Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Boekrecensie | Een nieuw begin – Lizzie Page

Een nieuw begin - Lizzie Page

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | Een nieuw begin – Lizzie PageEen nieuw begin door Lizzie Page
Serie: Het Weeshuis #2
Verschenen: 24 augustus 2023 bij Oceaan Boeken
Format: Paperback, aantal pagina's: 331
Genre: Historisch, Roman
Rating: 4 Stars | Goodreads

1949, Shilling Grange weeshuis. Na de breuk met haar verloofde probeert Clara haar leven weer op te pakken. Als leidster heeft ze een band opgebouwd met alle kinderen van het weeshuis, die net zoals zij alles verloren tijdens de oorlog. Met de kleine Peg bijvoorbeeld, die niet wil praten, en met de behulpzame Joyce, die getekend is door polio. Clara houdt van ze, en van haar baan, die een stuk zwaarder geworden is nu ze er alleen voor staat. Buurman Ivor, voormalig D-Day held en Clara’s steun en toeverlaat in de zorg voor de kinderen, is namelijk verdwenen. En dan krijgt ze ook nog eens vreselijk nieuws: het weeshuis wordt verkocht. Clara moet snel een nieuw huis vinden, maar de tijd dringt. Kan ze de kinderen redden?

Twijfel

Een nieuw begin was me opgevallen in de catalogus van uitgeverij Oceaan boeken. Maar omdat het een tweede deel in de Weeshuis-serie was, liet ik het in eerste instantie aan me voorbij gaan. Maar toen van Jessica de vraag kwam of ik het wilde lezen, heb ik na een klein beetje twijfel ja gezegd. Want zou Een nieuw begin los te lezen kunnen zijn? Ik heb de gok gewaagd en onderstaand lezen jullie wat ik er van vond.

Een nieuw begin - Lizzie Page

Waar gaat het over?

Een nieuw begin speelt zich in de naoorlogse jaren af in het Shilling Grange weeshuis. Clara probeert haar leven weer op te pakken na de breuk met haar verloofde. De kinderen van het weeshuis zijn gek op Clara. Clara houdt ook ontzettend van de kinderen maar de zorg voor de kinderen ervaart ze als zwaar nu haar verloofde niet meer meehelpt. Naast haar werkzaamheden en liefde voor haar kids in een zware tijd, krijgt Clara het vreselijke nieuws dat het weeshuis verkocht zal worden en dus gaat sluiten. Maar Clara geeft zich niet zomaar gewonnen en is van plan een nieuw huis te vinden en de kinderen te redden!

De verhaallijn

Auteur Lizzie Page heeft in Een nieuw begin een hartverwarmende schrijfstijl waardoor het boek vlot leest en je alleen maar door wilt lezen. De verhaallijn is mooi opgebouwd, hierdoor ben je constant geboeid en nieuwsgierig hoe het slot van het verhaal zal zijn. Het verhaal kent een aantal mooie plottwists. Ondanks de mooie opbouw en nieuwsgierigheid is het ook een verhaal dat wat mij betreft hier en daar net iets te oppervlakkig blijft. Het had voor mij een tikkeltje meer spanning mogen hebben in de opbouw naar het slot. En ook sommige gebeurtenissen hadden iets meer uitwerking verdient. Doordat die uitwerking er niet was werd ik niet echt geraakt door het verhaal zoals ik het eigenlijk graag zou willen. Want de verhaallijn en gebeurtenissen lenen zich hier absoluut voor!

Een nieuw begin - Lizzie Page

Personages

Een nieuw begin begint met erg veel namen en hierdoor moest ik mijn hoofd er goed bij houden. Of dit nu komt doordat ik het eerste deel niet gelezen heb is me niet helemaal duidelijk geworden. Als je eenmaal weet wie er in het verhaal horen is het genieten. Vooral van Clara heb ik genoten. Wat een ontzettend sterke vrouw met een enorm groot hart. Een doorzetter en een vrouw die weet wat ze wil, al twijfelt ze soms enorm aan zichzelf en is haar zelfvertrouwen niet altijd even groot. En de kinderen: die veroveren echt je hart. De één nog liever dan de ander. Ze hebben allemaal veel meegemaakt en ook nu weer komt er van alles op hun pad. Hoe ze met de liefde van Clara en hun eigen doorzettingsvermogen zich door alles heen slaan is bijzonder.

Conclusie

Wat heb ik uiteindelijk genoten van Een nieuw begin. Dat het een tweede deel in de serie was maakte voor het lezen helemaal niks uit. Nergens had ik het gevoel dat ik iets miste uit het vorige deel. Hoogstens ben ik nog nieuwsgierig naar de kapot gelopen liefde van Clara. Maar een probleem voor het lezen van dit verhaal was het absoluut niet. Een nieuw begin is een ontzettend liefdevol, boeiend en hartverwarmend verhaal. Het laat je ook nadenken over de positie van kinderen zonder ouders, kinderen in nood en alles wat op hun pad komt. Ik kan dit boek iedereen aanraden die van historische romans houden. Ik kijk alvast uit naar het derde deel en ondertussen probeer ik het eerste deel te gaan lezen.

Houd jij van historische romans?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Amarins

Over Amarins: Amarins is één van de recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Ze is 51 jaar en woonachtig in Friesland. Ze leest erg graag en vermaakt zich ook heel graag met leesgerelateerde bezigheden zoals het schrijven van een recensie, boekenuitjes of leesclubs. Het feelgoodgenre is haar favoriet, maar daarnaast leest ze ook heel graag historische romans en young – en new adult verhalen. Naast lezen borduurt en haakt Amarins nog en kijkt ze heel graag een fijne serie of film.


Deze post is al 339 keer gelezen


Geef een reactie