Categorieën: Activiteiten, Reizen / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Leuke uitjes in Toscane #4 | San Gimignano

San Gimignano

Dit jaar gingen mijn vriend en ik in de zomervakantie twee weken lang rondreizen door Frankrijk en Italië, met Toscane als hoogtepunt. We kwamen uiteindelijk eerder aan op Camping Belsito en bleven er langer waardoor we acht dagen (inclusief dag van aankomst en dag van vertrek) in Montecatini Terme zaten. Daar zit je redelijk centraal en kun je dus ook veel leuke dingen ondernemen. In een serie van vier artikelen vertel ik je over de uitjes die we hebben gemaakt in Toscane. Eerder vertelde ik al over Florence, De Toren van Pisa en Giardino Zoologico. Vandaag sluit ik de serie Leuke uitjes in Toscane af door te vertellen over ons dagje naar San Gimignano.

San Gimignano

Een ansichtkaart

Zal ik je een geheim verklappen? San Gimignano stond helemaal niet op onze lijst met plekken die we wilden bezoeken in Toscane. Het begon allemaal met een ansichtkaart die ik kocht in Florence om te versturen naar onze familie. Het was een kaart met daarop onder andere bezienswaardigheden in Florence, een foto van de Toren van Pisa, en een plaatje van een oud uitziende stad met torens en veel bomen ervoor.

Bij dat plaatje stond: San Gimignano. Ik had er nog nooit van gehoord. Zal wel niet zo populair zijn dan, dacht ik. Het zag er echter wel mooi uit op die foto en ik stelde voor om hier ook een dagje naar toe te gaan.

San Gimignano

Schattig en oud

Best decision ever! Vond ik Florence uiteindelijk minder dan verwacht, overtrof San Gimignano mijn verwachtingen en vond ik dit het leukste uitje. Deze stad is gewoon zó bijzonder doordat het in zijn geheel oud oogt. Schattige smalle straatjes, en soms ook behoorlijke steile hellingen. Onbekend is het trouwens absoluut niet! Het was er ontzettend druk. Maar omdat het niet een Piazza ofzo is, maar echt een stadje, was het prima te doen en kon ik zelfs af en toe een steegje op de foto zetten zonder dat er mensen in beeld stonden.

Walhalla voor fotografen

San Gimignano

In San Gimignano zijn nog diverse bijzondere gebouwen te bewonderen zoalseen dom, al heb ik daar niet echt op gelet. Na al mijn artikelen heb je inmiddels misschien wel door dat Duomo’s, kerken en al dat soort oude gebouwen mij niet zoveel doen. Ik vond gewoon de sfeer van alle straten geweldig. Het is ook echt een walhalla voor fotografen. Je vindt de beste ijsjes blijkbaar ook in San Gimignano (op het bordje stond Gelato World Champion), maar de rij was zo belachelijk lang dat we uiteindelijk gewoon lekker een ijsje bij de ingang hebben gegeten.

Parkeren

We hadden dit keer trouwens wel vrij dichtbij geparkeerd, maar puur omdat we per ongeluk de eerste parkeerplaats hadden gemist. We stonden op P2. Die was eigenlijk vol toen we aankwamen (rond het middaguur), maar we gingen in de rij staan, en telkens als iemand vertrok kon een andere auto naar binnen rijden. Dat ging nog best snel, en gelukkig hadden we airco in de auto terwijl we aan het wachten waren.

Tolwegen vermijden

Toscane

Op weg naar San Gimignano zijn we trouwens expres een keer niet over de tolweg gegaan en dat is ook zeker aan te raden. Tijdens de twee uur durende rit hebben we écht Toscane gezien. Prachtige velden vol met zonnebloemen, en we zijn ook nog gestopt bij een veld met druiven. Je ontdekt Toscane pas echt als je de tolweg overslaat.

Finito

Dit was alweer het laatste deel in mijn serie over leuke uitjes in Toscane. Andere plekken die we nog willen bezoeken wanneer we ooit weer in Toscane komen zijn Cinque Terre, Sienna, Lucca en de tuinen van Montecatini Terme (daar hadden we helaas geen tijd meer voor).

Hadden jullie al wel eens gehoord van San Gimignano?

P.s. Meer foto’s van onze vakantie-uitjes vind je hier.

Deze post is al 2033 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Leuke uitjes in Toscane #4 | San Gimignano

  1. Oooohhh, ik hou zo van dit stadje! Ik ben er nu een keer of drie geweest schat ik en het is ZO leuk, zo schattig, zo romantisch! Hoop dat ik er over een tijdje nog eens heen kan, superleuk dat jij er geweest bent!