Categorieën: Accessoires, Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Energy+ NASA traagschuim kussen

Energie+ NASA traagschuim kussen

Al jaren ben ik op zoek naar het juiste kussen. Ik heb al aardig wat problemen met mijn lichaam waardoor ik ook snel last heb van mijn rug, nek en hoofd, dus ik vind het belangrijk dat ik tenminste een goed kussen heb. Ik begon ooit met een goedkoop kussen van de Ikea en eindigde met een speciaal kussen dat ik kocht bij de Marskramer. Die laatste had een speciaal stukje aan de onderkant.

Toch hadden alle kussen hetzelfde probleem, al vrij snel had ik een kuiltje in het kussen, werd het plat en gaf het geen goede ondersteuning meer. Al een tijdje twijfelde ik of een duurder kussen misschien een optie was, maar durfde de stap niet te zetten omdat het toch wel veel geld is om zomaar op de gok uit te geven. Toen Living Comfort mij mailde met de vraag of ik het Energie+ NASA traagschuim kussen wilde testen of een andere samenwerking aan wilde gaan, zei ik natuurlijk direct dat ik het kussen erg graag zou willen testen.

Wat zij zeggen over het Enery+ NASA traagschuim kussen

Energie+ NASA traagschuim kussen rits

Living Comfort levert hoogwaardige traagschuim matrassen, boxsprings en slaapaccessoires via zes webshops en 21 showrooms in Nederland en België. Ik ontving van hen het Enery+ NASA traagschuim kussen.

Op de website geven ze de volgende pluspunten aan:

  • Correcte ondersteuning van het hoofd
  • Ontspant hoofd, nek en schouders
  • Juiste houding van de nekwervels
  • Perfecte vochtregulatie en aangename ventilatie
  • Geschikt voor elke type slaper
  • In hoogte verstelbaar

Het Energy+ NASA traagschuim kussen kan naar eigen wens in hoogte worden aangepast. Immers een rugslaper heeft het meeste baat bij een middel hoog kussen en een zijslaper bij een wat hoger kussen. Een buikslaper komt het beste uit de voeten met een plat kussen.

Maar ook de hardheid van een matras is van invloed op de hoogte van een kussen. Vaak is op een stevig ligoppervlak een hogere ondersteuning nodig dan op een soepel matras.

Hoe het werkt

Het kussen ontving ik – zoals je kunt zien op de foto boven dit artikel – in een hele handige tas. Het kussen is dan nog maximaal gevuld met losse traagschuim vlokken. Om te laten zien wat het verschil is heb ik mijn oude kussen en het traagschuim kussen naast elkaar gelegd. Je kunt zien hoeveel steviger het traagschuim kussen is.

Energie+ NASA traagschuim kussen verschil in hoogte met normaal kussen

De eerste nacht heb ik het kussen gebruikt zoals het aangekomen is, maar dit bleek nog veel te hoog te zijn. In het begin snapte ik niet helemaal hoe het zat met het “in hoogte verstelbaar”, want daarbij denk ik direct aan hoe je een stoel in hoogte versteld (ik miste dus een klein beetje een uitleg bij het ontvangen van het kussen), maar het is eigenlijk best simpel. Als je het kussen namelijk compleet stript, kun je net zoveel traagschuim uit het kussen halen als je wilt.

Energie+ NASA traagschuim kussen gestript

Eerst haal je de hoes ervan af. Daarna volgt een soort net dat je weg kunt schuiven. En dan aan één van de twee zijkanten vind je een rits (niet zichtbaar op de foto, hij zit aan de andere kant). Als je die rits opent zie je het traagschuim zitten en kun je het er met de hand eruit plukken.

Traagschuim vlokken

Ikzelf heb er voor mijn gevoel heel wat uit gehaald in de loop van de eerste nachten, totdat ik de perfecte stand/hoogte had voor mijn slaappositie (voornamelijk op mijn zij). De traagschuim vlokken die ik eruit heb gehaald heb ik gestopt in de tas waar het kussen in kwam.

Mijn mening na een maand slapen op het kussen

Dit is echt het kussen waar ik al jaren naar zoek. Hij is ideaal omdat je zelf de traagschuim vlokken eruit kunt halen en desnoods weer in kunt stoppen als je toch een dikker kussen nodig hebt. Dus ook als je van bed wisselt kan je kussen mee wisselen.

Ook hoef je niet bang te zijn voor kuiltjes in dit kussen; na een nacht erop slapen veert hij zodra je hoofd van het kussen loskomt weer terug waardoor je de daaropvolgende avond het idee hebt dat je op een splinternieuw kussen ligt. Ik heb werkelijk nog nooit op zo’n stevig, maar zeer prettig kussen gelegen. Het kussen is niet te hard, en niet te zacht. Door de vlokken eruit te halen heb ik de ideale hoogte gevonden en slaap hier al een maand heerlijk op.

In het begin vond ik het kussen nog wel een beetje stinken, dat ligt denk ik aan het materiaal en is nog een beetje de “nieuw”-geur. Maar na een tijdje neemt dat steeds meer af. Hoewel duurder niet altijd beter is in mijn ogen, denk ik dat dat voor kussens mogelijk wel geldt. Om de haverklap een nieuw slecht kussen kopen waar je maar kort mee voort kunt, komt uiteindelijk op hetzelfde neer als één keer een duurder maar goed kussen koopt waar je lang mee vooruit kunt en beter is voor onder andere je nek.

Een goede nachtrust is belangrijk en mijn lichaam ook. Door de goede ondersteuning van dit kussen heb ik eindelijk het idee goed te liggen. Ik dank Living Comfort dan ook voor dat ze mij hebben geïntroduceerd aan dit kussen. Ik ben blij dat ik de zoektocht naar een goed kussen na jaren eindelijk kan staken.

Hebben jullie al een goed kussen?

Lees ook:

Lekker slapen met een verzwaringsdeken en verstelbaar kussen

Recensie | Het lekker lui lezen kussen

Deze post is al 2455 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Recensie | Energy+ NASA traagschuim kussen