. Mijn vriend wilde echter maximaal één of twee afleveringen per dag kijken, dus dat hield de spanning er goed in. Ik vind deze serie zo fantastisch sterk. Genieten, echt!

The Umbrella Academy still

Intrigerende personages

Naast dat het verhaal dus ontzettend interessant is, zijn ook de personages intrigerend en leuk. Allen zijn ze zeer divers, maar vooral erg leuk vind ik Five en Klaus. Ik kan niet overal diep op ingaan omdat ik er zo van heb genoten alles zelf te ontdekken en jullie dit ook gun. Maar Aidan Gallagher (Five) weet zijn bijzondere personage uitmuntend neer te zetten en Robert Sheehan (Klaus) is hilarisch en verhaaltechnisch een prachtig neergezet persoon.

Conclusie

Man, deze serie is heerlijk verslavend. Natuurlijk, je moet ervan houden. Er zitten elementen in die, zo las ik in andermans recensies, niet in goede aarde vielen omdat ze in hun ogen te onrealistisch waren. Maar hé, dit is een serie over superkrachten, de apocalyps en baby’s die zomaar uit het niets worden geboren. Realisme is niet het genre. Dit is fantasy met een leuke en interessante twist op het gewone superhelden verhaal. Met leuke personages en een verhaal dat je nieuwsgierig blijft maken. Je móét weten hoe het verder gaat. De serie is spannend en megasterk tot het einde en ik ben héél benieuwd hoe het verhaal verder gaat in seizoen 2. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen gaan genieten als ik doe. Hopelijk hoeven we niet al te lang te wachten op seizoen 2.

Ga jij The Umbrella Academy kijken?

Bekijk op Netflix

Deze post is al 3777 keer gelezen


Geef een reactie