Categorieën: Boeken, Unboxing / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Unboxing | Illumicrate – Magic and Mayhem

Illumicrate Magic and Mayhem box

Afgelopen dinsdag ontving ik de Magic and Mayhem The V.E. Edition box van Illumicrate. Dit is niet de gewoonlijke kwartaallijkse Illumicrate, maar een speciale editie rondom de publicatie van Vengeful van V.E. Schwab. Nou zal je misschien denken: heb ik jou ooit over V.E. Schwab gehoord? Nee. Ik heb ook nog nooit een boek van haar gelezen. Maar ik heb al wel bijna al haar boeken, en ben er op de één of andere manier van overtuigd dat ik van haar boeken ga houden. Dus besloten mijn hersenen om mijn gevoel te volgen en gewoon deze box te bestellen, haha. Kijk je mee naar de inhoud?

Tote bag

Totebag

Illumicrate | The double-sided tote bag design features artwork from Rowa Tree. Shades of Magic-inspired on one side, and Villains-inspired on the other.

Mijn mening | Op zich spreek dit mij nog niet echt aan. Misschien dat de fans direct wel zeggen: geweldig! Maar ik moet het hier nog even baseren op slechts het artwork, en dat is niet perse helemaal mijn ding.

Art work

Artwork

Illumicrate | This is how we imagined Lila and Kell at the ball during the Essen Tasch. Stunningly illustrated by Victoria Ying.

Mijn mening | Ook dit sprak mij nog niet perse aan. En waarom in hemelsnaam hebben ze van die puntneuzen haha. Maar verder vind ik het ontwerp wel leuk, én ik kijk er nu al naar uit om te lezen over een bal in haar boeken. ^^

Pouch / Make-up bag

Pouch

Illumicrate | Make sure you break all the rules when using this handy pouch / make-up bag, beautifully designed by Stella Bookish Art.

Mijn mening | Oeh! Deze quote heb ik volgens mij ook op een magneet gekregen in een andere box. Ik hou van deze quote. De boeken heb ik nog niet gelezen, maar deze quote is één van de redenen dat ik denk dat de boeken leuk zijn. Girl Power! De pouch vind ik ook echt heel leuk. Ik heb het nog niet getest, maar ik denk dat er ook wel een gemiddeld formaat boek in zou passen.

Tarot Style Cards

Tarot Style Cards

Illumicrate | Aren’t these tarot style cards featuring artwork from Lorena Lammer absolutely gorgeous? Which one is your favourite?

Mijn mening | Dit lijkt een thema te zijn, gezien we al eerder in een box van dit soort kaarten hebben gehad. Al vind ik dat niet erg. Hoewel ik het idee erg leuk vind, en de kaarten van mooie kwaliteit zijn, spreken de personages mij nog niet aan door de manier waarop ze getekend zijn. Net niet helemaal mijn stijl.

Keyring, enamel pin & scarf

Enamel pin - Keyring Scarf

Illumicrate | Make sure you have your As Travars keyring when you travel between worlds. Be ExtraOrdinary with this Villains-inspired enamel pin. Have the four Londons wrapped around your neck with this knitted scarf. All designed by Fable & Black.

Mijn mening | De enamel pin en keyring zijn inderdaad typisch items die passen bij Fable & Black. Ze zien er ook wel leuk uit, al zal de betekenis mij pas bekend worden zodra ik de boeken lees. Wel vind ik het echt supercool dat ze een sjaal in de box hebben gedaan. Volgens mij heeft dit nog niet eerder in een box gezeten (ook niet in andere merken boxen). Superleuk, en zeker handig gezien de wintermaanden eraan komen.

Candle

Candle

Illumicrate | This amazing layered glass candle from Amelia’s Kitchen Candles is inspired by all of hte neighbouring Londons.

Mijn mening | Ik had het eerst niet door, en je ziet het ook niet op de foto, maar deze kaars is opgemaakt uit vier lagen. En als ik alle beschrijvingen zo heb gelezen, moeten het vier lagen zijn die passen bij vier verschillende soorten Londen. Van de geur ben ik niet meteen fan, maar het is ook niet vies. Dus ik zal de kaars uiteindelijk ongetwijfeld een keer gaan branden.

Bottle

Bottle

Illumicrate | Take this super useful bottle with you on your travels, gorgeously lettered by Crini.

Mijn mening | Grappig, in de vorige Fairyloot box zat ook al een fles. Dit zal wel hip zijn op dit moment. Van wat ik van alle fanart heb gezien is dit een ontwerp dat goed past. Wel is het jammer dat deze fles niet lekvrij is.

Bookmarks

Bookmarks

Illumicrate | You’ll have your work cut out for you, picking your favourite bookmark out of these. Each of them featuring beautiful exclusive character artwork by Merwild.

Mijn mening | Kijk, dít vind ik dus wel vet mooi! Deze personages spreken mij veel meer aan dan degene op de Tarot Style Cards. En ik weet dat ze sprekend op elkaar lijken, maar deze vind ik qua stijl gewoon echt véél mooier. Hier ben ik héél blij mee.

Mug

Mug

Illumicrate | The perfect accessory for the captain of the Saren Noche. This mug was drawn by the talented Temorary Places.

Mijn mening | Als ik heel eerlijk ben vind ik dit een lelijk type mok. En ook de bedrukking is vrij minimaal. Maar verder is hij wel oké, want het type mok lijkt wel te passen bij de bedrukking.

Postcards

Postcards

Illumicrate | Take home a souvenir Moledro Craft Co postcard from one of the four Londons.

Mijn mening | Met al deze items in deze box krijg ik steeds meer een idee bij het boek A Darker Shade of Magic. Ik denk dat ik het wel leuk ga vinden. Op dit moment krijg ik een beetje het gevoel dat ik het kan vergelijken met Duizend stukjes van jou van Claudia Gray. Iemand die dat kan bevestigen?

Sleeve

Sleeve

Illumicrate | Last but not least, protect your book with this Illumicrate designed sleeve featuring quotes from Vicious and Vengeful, Victor Vale style.

Mijn mening | Het boek van deze box zat al mooi hierin, dus het is fijn om te weten dat zo’n dik boek in de sleeve past. Het doet mij trouwens ook een beetje denken aan Illuminae.

Signed copy Vengeful

Limited Edition Vengeful - V.E. Schwab Handtekening V.E. Schwab

Illumicrate | In addition to your signed copy of Vengeful with a cover exclusive to this box, V.E. Schwab has also written a lovely letter for you.

Mijn mening | Het boek zat verpakt in plastic, met daarop een sticker met het nummer van jouw limited edition. Dit is best wel cool. Deze editie is trouwens absoluut ook de mooiste editie die verkrijgbaar is van dit boek! En hoe cool: er zit een échte handtekening in. Het is er ook niet in gedrukt ofzo, want je kunt zien dat de stift doorlekt aan de achterkant van de pagina, haha.

Conclusie

Illumicrate Magic and Mayhem box

Wauw, deze box is zó goed gevuld! Er zaten zoveel items in dat ik het moeilijk vond om alle items op de foto hierboven te krijgen, haha. Ik ben nu alleen maar nieuwsgieriger geworden naar de boeken van V.E. Schwab, en zal er dan ook snel in beginnen. Eén geluk voor iedereen die niet in het Engels leest: in januari komt A Darker Shade of Magic ook in het Nederlands uit!

Ben jij fan van V.E. Schwab?

Deze post is al 1758 keer gelezen


Geef een reactie

18 responses to “Unboxing | Illumicrate – Magic and Mayhem

 1. Ik moet echt huilen dat ik ‘Vicious’ niet eerder heb gelezen. Ik heb echt 100% overtuigd dat deze twee boeken de beste boeken zijn die ik ooit gelezen heb. Als ik deze box had kunnen bestellen had ik dat zeker gedaan, heb dat er wel voor over T_T <3

 2. Ik wacht nog even op de vertaling van A shade of magic maar heb er wel heel veel zin in. Ook City of Ghosts wil ik graag lezen. Die illustraties zijn wel heel mooi. Tof ook dat het er zoveel zijn.

 3. Do

  Jouw foto’s zijn altijd zó mooi! Ik vond dit echt een fantastische box, ik heb hem gisterenavond opengemaakt en ik ben echt blij met alles. De A Darker Shade of Magic serie is een van mijn favoriete series en Vicious is een van mijn lieveliingsboeken, ik kan dan ook niet wachten om in Vengeful te beginnen <3 Ik vond de Monsters of Verity (This Savage Song & Our Darker Duet) ook echt heel goed, dus ik ben zeker een groot fan V.E. Schwab!

 4. Ik heb het eerste deel van ADSOM gelezen en de hele trilogie van Claudia Gray en die twee zijn echt absoluut totaal niet te vergelijken. Al is het alleen al omdat het een ander genre is. ADSOM is overduidelijk portal fantasy, terwijl Firebird Sci-Fi is. Daarnaast is de focus bij Claudia Gray de romantiek, en die speelt zich af in de Sci-Fi wereld en het verhaal, terwijl bij ADSOM de romantiek, in elk geval in het eerste boek, op een heel heel heel heel heel laag pitje stond. Claudia Gray is typische YA, ADSOM is eigenlijk een YA boek dat veel meer naar “volwassen fantasy” neigt.

  Hele toffe box trouwens! (Maar ik ben wel blij dat ik niet ervoor bezweken ben, want er zit toch te veel in waar ik niks mee doe en daarvoor zit ik nog niet diep genoeg in het fandom)

 5. Ohhh ADSOM is aboluut niet te vergelijken met duizend stukjes. Alleen dan misschien dat er naar andere werelden gesprongen wordt. ADSOM is een van mijn favoriete series en romantiek speelt maar een hele hele hele kleine rol.
  Deze box = awesome.