Boekrecensie | De Gloed van Gedoofde Sterren – Kate Ling

De Gloed van Gedoofde Sterren - Kate Ling

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | De Gloed van Gedoofde Sterren – Kate LingDe Gloed van Gedoofde Sterren door Kate Ling
Serie: Ventura-Saga #2
Verschenen: 1 september 2017 bij Uitgeverij Moon
Format: Paperback, aantal pagina's: 303
Genre: Sciencefiction, Young Adult
Lees ook: Eenzaam en extreem ver weg, Elke dag dichter bij de sterren
Goodreads

One StarOne StarOne Star

Seren en Dom werden aan boord van het ruimteschip Ventura geboren, maar wisten dat ze de eindbestemming nooit zouden bereiken. Ze namen hun lot in eigen hand en vluchtten naar een prachtige verlaten planeet waar ze eindelijk samen konden zijn.
De onbekende planeet lijkt wel een paradijs. Hier is niemand de baas over hen; maar ze kunnen ook niemand om hulp vragen... Ze realiseren zich meer en meer hoe kwetsbaar ze zijn.
De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

De Gloed van Gedoofde Sterren

Wauw, dit boek. Alleen al voor de prachtige cover zou je deze in de kast willen hebben staan. Leuk ook hoe dit boek veel meer kleur heeft, maar toch ook fantastisch past bij het eerste deel doordat de achtergrond hetzelfde is. Heel fijn! De Gloed van Gedoofde Sterren (in het Engels The Glow of Fallen Stars) is het vervolg op Eenzaam en Extreem Ver Weg, geschreven door Kate Ling. In 2016 mocht ik ook bij de fantastische releaseparty aanwezig zijn, wat echt heel leuk was aangepakt door Uitgeverij Moon.

De Gloed van Gedoofde Sterren - Kate Ling

Er is geen tijd verstreken

De Gloed van Gedoofde Sterren gaat precies verder waar Eenzaam en Extreem Ver Weg is geëindigd. Er is geen tijd verstreken, hooguit een paar minuten. Doordat er zoveel tijd zat tussen het lezen van het eerste deel en nu het tweede deel was ik wel even de kluts kwijt. Seren en Dom waren hoofdpersonen, dus hen kon ik mij nog wel herinneren. Maar hoe pasten Ezra en Mari ook alweer in het plaatje? Ik had geen idee. En hoewel ik nog wel wist dat ze waren neergestort op een planeet, had ik geen idee meer wat – naast liefde – exact de aanleiding was geweest dat ze deze sprong hadden gewaagd.

Hoe het ook alweer zat

Uiteindelijk komt het stukje voor stukje wel weer tot je. Doordat dingen die in het eerste boek waren gebeurd subtiel door het verhaal heen werden gemeld. Maar het was pas halverwege het boek dat ik besefte dat Mari het nichtje van Dom was, niet het zusje. En ook las ik pas vrij laat terug dat Ezra de toegewezen partner van Seren was geweest. Gelukkig zijn die wetenswaardigheden niet van extreem groot belang om het verhaal te snappen. Het verhaal is verder namelijk prima te volgen, ondanks dat ik Eenzaam en Extreem Ver Weg niet heb herlezen.

De Gloed van Gedoofde Sterren - Kate Ling

Lekker vlot, maar veel liefdesperikelen

De Gloed van Gedoofde Sterren leest lekker vlot, en kun je, als je wilt, met gemak in een dag uitlezen. Het is een lekker boek om tussendoor te lezen en ik heb er ook van genoten. Ondanks dat ik mij af en toe stoorde aan de liefdesperikelen van Seren en Dom, zoals alleen tieners deze kunnen beleven. Het was soms iets too much. Ook vond ik sommige gebeurtenissen heel ver gezocht. Deze gebeurtenissen zorgden er echter wel voor dat er naast de makkelijk te voorspellen gebeurtenissen, ook enkele onverwachte plottwists in zaten. De plottwist tegen het eind zag ik helaas ook al aankomen, al hoopte ik telkens dat het niet zou gebeuren omdat ik simpelweg niet wilde dat dit zou gebeuren. Mijn favoriete personage in dit verhaal was absoluut Ezra, en daarna Mari. Hun verhalen vond ik stiekem net iets interessanter dan de liefdesperikelen van Dom en Seren.

Conclusie

De Gloed van Gedoofde Sterren zal niet het meest bijzondere boek zijn dat je leest, en het heeft mij ook absoluut niet weggeblazen. Het is echter wel een lekker vlot boek dat makkelijk weg leest en je genoeg in het verhaal en bij de personages weet te betrekken dat je verder wilt lezen. Terwijl ik dit schrijf kom ik er trouwens net achter dat Elke Dag Dichter bij de Sterren geen vervolg is op De Gloed van Gedoofde Sterren. De Gloed van Gedoofde Sterren is relatief gesloten geëindigd – als in: geen cliffhanger -, maar had eigenlijk nog wel een vervolg verwacht. Elke Dag Dichter bij de Sterren zal gaan over Bea; Serens grootmoeder. Hoewel ik teleurgesteld ben dat het geen direct vervolg is, ben ik wel heel benieuwd naar dit verhaal.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1149 keer gelezen

Ook interessant:

Geplaatst op 22 juni 2018 door Jessica

Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geef een antwoord