Categorieën: Accessoires, Persoonlijk / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

3 jaar later | Hoe bevalt het ClimaBest NASA traagschuim kussen nu?

ClimaBest NASA traagschuimkussen

Het is inmiddels bijna precies drie jaar geleden dat ik begon met het testen van het Energy+ (tegenwoordig: ClimaBest) NASA traagschuim kussen van Living Comfort. Destijds was ik laaiend enthousiast. Maar bevalt het kussen mij na drie jaar nog steeds?

Wat was een traagschuim kussen ook alweer?

Het ClimaBest NASA traagschuim kussen is een orthopedisch kussen dat zorgt voor een correcte ondersteuning van het hoofd, waarbij het het hoofd, nek en de schouders ontspant. Het bevat een perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie, en is bovendien geschikt voor elke type slaper doordat het kussen in hoogte verstelbaar is. In hoogte verstelbaar betekent dat je dankzij een rits in het kussen de traagschuim vlokken eruit kunt halen totdat het kussen een hoogte heeft die voor jou prettig ligt. Meer informatie vind je hieronder in het filmpje en in mijn artikel van drie jaar geleden.

Mijn oordeel toen

Drie jaar geleden zei ik over het traagschuim kussen: “Dit is echt het kussen waar ik al jaren naar zoek. Hij is ideaal omdat je zelf de traagschuim vlokken eruit kunt halen en desnoods weer in kunt stoppen als je toch een dikker kussen nodig hebt. Dus ook als je van bed wisselt kan je kussen mee wisselen.

Ook hoef je niet bang te zijn voor kuiltjes in dit kussen; na een nacht erop slapen veert hij zodra je hoofd van het kussen loskomt weer terug waardoor je de daaropvolgende avond het idee hebt dat je op een splinternieuw kussen ligt. Ik heb werkelijk nog nooit op zo’n stevig, maar zeer prettig kussen gelegen. Het kussen is niet te hard, en niet te zacht. Door de vlokken eruit te halen heb ik de ideale hoogte gevonden en slaap hier al een maand heerlijk op.”

Mijn oordeel nu

ClimaBest NASA traagschuim kussen

Boven: mijn 3 jaar oude Energy+ NASA traagschuimkussen | Onder: het nieuwe CimaBest NASA traagschuimkussen

Jup, ik gebruik het kussen nog altijd met veel plezier. Het “terugveren” van de traagschuim vlokken is wel iets verminderd en heel langzaamaan begint er wel een kuiltje te vormen naar de vorm van mijn hoofd, want betekent dat de traagschuim vlokken minder goed terugveren. Echter ligt het kussen nog steeds goed en stevig. Wanneer ik nek- en schouderklachten heb, kan ik met zekerheid zeggen dat dat komt door stress, en niet door een slecht kussen.

Daarnaast, mocht het kussen over een tijdje wel echt minder fijn liggen, dan kan ik de huidige traagschuim vlokken altijd nog vervangen met de vlokken die ik eruit heb gehaald om het kussen in hoogte te “verstellen”. Deze heb ik in de destijds bijgeleverde tas op zolder liggen. Je kunt ze echter ook gewoon bijkopen, of – volgens bijgeleverde brief – eenmalig gratis bijbestellen. Wanneer ik in een hotel slaap, – tijdens een vakantie bijvoorbeeld -, mis ik mijn eigen kussen oprecht en merk ik direct dat mijn hoofd minder goed ondersteund wordt. Ik ben echt gewend geraakt aan de goede ondersteuning van het ClimaBest NASA traagschuim kussen.

Naamsverandering

ClimaBest NASA traagschuimkussen

Het kussen is recent wel van naam veranderd. Je kunt het kussen tegenwoordig vinden onder de naam ClimaBest NASA traagschuimkussen. Hiervan heb ik ook een exemplaar ontvangen om te testen.

Ik had begrepen dat het alleen om een naamsverandering ging en het kussen hierbij verder hetzelfde is gebleven. Maar het is mij opgevallen dat er ook zichtbaar en voelbaar verschil tussen de twee zit. Zo voelt het ClimaBest NASA traagschuim kussen wat slapper aan, waardoor je het gevoel krijgt dat de traagschuim vlokken wat meer speling hebben en de hoes die eromheen zit minder stevig/dik is.

Na navraag te doen werd aangegeven: “Het klopt dat beide kussens het zelfde zijn, alleen de naam en de kleur van de hoes is veranderd. Het kan zo zijn dat de kussen uit 2015 anders voelt, omdat het al heel vaak is gebruikt.”

Nou trek ik dit toch lichtelijk in twijfel, omdat – voor mijn gevoel – er wel verschil is. Maar wie weet, er is inderdaad drie jaar overheen gegaan. Toch ligt het kussen in elk geval bijna net zo fijn. Ik heb bij dit kussen wel véél minder traagschuim vlokken eruit gehaald, zodat het kussen qua hoogte bij mij past waardoor het lijkt dat het kussen minder gevuld is dan drie jaar geleden.

Wat wel jammer is, is dat het kussen dit keer niet in een mooie tas geleverd werd, maar gewoon in een grote plastic zak/hoes. Dit vond ik wel erg jammer, gezien ik de tas zo handig vond om de traagschuim vlokken in te bewaren.

Conclusie

Na drie jaar ben ik nog steeds tevreden met mijn traagschuim kussen en wil ik niet meer terug naar andere soorten kussens die je elk jaar moet vervangen. De kwaliteit van het kussen blijft goed en ik merk pas de afgelopen maanden dat de traagschuim vlokken minder goed terugveren. Ze zijn echter nog niet aan vervanging toe. En zodra dit wel het geval is, heb ik nog de traagschuim vlokken die ik eruit heb gehaald, en kun je altijd nog traagschuim vlokken bijkopen.

Het kussen is qua naam en kleur veranderd, maar is nog steeds van goede kwaliteit. Hoewel het in totaliteit minder stevig aanvoelt, slaap ik ook op het nieuwe kussen goed.

P.s. breng ook zeker morgen even een bezoekje aan Reviews & Roses als jij dit kussen graag zou willen uitproberen.

Wat voor kussen gebruik jij?

Voor dit artikel heb ik een gratis product ontvangen. Dit is niet van invloed op de inhoud van dit artikel en mijn mening over het product.

Deze post is al 3826 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “3 jaar later | Hoe bevalt het ClimaBest NASA traagschuim kussen nu?