Categorieën: Activiteiten, Reizen / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Leuke uitjes in Toscane #2 | De Toren van Pisa

De Toren van Pisa

Dit jaar gingen mijn vriend en ik in de zomervakantie twee weken lang rondreizen door Frankrijk en Italië, met Toscane eigenlijk wel als hoogtepunt. We kwamen eerder aan op Camping Belsito en bleven er langer waardoor we uiteindelijk acht dagen (inclusief dag van aankomst en dag van vertrek) in Montecatini Terme zaten. Daar zit je op zich redelijk centraal en kun je dus ook veel leuke dingen ondernemen. In een serie van vier artikelen vertel ik je over de uitjes die we hebben gemaakt in Toscane. Eerder vertelde ik jullie al over Florence, vandaag vertel ik jullie over ons dagje naar Pisa.

Druk

Als je dan in Toscane bent moet je wel een bezoekje brengen aan Pisa. Op een zondag, welke wij bij het zwembad hadden doorgebracht, hoorden we ‘s avonds van campinggenoten dat het érg druk was geweest bij de Toren van Pisa. Mooi, dacht ik, al die Nederlanders gaan op zondags erheen, dan zal het maandag, een werkdag, wel wat rustiger zijn. Waarom ik dit dacht is mij nog steeds een raadsel, want het was hoogseizoen. Het is continu, en overal, druk.

Markt voor de poort in Pisa

Parkeren

Net als bij Florence is het ook hier verstandig ietsje verder weg te parkeren, bij Parcheggio Via Pietrasantina. Niet alleen kun je dan gratis parkeren, maar het is er ook een stuk rustiger en je wordt niet al bij je parkeerplek lastig gevallen door straatverkopers. Je komt ze wel tegen hoor zodra je de parkeerplaats verlaat, maar ik heb gezien hoe vreselijk druk het was bij de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen en dat raad ik niemand aan – tenzij het echt niet anders kan omdat je niet goed ter been bent of iets dergelijks.

Vanaf de parkeerplaats staat met bordjes duidelijk aangegeven hoe je bij de Toren van Pisa kan komen. Het is ongeveer een kwartiertje lopen. En mocht je op een gegeven moment toch niet zeker weten hoe je bij de Toren van Pisa komt, volg dan gewoon de stroom van mensen. Het is net een golf.

Hoe het er werkelijk uit ziet

Piazza dei Miracolli

Toen ik eenmaal onder de poort doorliep kwam ik erachter dat ik een heel verkeerd beeld had van de Toren van Pisa. Ik dacht dat hij middenin een groot grasveld stond omdat ik op foto’s altijd alleen de toren, mensen die erbij poseren en groen gras zag.

De toren staat in eerste instantie eigenlijk beetje verscholen als je van onze kant komt. De Toren van Pisa maakt namelijk deel uit van het Piazza dei Miracolli. Je vindt er dus niet alleen de Toren van Pisa, maar ook de Dom, het Baptisterium en het Camposanto.

De Toren van Pisa

De Toren van Pisa vond ik best indrukwekkend. Zeker wanneer je dichterbij komt en hem van alle hoeken bekijkt. Je gaat je echt afvragen hoe het mogelijk is dat hij zo scheef staat en nog niet is omgevallen. Het is echt een gevaarte en terwijl ik omhoog keek leek hij echt om mij af te komen (zeker dankzij de wolken die eroverheen dreven).

Toren van Pisa

Hoewel mijn vriend en ik stellig hadden gezegd dat we geen rare poses zouden doen met de Toren van Pisa, konden we het toch niet laten toen we te midden van allerlei toeristen stonden. Wist je dat het trouwens best moeilijk is om een goede foto te krijgen? De plek waar je alle ruimte hebt is te ver weg van de toren om een goede compositie te krijgen. Maar wanneer je dichterbij bent en wél een goede compositie hebt, dan staat er wel weer een andere toerist in de weg.

Poorten

Er zijn in feite eigenlijk twee poorten naar het Piazza. Nadat we foto’s hadden gemaakt en het wel gezien hadden liepen we door de poort die het dichtst bij de toren zit. Hier hebben we bij een tentje even een hamburger gegeten. Hoewel het echt een opwarm-hamburger was, smaakte hij best goed. We liepen nog een stukje verder, maar eigenlijk was dat stuk niet zo bijzonder. Dus we liepen weer over het Piazza en gingen door de andere poort terug.

Hier kom je op een stuk vol met kraampjes. Waar we niks kochten, want eigenlijk zijn souvenirs van dit soort kraampjes in elk land hetzelfde; dezelfde prulletjes, maar met een andere afbeelding.

Bloemen in de straten van Pisa

Bloemige foto’s

We liepen nog een stukje verder en hier heb ik nog wel een paar mooie bloemige foto’s geschoten, maar vervolgens zijn we toch echt weer teruggelopen naar de parkeerplaats. Tip: in het winkeltje dichtbij kun je gratis naar de wc, maar het is wel minder schoon. Tegenover de winkel is een complex met wc’s waarbij je moet betalen, maar het leek er achteraf gezien een stuk hygiënischer.

Heb jij ook een leuke foto met de Toren van Pisa?

P.s. Meer foto’s van onze vakantie-uitjes vind je hier.

Deze post is al 2934 keer gelezen


Geef een reactie