Categorieën: Activiteiten, Reizen / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Leuke uitjes in Toscane #3 | Giardino Zoologico

Giardino Zoologico di Pistoia

Dit jaar gingen mijn vriend en ik in de zomervakantie twee weken lang rondreizen door Frankrijk en Italië, met Toscane eigenlijk wel als hoogtepunt. We kwamen uiteindelijk eerder aan op Camping Belsito en bleven er langer waardoor we uiteindelijk acht dagen (inclusief dag van aankomst en dag van vertrek) in Montecatini Terme zaten. Daar zit je op zich redelijk centraal en kun je dus ook veel leuke dingen ondernemen. In een serie van vier artikelen vertel ik je over de uitjes die we hebben gemaakt in Toscane. Eerder vertelde ik al over Florence en De Toren van Pisa. Vandaag vertel ik jullie over ons dagje naar de dierentuin.

Vlakbij onze camping

Terwijl we zaten te googlelen naar wat er nog meer te doen was in de buurt van onze camping, stuitten we op dierentuin Giardino Zoologico di Pistoia. Ik voelde mij niet 100%, dus het leek ons wel een fijn rustig uitje voor die dag. Dankzij de TomTom reden we weer in één keer goed en kwamen we aan op het zéér ruime parkeerterrein voor het park, dat nog niet eens voor één vijfde volstond. Lekker rustig dus.

Giardino Zoologico di Pistoia

Vergeleken met Nederland

Giardino Zoologico is een mooie dierentuin, en we hebben er ons toch zeker een aantal uren zeer goed vermaakt. Er waren enkele dingen die ons op zijn gevallen vergeleken met Nederlandse dierentuinen. Dit is dat je in Nederland – voor zover ik weet – nooit zo dicht bij giraffes kunt komen. Maar ook dat de dierenverblijven in Giardino Zoologico belachelijk klein zijn. Zeker voor bijvoorbeeld de giraffes, maar ook de olifanten, zebra’s, en eigenlijk alle dieren behalve de beer. De beer had echt een belachelijk groot verblijf, zo groot dat het ons verbaasd dat we hem uiteindelijk nog een beetje hebben gezien.

Giardino Zoologico di Pistoia

Precies kort of lang genoeg

Net als in de meeste Nederlandse dierentuinen heeft ook deze dierentuin een mooi pad om te volgen; hoewel hij hier duidelijk wat steiler omhoog en omlaag gaat. Uiteindelijk is de tijd die je door moet brengen om alles een beetje gezien te hebben en ook nog even te lunchen precies goed. Hij is dus niet te groot en te klein. Jammer is dat niet alle dieren in het zicht wilden komen en we ze dus niet allemaal hebben kunnen bezichtigen, maar gelukkig wel de meesten, en sommigen alsnog nadat we er besloten een tweede keer voorbij te lopen.

Giardino Zoologico di Pistoia

Giraffes voeren

Lunch in de dierentuin is behoorlijk duur, maar gelukkig heeft het broodje ons meer dan goed gesmaakt. Dat maakt dat rib uit je lijf weer net ietsje minder erg. Mocht je de dieren willen voeren dan valt het gelukkig wel wat mee in de prijs. Zo stond bijvoorbeeld bij de giraffen een automaat, waar je voor twintig cent een goede hand vol voer uit kon krijgen. Een giraffe voeren is toch wel een bijzondere gebeurtenis. Ik heb het zelf niet gedaan – yuk, die tong om je hand… – maar mijn vriend vond het érg leuk om te doen.

Conclusie

Het bezoeken van Giardino Zoologico is ons goed bevallen en ik heb prachtige plaatjes kunnen schieten – ondanks dat de ramen voor de verblijven niet altijd even schoon waren. Wij hebben ons absoluut vermaakt deze dag.

Gaan jullie ook wel eens naar een dierentuin in het buitenland?

P.s. Meer foto’s van onze vakantie-uitjes vind je hier.

Deze post is al 1960 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Leuke uitjes in Toscane #3 | Giardino Zoologico