Categorieën: Boeken / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Verslag | Een avond onder de sterren met Uitgeverij Moon

Nog niet zo heel lang geleden kreeg ik een hele leuke uitnodiging, waarna een hele vrolijke glitterenvelop op de mat viel. Waar dit voor was? Voor het boek Eenzaam en extreem ver weg door Kate Ling, dat op 1 juli uitkwam. Op 8 juli werd een releaseparty georganiseerd bij de Sterrewacht in Leiden. Daadwerkelijk dus een avond onder de sterren met Uitgeverij Moon.

Op weg

De weg naar Leiden is voor mij niet kort. Ik vertrok dus om 18.00 uur richting Leiden terwijl we om 20.45 uur pas verwacht werden. Nog geen tien minuten onderweg stond ik al in de file… Maar gelukkig had ik daar in de reistijd rekening mee gehouden. Rond kwart over acht kwam ik aan in de parkeergarage op de Breestraat. Vanaf daar was het nog een stukje lopen, maar de GPS op mijn telefoon wilde niet echt meewerken. Het ene moment zei hij dat ik die kant op moest, en een paar seconden later toch de andere kant.

Dit bleek echter niet alleen aan mijn GPS te liggen, zo bleek toen ik Joost, Fleurine en Anouk tegenkwam waarvan Anouk hetzelfde had ervaren. Zonder hen was ik de steeg richting de Sterrewacht trouwens waarschijnlijk ook nog voorbij gelopen, haha. Al snel liepen we de steeg door en kwamen we aan bij de Sterrewacht waar een student ons al opwachtte. Ik ben zijn naam even vergeten, maar hij was in elk geval erg enthousiast. Na nog een stukje lopen en een paar trappen op (oké, wij gingen met de lift) kwamen we aan bij een soort collegezaal. Hier stond Sandra (bekend van Best of YA, maar nu met haar eigen bedrijfje De Gouden Zebra en het fantastische Celebrate Books), samen met de dames van Uitgeverij Moon ons al op te wachten. Ook Nanouk en Tim waren al aanwezig.

Bubbels

Release party Eenzaam en extreem ver weg - Tafel met hapjes

We werden verwelkomt met een glaasje bubbels (voor mij sparkling lemonade gezien ik nog moest rijden) en een tafel vol lekkers. We kletsten gezellig terwijl alle genodigden binnenstroomden en kletsten onder andere over Eenzaam en extreem ver weg. Ik had het boek die middag voordat ik richting Leiden vertrok net uitgelezen. Mijn recensie volgt uiteraard nog binnenkort. Die Sparkling Pink Lemonade vond ik trouwens zó lekker dat ik de volgende dag direct een fles bij de Hema heb gekocht. Jammer genoeg zeiden ze wel dat dit drankje niet vast in hun assortiment zou komen.

Uitgever aan het woord

Release party Eenzaam en extreem ver weg - Uitgever Marieke

Uitgever van het boek, Marieke, opende het event met een leuk praatje over het aankopen van het boek. Eenzaam en extreem ver weg is het eerste boek dat zij als uitgever bij Moon heeft aangekocht. Haar scout had verteld dat de nieuwste hype in YA wel eens sciencefiction kon zijn. Ze las vervolgens het manuscript van The Loneliness of Distant Beings (de Engelse titel van het boek). Ze vertelde dat ze direct hooked was, terwijl ze eigenlijk helemaal niet van sciencefiction houdt. De reden dat ze het boek toch leuk vond om te lezen is, denkt ze, door de menselijke emoties die in het boek naar voren komen. Dat, ondanks de onwaarschijnlijke setting, het uiteindelijk toch draait om ‘Waarom ben ik hier?’. Later vertelde ze onder andere ook nog over diverse boeken die we de komende maanden kunnen verwachten, waaronder The Thousandth Floor. Leuk weetje: in september zal Moon een e-bookfestival hebben waarbij alle boeken van Moon Young Adult voor €2,99 verkrijgbaar zullen zijn.

Skype-interview

Release party Eenzaam en extreem ver weg - Skype-interview Kate Ling

Na het leuke introductiepraatje was het tijd voor een skype-interview met Kate Ling. Ik had geen idee hoe ze eruit zou zien, of welke leeftijd ze heeft, dus ik was erg benieuwd. Het blijkt gewoon een vrouw van middelbare leeftijd te zijn die ontzettend houdt van schrijven. Ze is een schoolbibliothecaris, is een Engelse, maar woont nu in Spanje. Ze werkt fulltime, en heeft twee kinderen, en schrijft daarom voornamelijk in de avonduren na negenen. Ze vertelde over haar favoriete eten, favoriete boeken en nog veel meer. Uiteraard zijn we ingegaan op haar inspiratiebron voor de Ventura Saga en gingen we in op Eenzaam en extreem ver weg. Kate Ling is momenteel het tweede deel nog aan het editen en de Engelse titel ervan zal binnenkort onthuld worden op haar blog.

Benieuwd naar het hele interview? Hier kun je het terugzien, het werd namelijk live gestreamd op Facebook.

Goodiebag

Release party Eenzaam en extreem ver weg - goodiebag

De goodiebag kregen we na het skype-interview en alleen het tasje (met een gouden ster erop) was al een plaatje op zich. Maar ook de inhoud was helemaal het einde. Want weet je wat erin zat? Het boek Handlettering doe je zo. En laat dat boek nou echt vet hoog op mijn verlanglijstje staan! Ik kon mijn geluk dus niet meer op. Ook zat er nog een leuk ingepakt cadeautje in. Zoals je aan de foto kon zien, kon ik niet tot de volgende dag wachten om er nog een goede foto met daglicht van te maken, haha. Er bleek een superleuke lichtbox met sterren erop in te zitten. Verder zaten er nog sterrensnoepjes in, superleuke kaartjes en een blikje Arizona Iced Tea. In die wit/blauwe envelop zaten trouwens lichtgevende sterren. Een fantastische goodiebag dus!

Rondleiding

Release party Eenzaam en extreem ver weg - rondleidingRelease party Eenzaam en extreem ver weg - EllisRelease party Eenzaam en extreem ver weg - bibliotheek

De avond zou natuurlijk niet compleet zijn zonder sterren, dus kregen we een rondleiding. We gingen de grootste en de kleinste telescoop bekijken. Nou weet ik het precieze er allemaal niet meer van af, maar het was erg interessant en leuk om eens te zien. Helaas was het te bewolkt, dus sterren hebben we niet gezien, maar met de kleinste telescoop hebben we wel een toren bekeken. Op de foto zie je Ellis. Ook kregen we hun prachtige bibliotheek te zien. Niet dat die boeken erg interessant zijn, maar ik zou zelf wel zo’n bibliotheek willen hebben voor mijn eigen boeken! En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan en reed Manon van de Hebban YA Club 10 gezellig met mij mee gezien bleek dat zij slechts een paar kilometer verderop van mij woont.

Bedankt

Ik heb pas sinds kort contact met deze uitgeverij, en dit was voor mij ook het eerste event van Moon dat ik bijgewoond heb, maar ik ben erg blij! Achter de uitgeverij staan een stel leuke en enthousiaste dames, en ze brengen fantastische boeken uit. Binnenkort zal ik DIMILY nog ontvangen en recenseren voor jullie. Mijn recensie van Aan alle jongens van wie ik hield is vorige week online gekomen (ik kan nu al niet wachten op deel 2!). En in de goodiebag zat natuurlijk Handletteren doe je zo, dus hier kunnen jullie ook nog een recensie van verwachten. Ik kijk er echt naar uit dat boek te gaan lezen en het handletteren uit te proberen. Bedankt voor deze fijne avond onder de sterren uitgeverij Moon! 🙂

Heb jij Eenzaam en extreem ver weg al in huis?

Deze post is al 1731 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Verslag | Een avond onder de sterren met Uitgeverij Moon

  1. Ziet er superleuk uit! Ik ben nu al benieuwd naar dat ebookfestival haha, en ik ga het boek binnenkort lezen! Ik hou ook niet van sciencefiction, dus dat Marieke er enthousiast over was vind ik geruststellend haha.

    • Haha, ja dat e-book festival is zeker mooi als je nog wat boeken op je wensenlijst hebt staan! 😀

      En het sciencefiction deel valt reuze mee. Mijn recensie zal ik binnenkort online zetten.