Reviews & Roses neemt een pauze

Jessica - Crea Bertha - Dream - Armband

NOTE VOOR BEDRIJVEN: Tot en met 31 december 2021 ga ik geen samenwerkingen aan m.b.t. artikelen/recensies op de website. Ik neem in deze periode enkel recensie-exemplaren aan voor het platform Instagram of één van de andere in deze blogpost genoemde platformen. Net als altijd ben ik hierin erg selectief, en juist in deze periode nog selectiever. Voor meer informatie, bekijk de contactpagina.

Lieve allemaal,

Als jullie dit blog met regelmaat bezoeken, zullen jullie misschien al hebben gemerkt dat ik niet zo actief ben op dit moment. Dit heeft uiteraard een oorzaak en daardoor had ik het gevoel dat ik mijzelf een vraag moest stellen: stoppen of doorgaan? Dit heeft erin geresulteerd dat ik heb besloten om een pauze te nemen.

Waarom pauze?

bloesem

Waarom deze pauze? Omdat ik mijzelf even wat minder verplichtingen wil opleggen. Reviews & Roses is begonnen als hobby waar ik veel plezier uithaalde. En hoewel ik het nog steeds erg leuk vind, kost het mij momenteel teveel tijd en energie.

Voor het bijhouden van de mailbox van Reviews & Roses heb ik technisch gezien een assistent nodig, en om weer terug te gaan naar minimaal drie artikelen per week heb ik meer tijd en energie nodig. Ik zeg vaak dat het druk is op mijn werk. En dat is ook zo, op meer manieren dan ik kan uitleggen. Wegens mijn integriteit ten behoeve van het bedrijf en de privacy van collega’s spreek ik mij hier nooit tot in detail over uit. Wat het misschien lastiger maakt om het te begrijpen. Maar het resulteert erin, dat wanneer ik vrij ben, ik die tijd nodig heb om te ontspannen en op te laden.

Reviews & Roses is uitgegroeid tot een groots blog waar ik enorm trots op ben. Maar met het groeien van de website, groeit ook de tijd die ik erin moet steken om het groots en professioneel te houden. Ik ben een perfectionist, dus wanneer dit niet lukt, voelt het niet goed. Eerst ging er een week voorbij waarin ik niet bij kon blijven met het schrijven van artikelen en recensies. Vervolgens liep ik steeds meer en meer achter. Maandelijkse artikelen die op een gegeven moment zelfs een maand te laat verschenen. Ik liep achter de feiten aan en dat voelt niet fijn.

Stoppen of doorgaan, of pauze?

bloesem

Compleet stoppen voelt niet goed. Het bloggen zelf is nog altijd leuk en er hangt zoveel leuks aan vast. Als ik zou stoppen, zou ik op andere manier actief willen blijven om toch nog mijn mening over boeken, films, producten, etc. te geven. Bijvoorbeeld via Instagram, Facebook, MijnSerie en Goodreads. En misschien zal ik sowieso ooit die keuze maken. Maar nu nog niet definitief.

Toen ik het met mijn ouders besprak, kwam mijn moeder opeens met het idee: waarom las je dan geen pauze in? Ja, waarom ook eigenlijk niet? Op die manier klap ik niet rigoureus de deur dicht en kan ik gewoon terugkomen. Ik zou het ook echt niet kunnen om mijn website offline te halen, daarvoor heb ik er teveel bloed, zweet, tranen en bovenal liefde ingestoken.

Dus hoe ziet de pauze eruit?

bloesem

Tot 1 juli 2021 zullen in een onregelmatig ritme nog recensies en artikelen online komen. Deze heb ik bijvoorbeeld al geschreven, maar moeten nog voorzien worden van beeldmateriaal, of zijn bijvoorbeeld half geschreven. Deze zal ik in de komende periode proberen af te maken en online te zetten. Dit zijn wel voor 90% boekrecensies.

Vanaf 1 juli 2021 tot en met 31 december 2021 zal ik inactief zijn op de website. Er zullen geen recensie en artikelen verschijnen. Ik zal echter wel actief blijven op Instagram. Hierop zal ik, in een zeer verkorte versie, alsnog vertellen over de boeken die ik in deze periode lees, de films en series die ik kijk, of producten die ik heb ontdekt. Ook vind je mij op Goodreads en zal ik daar voortaan kort vertellen wat ik van een boek vond. Op MijnSerie vind je voortaan mijn mening over series die ik kijk. En op MovieMeter schrijf ik over de films die ik kijk. Het zijn dan geen uitgebreide recensies, maar je leest er wel aan af of ik je iets aanraad of niet. Eind december zal ik de pauze evalueren en laat ik jullie meer weten over de toekomst van Reviews & Roses.

Ik zal dus niet van de aardbodem verdwijnen, haha.

Hopelijk zie ik jullie tijdens mijn pauze terug op de sociale media, en weten jullie ook daarna weer jullie weg terug te vinden naar de website.

Veel liefs,
Jessica

Deze post is al 5107 keer gelezen

Ook interessant:

Geplaatst op 10 mei 2021 door Jessica

Categorieën: Blog Business / Tags:

Geef een antwoord

8 responses to “Reviews & Roses neemt een pauze

  1. Tess

    Hoe je je er zelf bij voelt & doen wat je leuk vindt is het belangrijkst. Doe rustig aan. Ik vind het altijd leuk om jouw recensies te lezen, dus ik zal je zeker blijven volgen.

  2. Goed om dat te doen. Ik heb geen spijt van dat destijds gedaan te hebben. Het geeft je veel meer tijd om andere dingen te doen en je merkt vanzelf wel of je het mist of niet. Enjoy the time off!