Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Een zomer vol verrassingen – Tessa Bailey

Een zomer vol verrassingen - Tess Bailey

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Een zomer vol verrassingen – Tessa BaileyEen zomer vol verrassingen door Tessa Bailey
Serie: Bellinger Sisters #1
Verschenen: 14 juli 2022 bij Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 412
Genre: Contemporary, New Adult
Lees ook: Secretly Yours
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Piper is een hippe, verwende influencer en partygirl. Wanneer een avondje feesten uit de hand loopt en Piper echt in de problemen komt, besluit haar stiefvader dat het genoeg is geweest. Hij vindt dat Piper moet leren wat verantwoordelijkheid is, en hij stuurt haar zonder geld naar een havenstadje om daar de kroeg van haar overleden vader te runnen.

Daar ontmoet ze al snel de stugge visser Brendan. Hij weet zeker dat de verwende Piper het ergens anders dan Beverly Hills nog geen week kan uithouden. Oké, hoofdrekenen is niet haar sterkste punt, en ze krijgt jeuk van alleen al het idee in een stapelbed te moeten slapen, maar hoe erg kan het zijn?

Westport is een klein stadje en ze komt de norse Brendan overal tegen. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden is er een onmiskenbare aantrekkingskracht tussen de twee. Piper wil zich echter concentreren op de bar tot een succes maken. Ze wil namelijk zo snel mogelijk terug naar Los Angeles, en zit niet te wachten op gevoelens voor een man die soms wekenlang op zee is. Maar langzaamaan begint ze te twijfelen of haar toekomst eigenlijk nog wel in LA ligt, of dat Westport en Brendan misschien toch haar hart veroverd hebben.

Smalltown romance in een vissersdorpje

Een lieve smalltown romance doet het bij mij altijd goed. Of het nou in boekvorm is, in filmvorm of in tv-serievorm, vaak weet het mij wel te bekoren. Meestal zit het vol cliché’s, maar dat maakt vaak niet eens uit, mits het goed geschreven is. Na het lezen van de flaptekst was ik erg benieuwd naar Een zomer vol verrassingen!

Een zomer vol verrassingen - Tess Bailey

Een zomer vol verrassingen

Wanneer de ontzettend bekende Piper in Een zomer vol verrassingen een “klein” beetje overboord gaat nadat haar vriendje het uitmaakt, steekt haar stiefvader een stokje voor haar luxeleven. Ze moet drie maanden naar het havendorpje waar haar moeder en overleden vader vroeger woonden, en met slechts een klein zakcentje ter beschikking. Een verwend nest en nuchtere vissers, gaat dat wel goed?

Mooie personages

Het verhaal begint goed en direct zat ik met regelmaat te grinniken om de eigenwijze Piper. Waar Piper en Brendan in het begin stereotype zijn, is het leuk om te zien dat ze allebei groeien en oprecht leren over zichzelf. Hierin zit voor mij ook de kracht van het verhaal. Het wijst je weer even met de neus op de feiten; dat social media en aandacht van de massa ook niet alles is. Mocht je daarnaast gek zijn op vissersdorpjes dan kan je je hart met Een zomer vol verrassingen ook ophalen.

Een zomer vol verrassingen - Tess Bailey

Steamy uhhh…

Wel ben ik van mening dat Een zomer vol verrassingen best zonder de steamy scènes had gekund. Ik vond ze namelijk niet altijd mooi geschreven (te letterlijk) en was ook niet altijd fan van de vertaling ervan. Ik houd van functionele spicy scènes, maar hier leek het soms alsof de auteur het zelf nodig vond dat er meer van kwam, en soms was het ook wat experimenteler. Hierdoor ging het voor mij meer richting erotica (vb. een vinger in de kont steken of iemands kontgat likken). Terwijl de rest van het boek een echt heerlijke feelgood is. Het strookt gewoon niet helemaal met elkaar. Daarbij vond ik het ook echt niet bij Brendan, de nuchtere visser, passen.

Conclusie

Een zomer vol verrassingen heeft mij in die zin niet perse verrast, want het is inderdaad een fijne smalltown romance met een aantal cliche’s (wederom: dat is dus niet erg). De personages vond ik leuk neergezet en heeft mij meerdere malen enorm doen grinniken. Daarbij maken de hoofdpersonages beiden een mooie en (meestal) geloofwaardige ontwikkeling door. Dat geloofwaardige zit hem deels in de steamy scènes die ik beter vind passen in een eroticaboek dan in een lekkere feelgood. Hopelijk halen ze met een herdruk de vele redactie- en typfouten er nog uit, waardoor het nog weer een stukje prettiger leest, maar verder heb ik zéker van het verhaal genoten. Het leest lekker weg, bevat fijne personages en laat je lachen. Ik kijk uit naar deel 2, Aan het lijntje, waarin Pipers zusje Hannah de hoofdrol gaat spelen.

Was jij al bekend met deze TikTok-sensatie?


Of koop het boek bij je lokale boekhandel


Deze post is al 1003 keer gelezen


Geef een reactie