Categorieën: Accessoires, Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Het lekker lui lezen kussen

Lekker Lui Lezen kussen

Lezen jullie ook zo graag nog even in bed ‘s avonds? Ik wel. Niet alleen is het heerlijk om nog even een duik te nemen in misschien wel mijn nieuwe favoriete boek, maar het is ook bewezen dat het goed voor je is. Tegenwoordig zitten we bijna aan ons scherm geplakt, maar die schermen leveren prikkels op waardoor je slechter in slaap kunt vallen. Er wordt dan ook aangeraden om minstens een half uur voordat je gaat slapen alle schermen weg te doen. Pak in plaats lekker een boek! Zo lees ik voor het slapen gaan altijd nog even een half uurtje (of langer) in bed. Maar vind dan maar eens een lekkere houding om in te lezen. Op een gegeven moment bouwde ik een relatief lekker hoekje door te stapelen met drie kussens. Wat een gehannes is dat telkens. Toen kreeg ik een mailtje van bedden.nl. Ik neusde wat rond op hun website en kwam er hierdoor achter dat er leeskussens bestaan! Ik kreeg het lekker lui lezen kussen om te testen en zal jullie vandaag vertellen wat mijn bevindingen zijn.

Mijn verwachtingen

Wat verwachte ik nou eigenlijk van zo’n leeskussen? Ik ging er vanuit dat het een kussen zou zijn van ongeveer hetzelfde formaat als mijn normale kussen. Maar dan net iets anders vormgegeven waardoor hij schuin afloopt. Ook verwachte ik dat het kussen zacht zou zijn, zoals de meeste gewone kussens. Of ik er voordelen uit zou halen, naast het feit dat ik geen drie kussen meer nodig zou zijn? Daar ging ik eigenlijk niet vanuit. Wel vond ik de prijs wat afschrikwekkend. Zeker als je beseft dat je naast het kussen ook nog een kussenhoes nodig hebt. Je denkt toch wel even drie keer na of je het gaat aanschaffen, zeker als je nog niemand kent die zo’n leeskussen heeft en je kan vertellen of het het wel waard is.

Lekker Lui Lezen kussen

Het lekker lui lezen kussen

Wat bedden.nl zelf zegt over leeskussens: “Een leeskussen heeft een andere vorm dan een hoofdkussen en aan de vorm kunt u dan ook al zien dat dit kussen speciaal gemaakt is om een comfortabele zit- of lighouding aan te nemen in bed. U kunt het leeskussen gemakkelijk tegen het hoofdbord van uw bed of tegen de muur aanzetten en er tegenaan gaan liggen of zitten zoals u het wilt. U zult merken dat u geen last heeft van hinderlijke drukpunten. Leeskussens behouden hun vorm wanneer zij overeind worden gezet en zorgen zo voor een comfortabele rugsteun.”

Het lekker lui lezen kussen is van het merk Ducky Dons en is 45 x 65 cm en 30 cm hoog. De kussenvulling is synthetisch en bestaat uit vezelbolletjes gemengd met latex sticks. Het tijk (het omhulsel) bestaat uit 100% katoen.

Het lekker lui lezen kussen wordt niet automatisch geleverd met kussenhoes. Deze moet je er dus wel los bij aanschaffen. Ik heb gekozen voor het lekker lui lezen kussenhoes antraciet. Het kussen kost – op het moment van schrijven – €59,95 en de kussenhoes €29,95. De kussenhoes heeft aan beide zijkanten een vakje waar je eventueel een boek in kunt stoppen, maar ook bijvoorbeeld een afstandsbediening indien je het kussen gebruikt bij het tv kijken in bed.

Lekker Lui Lezen kussen

Mijn bevindingen

Helaas miste ik de bezorger tijdens de eerste bezorgpoging, maar gelukkig trof ik hem de volgende dag wel. Maar wat hij mij bracht… De doos was gróót. Ik wist meteen niet meer wat ik kon verwachten wanneer ik hem zou openen. Natuurlijk wachtte ik daar niet mee, en al snel trok ik een vrij zwaar kussen, verpakt in een plastic beschermhoes met rits, uit de doos. Ook vond ik in de doos natuurlijk mijn antracieten kussenhoes.

Maar wat mij dus boven alles opviel waren de grootte en de stevigheid van het kussen. Dit is op geen enkele manier een simpel kussentje. Dit is kwaliteit!

Door de grootte kun je er heerlijk tegenaan zitten. Door de stevigheid behoudt het kussen zijn vorm en zakt het niet in. Wat mij bovendien ook opvalt is hoe mijn houding verandert dankzij dit kussen. Die drie gewone kussen die ik gebruikte zakten altijd in waardoor ik weinig steun aan ze ondervond. Het lekker lui lezen kussen geeft én veel steun, maar zorgt er ook nog voor dat ik automatisch rechter ga zitten en dus een betere leeshouding aanneem. Voor iemand die veel lichamelijke problemen ondervindt, zoals ik, is dit hierdoor een heel fijn kussen. Opeens snap ik hierdoor ook de prijs. Het blijft een afschrikwekkende prijs, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug.

Lekker Lui Lezen kussen

Conclusie

Ik had niet verwacht dat ik dit kussen zo fijn zou vinden. Dit komt vooral doordat ik enkele dingen heb ondervonden door het lekker lui lezen kussen in gebruik te nemen. Zo blijk ik een veel betere leeshouding aan te nemen, is het kussen lekker groot, en geeft het heel veel steun. Door de kwaliteit te ervaren snap ik ook beter waarom het kussen zo prijzig is. Het is nog steeds wel een prijs waarbij je twee keer nadenkt of je het aanschaft. Maar ikzelf lees elke avond in bed, en heb daarnaast een slechte rug en neem snel een verkeerde houding aan; voor mij is het kussen dus absoluut een toevoeging.

Voor de geïnteresseerden: de drie boeken op de foto zijn Library Kiss door Katie West, Verraad door Erin Watt en Veel liefs, Lara Jean door Jenny Han. Op de mok staat “A book a day keeps reality away” en op het fleecedekentje staat “Can’t get out of bed. Send help. Or books. Yeah. Just send books.” De mok en het dekentje zijn ontworpen door Another View en waren verkrijgbaar via Celebrate Books.

Was jij al bekend met leeskussens?

Lees ook: 

Lekker slapen met een verzwaringsdeken en verstelbaar kussen

Voor dit artikel heb ik een gratis product ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Deze post is al 9347 keer gelezen


Geef een reactie

15 responses to “Recensie | Het lekker lui lezen kussen

 1. Dionne

  Nou ik was gelijk om, heb hem gekocht 🙈 hoes en kussen waren vandaag in de outlet bij ichica, nu heb ik hem gelukkig wat goedkoper kunnen kopen 🙂

 2. Beste Jessica, het is inderdaad een heerlijk kussen. Het kussen verkopen wij al vanaf het begin dat het bestaat en hebben vaak zeer positieve reacties van onze klanten. Het lekker lui lees kussen is online te koop in onze webshop Odeco.nl.

 3. Sabrina

  O wat handig zeg! Gewone kussens geven idd niet zo veel steun. Lijkt me ideaal! Maar die prijs…. Hoewel ik wel snap dat het dit waard is!

 4. Dit heb ik echt nodig! Ik wist niet dat dit bestond maar wat ne zegt over de houding als je drie kussens gebruikt is echt herkenbaar! Zodra ik een vast adres heb om te wonen ga ik er een aanschaffen. Erg blij dat ik nu van het bestaan hiervan afweet!

  • Haha, zo grappig om er nu achter te komen dat er best wel veel mensen zijn die ook drie kussens gebruiken. Ik ben erg blij dat je nu weet van het bestaan van het leeskussen. 😀

  • En ik maar denken dat ik de enige ben die gebruik maakte van drie kussens haha, blijkbaar zijn er heel veel mensen die het zo doen. Maar ik raad het leeskussen inderdaad echt aan, fantastisch ding! 😀