Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Virgin River | Romantiek en drama in een klein dorpje

Virgin River

Virgin River posterTitel: Virgin River
Releasedatum: 6 december 2019 (NL)
Showrunner: Sue Tenney
Cast: Martin Henderson, Alexandra Breckenridge, Annette O’Toole, Tim Matheson, Colin Lawrence, Benjamin Hollingsworth, Grayson Maxwell Gurnsey, en meer
Speelduur per afl.: 44 minuten
Genre: Drama, Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Angst)

SterrenSterrenSterrenSterren

Melinda Monroe beantwoordt een advertentie om te solliciteren als verpleegkundige in de afgelegen stad Virgin River in Californië. Ze denkt dat dit de perfecte plek is om opnieuw te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar ze ontdekt al snel dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht en dat ze eerst moet leren om met zichzelf in het reine te komen voordat ze echt van Virgin River haar thuis kan maken.

Gewoon proberen

Ik merk dat ik de laatste tijd echt veel meer naar Netflix kijk dan gewoonlijk, en ook steeds vaker gewoon iets nieuws uitprobeer. Zo ook Virgin River. Geen idee waar het precies over zou gaan, maar ik besloot er gewoon blind in te gaan. Ik zou vanzelf zien of het mij wel of niet zou liggen.

Virgin River still

Virgin River

Virgin River gaat over Mel Monroe. Ze verhuist naar het kleine, afgelegen dorpje Virgin River waar ze aan de slag gaat als zuster in een dokterskliniek. Wat ze niet weet is dat de dokter zelf nog niet op de hoogte is. Mel is aangenomen door de burgemeester, die toevallig ook de vrouw van de dokter is – ook al zijn ze niet meer samen. Mel ontmoet de vriendelijke Jack die voor haar opkomt en haar op weg helpt in het dorpje.

Wat de exacte reden is dat Mel helemaal naar Virgin River verhuist is niet direct duidelijk, maar dat het met haar man Mark te maken heeft is onoverkomelijk. Via flashbacks kijk je steeds terug op Mels tijd met Mark. Zijn ze uit elkaar gegaan? Is iemand vreemdgegaan? Is hij dood? Dat vroeg ik mij continu af. Ja, dit kleine stukje laat meteen zien wat je kunt verwachten. Een tv-serie over romantiek en drama dat zich afspeelt in een klein dorpje waar roddelen een tweede natuur is, en ze alles nét een beetje anders doen dan in de grote stad.

Gebaseerd op

Het was pas bij aflevering zeven dat ik door kreeg dat Virgin River gebaseerd was op de boekenserie van Robyn Carr. Achteraf vraag ik mij bijna af hoe ik dit in hemelsnaam niet eerder door had, haha. Het is niet dat ik de boekenserie heb gelezen, maar ik heb de serie vaak genoeg in de volksmond voorbij horen komen dat je zou verwachten dat er eerder een belletje zou gaan rinkelen. Misschien heeft mijn moeder deze boeken zelfs wel gelezen, het is echt iets voor haar. Maar toen ik er dus achter kwam, viel alles op zijn plek; deze serie deed mij namelijk de hele tijd enorm denken aan zo’n feelgood roman met de nodige portie drama en romantiek. En daar is het dus op gebaseerd!

Virgin River still

Toevalligheden

Goed, sommige dingen moet je in dit geval wel met een korreltje zout nemen. Sommige dingen in Virgin River zijn véél te obvious, en zijn puur opgestart met als doel conflict te creëren en het verhaal op te zetten. En het is natuurlijk mega toevallig dat nét wanneer Mel in de stad aankomt, er opeens allemaal bijzondere gevallen zijn waar haar expertise van pas komt. Het hoort er eigenlijk ook gewoon een beetje bij in dit genre. Hierdoor stoorde ik mij er niet aan.

Bijpersonages

Naast de verhaallijn van hoofdpersoon Mel zijn er ook diverse bijpersonages met een eigen verhaallijn; zoals Paige Lassiter, de vrouw die een bakkerij runt. En natuurlijk ook Mels love interest Jack, die als ex-soldaat met zijn eigen demonen om moet zien te gaan. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de dokter en de burgemeester.

Mocht je denken, hé die dokter komt mij bekend voor? Dan heb je waarschijnlijk Hart of Dixie gekeken waar Tim Matheson ook de rol van dokter speelde in een klein dorpje. Fans van Hart of Dixie zullen waarschijnlijk ook kunnen genieten van Virgin River door de setting vergelijkbaar is. Al was Hart of Dixie iets luchtiger. Fans van Gilmore Girls en Hallmarkfilms zouden ook van Virgin River kunnen genieten.

Conclusie

Ik heb Virgin River in één dag uitgekeken. Misschien iéts teveel van het goede, haha. Maar de serie kijkt ontzettend lekker weg. De personages spreken aan en weten je goed het verhaal in te trekken. Hoewel het verhaal hier en daar voorspelbaar kan zijn, is dit niet storend. Virgin River is een heerlijke makkelijke serie om te kijken. Ideaal om ‘s avonds na het werk te kijken, of juist op een luie zondag. Dus zet je verstand op nul en geniet van de perikelen die bij dit kleine stadje horen. Veel plezier met deze leuke Netflix-serie.

Kijk jij vaak tv-series gebaseerd op boeken?

Deze post is al 4639 keer gelezen


Geef een reactie