Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #39 | Het zonnetje breekt door

Een kijkje in mijn leven

Maart, het officiële begin van de lente. En mensen, wat ben ik daar aan toe. Dat sprankeltje zon dat je af en toe al ziet met een belofte voor weer een heerlijk voorjaar. Zeker met het thuiswerken vind ik het heerlijk als de zon schijnt. Je staat automatisch vrolijker op en lunchen in de zon is een leuke bijkomstigheid. Eind maart voelde het zelfs twee dagen lang alsof het hoogzomer was, heerlijk! Laten we even kijken wat de maand maart mij verder heeft gebracht.

Coronatest

Begin maart was ik niet helemaal fit en voelde ik mij wat ziekjes. Dus ik nam het zekere voor het onzekere en liet een coronatest doen. Gelukkig was deze negatief en was het dus echt gewoon een simpel ziek zijn.

Voetflex

Al jaren heb ik last van hielspoorklachten en algemene voetproblemen. Dus ik heb besloten over te stappen van een podoloog naar voetflex, waarbij podologie en manuele therapie gecombineerd worden. En tot nu toe bevalt dit heel erg goed. Je voelt pas hoe stijf je enkels zijn, wanneer ze los zijn gemaakt. Wauw!

Ik vergeet je niet

Boekpresentatie Ik vergeet je niet Gillian King

Begin maart kreeg ik van Gillian King haar nieuwste boek Ik vergeet je niet toegestuurd. Vorig jaar zomer heb ik de eerste versie van dit verhaal mogen proeflezen, en wat een feest was het om de uiteindelijke versie deze maand te lezen. Het verhaal was al sterk, maar Gillian heeft het voor elkaar gekregen om de eindversie nóg sterker te maken. Echt chapeau voor deze fantastische vrouw.

Eind maart verscheen het boek dan eindelijk voor de rest van Nederland en dat ging gepaard met een online boekpresentatie. Ook daarvoor mijn complimenten, want wat was het leuk om te zien, het was net een talkshow! Fantastisch. Heb je de boekpresentatie gemist? Via Vimeo kun je de boekpresentatie terugkijken. P.s. hoe leuk is het dat ik in het dankwoord van het boek sta benoemd?! Aaaaah, zo leuk!

Leuk pakketje van Blossom Books

Boek der Heiligen - Leigh Bardugo

Deze maand werd ik nog meer verrast, want van Blossom Books kreeg ik Het boek der heiligen toegestuurd! Het boek der heiligen is een belangrijk boek in de Grisha-wereld die Leigh Bardugo heeft geschapen en zal ook een rol spelen in de tv-serie Shadow & Bone. Het boek ziet er werkelijk prachtig uit en bevat ook vele mooie illustraties. Complimenten voor Blossom Books voor weer een prachtige editie.

Lekker lezen

Val en Verlossing - Leigh Bardugo

Gezien Shadow & Bone op 23 april 2021 op Netflix zal verschijnen ben ik in maart als een malle gaan lezen. Schim & Schaduw had ik al twee keer gelezen, maar de rest lag nog steeds op stapel. Het is mij gelukt om Dreiging en Duisternis en Val en Verlossing tijdens mijn weekje vrij te lezen. Nu nog De Kraaien duologie. De rest ga ik natuurlijk ook lezen, maar voor de tv-serie zijn die twee eerst het belangrijkst.

Wandelen en fotograferen

Fotograferen in Bakkeveen

In maart ben ik samen met mijn vriend weer even wat vaker de deur uitgegaan. Ik merkte dat ik de frisse lucht echt nodig had en dat het mij goed deed om lekker te wandelen en te fotograferen. We hebben het bos bij Bakkeveen herontdekt en het blijkt de perfecte locatie te zijn voor het fotograferen van natuur, honden en portretten.

Een weekje vrij

Macro Prime lens Canon

Half maart was ik even een weekje vrij. Ik merkte wederom dat ik door mijn reserves heen was doordat we inmiddels al zo lang onder hoge druk doorwerken. Het nieuws dat enkele collega’s van mijn (al kleine) afdeling hebben besloten te vertrekken en ook het overlijden van één van mijn dierbaarste collega’s eind januari heeft er goed ingehakt.

Dat weekje vrij heeft mij overigens erg goed gedaan. De eerst paar dagen zette het ziek zijn dat ik eerder in dit overzicht noemde nog even door, maar daarna kon ik leuke dingen doen en relaxen. Mijn moeder kwam een ochtend op visite (op afstand) en dat was zo ontzettend fijn! Een weekje vrij betekende echter voor mij ook dat mijn achtertafel echt weer even mijn achtertafel was. Beeldschermen, laptopstandaarden, toetsenborden, documenten, etc. konden allemaal even een weekje achter slot en grendel. Wat een heerlijkheid.

Ik besloot mijzelf die week ook even lekker te verwennen en kocht eindelijk de macro prime lens die ik al een hele tijd heel graag wilde hebben. En het is serieus één van mijn beste aankopen op fotogebied ooit. Ik ben er zó blij mee!

Stemmen

Uiteraard moest er ook gestemd worden. Hebben jullie ook allemaal gebruik gemaakt van jullie stemrecht?

Happy birthday Fred & George!

Onze lieve boefjes werden op 24 maart alweer twee jaar en zijn komende 9 juli ook alweer twee jaar bij ons. Ik kan mijn leven niet meer voorstellen zonder deze twee reuzen. Ze hebben zoveel liefde te geven, maken mij enorm gelukkig en we moeten met regelmaat keihard lachen om deze twee gekkies.

Fred en George

Genieten

Krokusjes
Jessica Dillema

Maart is de maand waarin de krokusjes bloeien. En daar geniet ik altijd ontzettend van. Toen ik nog thuis woonde, woonde ik in een wijk waar het altijd vol stond met krokusjes. Dit mis ik dan ook enorm in de wijk waar ik nu woon. Daar is wel groen te zien, maar alleen van gras. Ik mis bloemen en planten en kleurrijke bomen. Mijn ideale woning zou dan ook in een mooie groene wijk zijn. Maar mijn ouders wonen nog steeds op dezelfde plek, dus ging ik even lekker samen met hen te wandelen en fotograferen. Héérlijk! Voor de gelegenheid besloot ik mijzelf ook weer eens op te maken. Dit doe ik sinds we toch elke dag thuiswerken bijna niet meer, en eigenlijk is dat ontzettend jammer. Het kan zo fijn zo om weer even lekker te tutten en je haar mooi te doen. Dit ga ik zeker vasthouden de komende tijd.

Sterren
Gelezen en Gekeken

Films

Modern Persuasion

Ik kon mij even niet herinneren of ik films had gezien in april, maar het blijken er toch nog vier te zijn! Zo keek ik het recensie-exemplaar van Modern Persuasion. En op Netflix keek ik de film Yes Day (minder goed dan verwacht), The House with a Clock in Its Walls (leuker dan verwacht) en I Still Believe (voor mij iets te gelovig).

Series

Drive to Survive

Series heb ik sowieso weer volop gekeken. Mijn vriend moest op kantoor werken deze maand, dus tijdens mijn thuiswerkpauzes keek ik deze maand lekker telkens een stuk van een aflevering van Supernatural. En dat weekje vrij heeft natuurlijk ook een goede duit in het zakje gedaan. Zo keek ik seizoen 12 van Supernatural uit, maar ook seizoen 13 en 14. Met Stefan keek ik de laatste paar afleveringen van seizoen 6 van Criminal Minds en zijn we begonnen met seizoen 7. En natuurlijk keken we samen het derde seizoen van Drive to Survive voordat de Formule 1 eindelijk weer begon. Ohjah, en elke avond zaten we natuurlijk voor Big Brother, haha

Boeken

Ik vergeet je niet - Gillian King

Ik maart las ik ook nog vier boeken. Ik vergeet je niet van Gillian King had ik natuurlijk in no-time uit, fantastisch boek. Maar ik las ook deel 2 en 3 in de Grisha-serie van Leigh Bardugo en voor de leesclub las ik De Raven van Kass Morgan en Daniëlle Page.

Sterren
Top 5 best gelezen blogposts
  1. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  2. 20x Complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen
  3. Lifehack | Je tweepersoonsdekbed verschonen in een handomdraai
  4. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room
  5. Persoonlijk | De impact van een vitamine D tekort
Sterren

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Deze post is al 3429 keer gelezen


Geef een reactie