Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Gezond Gedicht – Martin van de Kamp

Gezond Gedicht - Martin van de Kamp

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Recensie | Gezond Gedicht – Martin van de KampGezond Gedicht door Martin van de Kamp
Verschenen: 1 april 2017 bij Eigen beheer
Format: Paperback, aantal pagina's: 134
Genre: Non-fictie
Rating: 3 Stars |

Deze gedichtenbundel zit boordevol inspiratie om nog gezonder te leven. Zonder langdradig leesvoer en leuke rijmsels vliegen de tips je om de oren.

Gezond Gedicht

Tijdens de boekpresentatie van het nieuwste boek van Marina Folkers waren ook diverse andere auteurs uit de omgeving aanwezig. Eén daarvan was Martin van de Kamp. Diezelfde dag kwam ook zijn nieuwste boek uit. Het is echter niet een boek zoals ik deze normaal gesproken bespreek op Reviews & Roses.

Gezond Gedicht - Martin van de Kamp

Gedichtenbundel

Gezond Gedicht is namelijk een gedichtenbundel die volgens eigen zeggen vol zit met “inspiratie om nog gezonder te leven”. Gezien ik druk bezig ben met afvallen en gezonder leven vond ik dat wel interessant klinken. Hoe ik dit echter voor mij moest zien in combinatie met een dichtbundel… nee, geen idee. Dus mijn nieuwsgierigheid werd verder getriggerd.

Nieuwe inzichten

Martin bood mij een recensie-exemplaar aan, en zo kon ik eindelijk zelf zien hoe deze combinatie werkt. In alle gedichten zitten in feite tips, nieuwe inzichten en informatie verstopt. Het is niet perse dat ik vind dat de gedichten geweldig zijn – hier en daar komen ze namelijk wat makkelijk en kinderlijk over -, maar gezien ik nooit andere gedichten beoordeel kan ik daar niet een goede uitspraak over doen.

Gezond Gedicht - Martin van de Kamp

Van A tot Z

Over de inhoud kan ik gelukkig iets meer zeggen. Ik vind namelijk de boodschap in de gedichten wel mooi en ook fijn. Martin van de Kamp is overigens ook een vitaliteitscoach en heeft een eigen bedrijf: Kamp Balans in Voorthuizen. De gedichten, en de tips die daarin liggen, hebben dus een gedegen basis. Grappig is overigens de ondertitel: Van Ademhaling tot Zelfvertrouwen. Het boekje is namelijk echt van A tot Z ingedeeld. Te beginnen met Ademen en eindigen met Zuurstof. Achterin het boekje worden de op de cover genoemde vijf elementen nog uitgelicht (niet als gedicht).

Conclusie

Hoewel ik de gedichten in deze dichtbundel zelf niet van een denderend niveau vind, vind ik gelukkig de inhoud van deze gedichten belangrijker. Enkele van deze gedichten kun je praktisch gezien zelfs als mantra’s gebruiken terwijl je bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen uitvoert. Af en toe las ik ook dingen die mijn fysiotherapeut mij toeroept om mij te motiveren, haha. Er staan dus handige en nuttige dingen in voor diegenen die graag vitaler willen worden, maar dan in dichtvorm.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2175 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Recensie | Gezond Gedicht – Martin van de Kamp

  1. Do

    Wat een grappige combinatie, een dichtenbundel over gezond leven had ik nou niet echt snel verwacht. Jammer dat de uitwerking iets minder is.