Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Melody

Boekrecensie | Damsel – Evelyn Skye

Damsel - Evelyn Skye

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Damsel – Evelyn SkyeDamsel door Evelyn Skye
Verschenen: 29 september 2023 bij Luitingh-Sijthoff
Format: Paperback, aantal pagina's: 320
Genre: Fantasy, Young Adult
Rating: 4 Stars | Goodreads

Elodie droomde nooit over een weelderig paleis of een knappe prins. Nee, haar grootste wens was altijd dat de bevolking van het door hongersnood geteisterde Inophe de winter zou overleven. Wanneer het koninkrijk Aurea aanbiedt om Inophe te redden als Elodie met hun kroonprins trouwt, accepteert ze zonder te twijfelen.

Eenmaal aangekomen is Elodie compleet ingenomen met het land en haar prins Henry. Langzaam slaat echter de twijfel toe. Maar zodra Elodie de puzzelstukken in elkaar begint te passen, is het al te laat. Elodie ontdekt dat de rijkdom van het land een hoge prijs heeft: elk jaar moeten drie prinsessen aan een bloeddorstige draak geofferd worden. En Elodie is het volgende offer…

Lukt het Elodie om zichzelf en alle toekomstige prinsessen te redden?

Damsel

Dit boek stond al heel snel na het lezen van de samenvatting op mijn verlanglijstje. En toen Jessica in de Reviews & Roses groep vroeg wie er tijd had voor Damsel, was ik meteen geïnteresseerd. Sinds ik een tijdje geleden een drakenboek las, wist ik: ik wil meer boeken met draken erin lezen! Iedere schrijver heeft z’n eigen interpretatie en beschrijving en dat vind ik erg boeiend.

Damsel - Evelyn Skye

Het boek

In Damsel volgen we Elodie. Elodie is de dochter van de Hertog van Inophe. Sinds haar moeder is overleden helpt ze haar vader met het reilen en zeilen van het hertogdom. Maar Inophe lijdt al 70 jaar aan droogte. Het land is veranderd in een dorre woestijn en Inophe moet veel grondstoffen ruilen om te kunnen overleven. Ondanks dat, doet Elodie altijd haar best om mee te denken met de inwoners, en te helpen waar ze kan. Dus als ze uitgehuwelijkt wordt met Aurea, doet ze dat voor haar volk. Want Aurea is erg welvarend en met haar huwelijk hoeft niemand in Inophe ooit nog honger te lijden. Wat ze niet weet is dat het huwelijk alleen maar bedrog is en er veel meer achter zit.

De draak

In Damsel wordt Elodie na het huwelijk geofferd aan de draak waar het land een afspraak mee heeft. Ze moet vechten om te overleven. Het is allemaal prachtig geschreven, zelfs de drakentaal stond achter in het boek helemaal uitgewerkt. Alleen had ik in het begin wel even flashback momenten naar de glimworm scène in Hof van Doorns en Rozen. Al was dat natuurlijk maar een stukje in dat boek en brengt Elodie het grootste gedeelte van het boek in het hol van de draak door.

Damsel - Evelyn Skye

Goed geschreven

Ondanks de flashback naar een ander boek heb ik erg genoten van Damsel. Het is goed geschreven en blijft de aandacht trekken, want je wilt weten hoe het verder gaat met Elodie! Het heeft een heel verrassende wending die ik absoluut niet aan zag komen. Wel waren er een paar stukjes die van mij iets korter hadden gemogen. Ik snap dat er een beetje doorzettingsvermogen nodig is als je probeert te ontsnappen, maar één stukje werd hierdoor voor mij een beetje ongelovig.

Eindoordeel

Mijn conclusie is dat ik Damsel aan iedereen aanraad. Zeker als je van een goede standalone fantasy houdt. De drakentaal is prachtig verwerkt in het boek, en de schrijfster hield mij erg geïnteresseerd in hoe het verder zou gaan. Daarbij vind ik het einde mooi en afgerond. 

Houd jij ook van Fantasy boeken met draken erin?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Melody

Over Melody: Melody is één van de drie recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Ze is 29 jaar, moeder van twee zoons, getrouwd en een echte booklover. Begin 2022 hervond ze haar liefde voor lezen nadat ze spontaan een boekenbox had besteld terwijl ze op dat moment helemaal niet las. Op haar eigen instagram pagina @melody.leest schreef ze al regelmatig recensies en nu mag ze ook hier bij Reviews & Roses gaan bloggen.

Melodys favoriete boek is A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas.

Deze post is al 245 keer gelezen


Geef een reactie