Categorieën: Blog Business / Tags:

Geschreven door Jessica

2 handige trucjes voor het gebruiken van mijn blog

5 jaar - Reviews & Roses

Elke week verschijnen er een drie- of viertal artikelen op Reviews & Roses. Maar wist je al dat ik Reviews & Roses zodanig heb ingericht om jullie gebruiksgemak te verbeteren? Er zijn diverse handige functies en trucjes waarmee je makkelijk bepaalde overzichten kunt creëren of snel kunt vinden wat je zoekt. Omdat Reviews & Roses op 1 september 2019 alweer 5 jaar bestaat, tellen we af met een vijftal leuke artikelen. En vandaag zijn we aangekomen bij het artikel met nummer 2: 2 handige trucjes voor het gebruiken van Reviews & Roses.

Doorklikken naar overzichten via een recensie

Linkjes in recensie

Als voorbeeld neem ik even mijn boekrecensie van De Genadigen van Margaret Owen. Al die roze woorden linken naar hele handige overzichten. Lees je mijn recensie, en wil je weten of ik ook andere boeken van deze schrijfster heb gerecenseerd? Klik dan op “Margaret Owen”, en je komt op een pagina met al mijn recensies van deze schrijfster. Wil je een overzicht van al mijn recensies van boeken die uitgegeven zijn bij Blossom Books? Dan klik je op het woord “Blossom Books”. En dit kan je dus ook doen met het format waarin ik boeken heb gelezen, series, alsook genres. Met de Goodreads button kom je direct uit bij de Goodreads pagina van het betreffende boek, en kun je deze – als je dat wilt – direct aan jouw TBR toevoegen.

Helemaal bovenin bij een recensie, net onder de titel, zie je de categorie waar het artikel in is geplaatst. Wil je meer van dat soort artikelen lezen? Dan klik je op die categorienaam, en kom je uit bij een uitgebreid overzicht met alle artikelen in die categorie. Je kunt categorieën ook opzoeken door bovenin de menubalk met je muis over het woord “Categorieën” te gaan, en daaruit de categorie te zoeken die je wilt bekijken.

Recensieoverzichten van boeken en films bekijken

Overzicht boekrecensies

Je kunt een complete op alfabet gesorteerde lijst bekijken van al mijn recensies van boeken en films. Je komt hier, door bovenin de menubalk met je muis over het woord “Recensies” te gaan. Daarna klik je verder op de categorie naar keuze. Bij de boekrecensies kun je vervolgens ook nog filteren ook boektitel, auteur en serie. Bij boekseries gebruik ik altijd de Engelse term voor de serie.

Voor films ziet het overzicht er iets anders uit, gezien ik deze met de hand bijhoud. Het boekoverzicht komt namelijk voor uit de Ultimate Book Blogger Plugin; dus dat gaat lekker automatisch. Ook ben ik bezig het recensieoverzicht van films uit te breiden, zodat je kunt zoeken op bijvoorbeeld genre, kijkwijzer leeftijd of regisseur.

Vinden jullie dit handig om te weten?

Sterren

Nog 2 dagen tot 1 september 2019!

Deze post is al 1210 keer gelezen


Geef een reactie